Plan de Marketing - Fresh and Instant Milk

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1464
Mărime: 15.90KB (arhivat)
Publicat de: Violeta Scurtu
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sebastian Vaduva, Ioan Fotea
UNIVERSITATEA EMANUEL DIN ORADEA FACULTATEA DE MANAGEMENT ANUL DE STUDIU – II

Extras din referat

I SUMAR EXECUTIV

În ultimii ani toate domeniile economice au fost atinse intr-un mod semnificativ de dezvoltarea tehnologică. Impactul pe care l-a avut tehnologia de-a lungul acestor ani in special in sfera productiei a schimbat atat felul de a produce anumite bunuri cât şi conţinutul lor. În industria alimentară tehnologia a făcut posibilă producerea în cantităţi uriaşe a bunurilor însă costul plătit este calitatea lor care lasă de dorit. În producerea de lactate se folosesc o mare varietate de tehnologii prin care se incearcă producerea laptelui în cantităţi cât mai mari cu cât mai puţine resurse, se folosesc tot mai multe substanţe cu rol de conservare a laptelui, toate astea fără să se pună accent pe calitatea laptelui.

Ca urmare a acestor lucruri vom prezenta în continuare o idee de proiect care este la inceput pe piaţa alimentara mai specific în domeniul lactatelor. Obiectul acestui plan de marketing, produsul care trebuie vândut este laptele însă ceea ce face diferenţa între majoritatea producătorilor distribuitorilor şi comercianţilor de lapte este felul de procesare a laptelui şi cel mai important felul de vânzare a laptelui.

Deoarece laptele este unul dintre produsele alimentare cu perisabilitatea cea mai ridicată comercianţii folosesc în general două metode pentru a ajunge la client nealterat. Prima metodă este conservarea lui sau pasteurizarea, insă acest procedeu necesită prelucrarea lui care în primul rand este costisitoare iar în al doilea rând prin conservare laptele işi pierde foarte mult din vitaminele care le conţine ceea ce îl face mai sărac în conţinut şi mai puţin hranitor. Cu toate acestea majoritatea oamenilor folosesc acest tip de lapte. A doua metodă este metoda tradiţională în care omul de rând care are vaca acasa îşi duce laptele la piaţă sau în unele cazuri îl livrează la domiciliu. Acest fel de a vinde laptele este mai puţin folosit şi incă din ce în ce mai puţin. Cateva motive ar fi că nu este foarte igienic deoarece majoritatea comercianţilor de acest fel folosesc metoda tradiţională de a mulge vaca, apoi mai este şi riscul ca animalul să fie purtător de anumite boli iar laptele nu este testat inainte de a fi pus în vânzare.

Ideea care vrem să o implementăm aduce o metodă care am putea spune că combină cele două metode de producere şi comercializare a laptelui prezentate mai sus.

Ideea este folosirea unui tonomat de lapte care să fie amplasat în locuri publice şi să fie alimentat cu lapte proaspăt periodic în asa fel încît să fie disponibil non-stop. Ideea este nouă pe piaţa românească, sunt foarte puţini cei care folosesc un astfel de aparat pentru vânzarea laptelui şi succesul acestei idei pleacă de la premiza că oamenii vor prefera să consume lapte care este şi proaspăt şi fără conservanţi, fara să fie prelucrat şi să respecte normele de igienă

II ANALIZA SITUAŢIEI ŞI A CONTEXTULUI

Analizând mediul concurenţial având în vedere modelul lui Porter, prin prizma celor 5 forţe de mediu putem să observâm că sunt 3 forţe care exercită o presiune semnificativă în acest segment de piaţă.

Concurenţa directă exercită cea mai mare forţă deoarece piaţa este saturată in domeniul lactatelor. Lupta intre firmele concurente se dă in general la preţuri şi succesul unei firme în acest domeniul depinde foarte mult de politica de preţ. Concurenţii direcţi sunt marii procesatori de lapte care constituie majoritatea pieţei în acest sector.

Potenţialii concurenţi reprezintă o ameninţare în primul rând datorită faptului că nu există bariere de intrare in acest sector de piaţă. Sumele care trebuie investite nu sunt foarte mari, deci în acest segment este foarte usor să intri ca firmă nouă. Deoarece acestă idei este foarte usor de imitat potenţialii concurenţi reprezintă o reală ameninţare.

Furnizorii de lapte sunt fermele de animale care nu deţin şi aparate de prelucrare a laptelui sau care preferă să îl vândă în stare brută.

Preview document

Plan de Marketing - Fresh and Instant Milk - Pagina 1
Plan de Marketing - Fresh and Instant Milk - Pagina 2
Plan de Marketing - Fresh and Instant Milk - Pagina 3
Plan de Marketing - Fresh and Instant Milk - Pagina 4
Plan de Marketing - Fresh and Instant Milk - Pagina 5
Plan de Marketing - Fresh and Instant Milk - Pagina 6
Plan de Marketing - Fresh and Instant Milk - Pagina 7
Plan de Marketing - Fresh and Instant Milk - Pagina 8
Plan de Marketing - Fresh and Instant Milk - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Fresh and Instant Milk.doc

Te-ar putea interesa și

Milka - The Purple Legend

Milka brand story is one company's foray into family history and Suchard Company. In 1887, Carl Russ Suchard, Philippe Suchard son-in-law founded...

Ai nevoie de altceva?