Cinematografele din Iași

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 883
Mărime: 5.39MB (arhivat)
Publicat de: Flaviu Dinu
Puncte necesare: 6
Un referat scurt despre 2 cinematografe vechi din judetul Iasi

Extras din referat

Cinematograf sau sala de cinema este un loc destinat in exclusivitate proiectiei cinematografice.

Sala trebuie sa indeplineasca o serie de conditii pentru asigurarea unei vizibilitati optime a spectacolului cinematografic, o buna acustica, confort si securitate pentru publicul spectator.

Capacitatea salilor poate fi de la 50 la 2000 de locuri in functie de cerintele locatiei unde sunt amplasate si din consideratiuni economice. Dupa anii 1970, datorita dezvoltarii televiziunii prin cablu, s-a trecut la o noua redefinire a salii de cinema, datorita scaderii numarului de spectatori. S-a mers pe construirea de multisali, care ofera avantajul ca publicul poate opta pentru vizionarea la alegere a unui gen de film din cele 3-6 propuse ( filme de arta, de fictiune etc).

In orasul Iasi se afla 7 cinematografe (Cinema City, Moldova, Republica, Dacia, Victoria, Tineretului, Copou) dintre care doar 4 mai functioneaza.

Spectatorii sunt in continua scadere din cauza aparitiei altor mijloace de divertisment sau comoditatii. In timp zidurile acestor cinematografe au devenit spatii de afisaj neautorizat sau locuri pentru grafity. Acum fiecare iesean care intra in cinematograf este privit cu respect si curiozitate de angajati. In salile de 1000 de locuri prezenta a 10-20 de spectatori este calificata ca fiind “un succes de sala”.

Astazi, cinematograful s-a mutat de pe marile bulevarde aproape de marile supermarketuri sau chiar in ele ( ex Mall-ului), acesta cu scopul de a iesi in intampinarea potentialului spectator, care dupa efectuarea cumparaturilor opteaza pentru o destindere altfel decat cea domestica. Mai profita si de faptul ca se mai intalneste cu un alt individ care ii impartaseste gustul estetic.

In centrul Iasului marile cinematografe “Republica” si “Victoria” se pregatesc sa stinga lumina, asta nu pentru ca ar incepe un film , ci pentru ca aproape nimeni nu mai merge la cinematograf. Cinematografele “Tineretului” si “Copou” nu mai functioneaza, iar “Dacia” mai difuzeaza din cand in cand.

Cinema Dacia

Cinematograful Dacia este situat in Iasi, pe strada Piata Voievozilor, nr.14. A fost construit inainte de ’89 , cu o capacitate de 500 de locuri.

Intrarea este amplasata la parterul unui bloc cu usi din termopan invadate de afisuri electorale care ocupa spatiul destinat panourilor publicitare ale filmelor difuzate in cinematograf.

In prezent, cinematograful este inchis din cauza lipsei caldurii in sala de spectacole si a fondurilor inexistente. In ciuda acestui lucru sala este folosita in alte scopuri cum ar fi repetitiile elevilor pentru serbare.

Inca de la intrare putem observa holul destul de spatios dar cu putin mobilier si acesta foarte vechi. Cladirea este intr-o degradare continua: parchetul este deteriorat si necesita a fi schimbat, se observa faptul ca peretii nu au mai fost varuiti de foarte mult timp, varul candva alb a prins o tenta de galben invechit, pe la colturi peretii sunt crapati si prezinta umezeala (mucegai), iar scaunele sunt vechi si incomode.

Pentru redeschiderea cinematografului este nevoie de o reamenajare ce consta in:

- inlocuirea parchetului uzat de vreme cu unul nou, laminat

- rezolvarea problemelor care duc la aparitia umezelei si varuirea peretilor.

- Schimbarea scaunelor cu unele noi, mult mai confortabile care sa detina si suport pentru pahare

- infiintarea unui mini-bar la intrare pentru a da posibilitatea spectatorilor de a cumpara bauturi si gustari

- aducerea unui personal calificat cu atitudine adecvata

- tiparirea unei brosuri a cinematografului si amplasarea in oras a unor placute care sa aduca la cunostinta turistilor existenta acestuia si modul de a ajunge la el.

La redeschidere vom realiza o oferta: in prima saptamana se vor difuza filme noi gratis si astfel vom atrage potentialii spectatori si cine stie, clienti fideli.

Pentru elevi si studentu, la grupuri mai mari de 20 oferim o reducere 50%.

Bugetul pentru aceste reamenajari este aproximativ 600000 RON.

Cinema Republica

Cinematograful Republica este situat in Iasi, strada Al. Lapusneanu, nr.8, are o capacitate de 1000 de locuri distribuite pe 3 nivele: parter-sala principala, etaj 1-loja si etaj 2-balcon.

Plasat intr-o zona centrala a orasului Iasi (Piata Unirii) are in imediata apropiere 4 hoteluri ceea ce reprezinta un avantaj din cauza numarului mare de potentiali spectatori. Insa, chiar si cu acest important avantaj, cinematograful nu este vizitat datorita starii in care se afla si nepromovarii indeajuns.

Preview document

Cinematografele din Iași - Pagina 1
Cinematografele din Iași - Pagina 2
Cinematografele din Iași - Pagina 3
Cinematografele din Iași - Pagina 4
Cinematografele din Iași - Pagina 5
Cinematografele din Iași - Pagina 6
Cinematografele din Iași - Pagina 7
Cinematografele din Iași - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Cinematografele din Iasi.doc

Te-ar putea interesa și

Evanghelizare și misiune creștină în mass-media

Un pedagog contemporan spunea că este într-adevăr "un privilegiu fantastic a ne putea exprima prin cuvinte, a comunica mai ales cu ajutorul unor...

Tipuri de Roman în Perioada Postbelică

1. Premisă 1. Destinul romanului românesc în perioada postbelică, al literaturii în întregul ei, a stat sub semnul seismelor ideologice, sociale...

Programe TV destinate copiilor - violența în desenele animate

Introducere Astăzi, când tehnologia a atins cote pe care acum câţiva ani nici nu ni le puteam imagina, relaţia societate-informaţie este...

Studiu de Fezabilitate Cinematograf în Aer Liber

Structura orientativă a studiului de fezabilitate a unei idei de afaceri I.Descrierea generală a afacerii I.1.Descrierea afacerii în care se...

Organizația tinerilor sociali-democrați - implicarea tinerilor în viața politică

Introducere – obiectivele cercetării Chiar dacă întreaga putere statală pornește într-o democrație, de la popor, trebuie să avem în vedere faptul...

Analiza urbană a unui sit - Piața Unirii Iași

Vedere de ansamblu – Piaţa Unirii Specificul zonei şi importanţa Zona studiată este reprezentată de Piaţa Unirii şi împrejurimile sale (de la...

Analiza organizării procesului de producție la SC Consumcoop SA, unitatea Hotel Raresoaia

ARGUMENT Acest proiect pentru certificarea competentelor profesionale, nivelul 3 calificarea „Tehncian in Gastronomie”, este structurat in 2 parti...

Turism cultural în România

Rezumat prima parte “Când oamenii n-au mai avut curajul să creadă în viața de jos, când n-au mai avut candoarea să creadă în viața de sus, au...

Ai nevoie de altceva?