Patrimoniul Turistic Natural din Canada

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 5331
Mărime: 29.08KB (arhivat)
Publicat de: Filip Varga
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Canada, tara lacurilor stralucitoare, a marilor intinderi inghetate, a padurilor nesfarsite, a cascadelor fabuloase, este un pamant de vis. In nici o alta tara nu aflam o natura atat de variata, cu piesaje unice, de la piscurile muntilor acoperiti de zapada la cascada Niagara si de la apele Sfantului Laurentiu pana la gheturile vesnice din Nordul indepartat. Si poate nici o alta tara din lume nu are mai multa grija de protejarea naturii, in toata bogatia ei.

Forma de guvernamant: monarhie constitutionala

Suprafata: 9.984.670 km²

Populatia: 32.507.874 locuitori

Limba oficiala: engleza, franceza

Religie: catolici

Capitala: Ottawa

Moneda: dolar canadian

Ziua independentei: 1 iulie 1867

Fus orar: UTC -3,5 pana la UTC -8

Domeniu Internet: .ca

Prefix telefonic: +1

Asezare geografica

Canada ocupa jumatatea nordica a continentului nord american si insulele din imprejurimi, exceptand Alaska si Greenland. Granita cu Statele Unite urmeaza un lant de lacuri si rauri: Marile Lacuri si St. Lawrence River. Pe coasta nord-vestica a Pacificului, o fisie lunga de teren ce apartine Alascai o desparte de ocean. Ca suprafata, Canada este cea mai intinsa tara a lumii dupa Rusia, insa ca populatie doar a 31-a, teritoriul sau fiind organizat asemenea unui stat federal, in zece provincii si trei teritorii. Este marginita la est de Oceanul Atlantic, la nord de Oceanul Arctic, iar la vest de Oceanul Pacific. La sud, se invecineaza cu Statele Unite ale Americii majoritatea populatiei fiind concentrata in partea de sud, la cateva sute de kilometri de granita cu Statele Unite.

Relieful este reprezentat in cea mai mare parte de o campie cu reminiscente glaciare, avand in est regiuni cu aspect de podis, in vest fiind marginita de masive muntoase (Sistemul Cordilierilor cu varful Logan-6050 m- alt. maximala in limitele Canadei, care include: Muntii Stancosi- 3954 m, Mackenzie, Coastelor- 4042 m). Stancile vechi si dure, metamorfice ale Scutului Canadian ocupa o mare parte din nord, intinzandu-se de la Muntii Stancosi pana la Coasta Atlanticului si de la sudul Bazinului Arctic pana la Marile Lacuri. In regiunile centrale ale Canadei se intinde partea nordica a Campiilor Centrale. La sud-est de Scutul Canadian se afla campiile fertile si populate din Sf. Lawrence cu atitudine predominanta de 300-600 m si Marile Lacuri. La vest de Scutul Canadian sunt Muntii Stancosi si alti cativa munti care se intind pana la Oceanul Pacific. De-a lungul tarmului Oceanului Atlantic se intind Muntii Apalasi cu alt. medie de 500-700 m.

Padurile boreale domina intinderea tarii, ghetarii sunt proeminenti in regiunea arctica si in Muntii Stancosi, in timp ce terenul relativ plat al preriilor este propice pentru agricultura. Marile Lacuri alimenteaza Fluviul Sfantul Laurentiu (St. Lawrence) (in sud-est) o zona care gazduieste o mare parte din populatia Canadei.

Densitatea populatiei de 3,5 locuitori pe kilometrul patrat este una dintre cele mai scazute din lume. Cea mai dens populata parte a tarii este Coridorul Québec City-Windsor in sud-est. La nordul aceste regiuni se gaseste vastul Scut Canadian, o zona stancoasa erodata de-a lungul ultimei glaciatiuni, cu soluri sarace, dar bogata in minerale, cu lacuri si cursuri de apa abundente. De fapt, teritoriul Canadei incorporeaza peste 60% din lacurile planetei.

Newfoundland se afla la gura Golfului Sfantului Laurentiu (Gulf of Saint Lawrence), cel mai lat estuar din lume. Provinciile Maritime continua spre est, inspre ocean, in continuarea provinciei Québec. New Brunswick si Nova Scotia sunt despartile de Golful Fundy, unde au loc cele mai ample maree de pe mapamond. La vest de Ontario, preeriile canadiene se intind vaste inspre Muntii Stancosi, care le separa de British Columbia.

Flora nordului canadian devine din ce in ce mai rarefiata de la paduri de conifere la tundra si, in final, pamanturi lipsite de vegetatie in nordul extrem. Nordul continental este incercuit de un vast arhipelag incorporand unele dintre cele mai mari insule din lume.

Clima Canadei ofera vizitatorilor toate tipurile de climat, de la cel arctic pana la cel moderat continental.Clima este continentala, cu ierni reci si veri calde, insorite. Muntii Stancosi au prevenit raspandirea climei oceanice spre interiorul tarii. In ianuarie temperatura medie este de -15 C, iar in nord, la Cercul Polar ea ajunge sub -30 . Vara temperatura medie este de 19 C. Cantitatea medie a precipitatiilor este de 1000 mm/m pe an.

Turism – A doua tara ca marime din lume, dupa Rusia, Canada nu risca nicicum sa devina o destinatie monotona. De la atmosfera coloniala, idilica, din Charlottetown, la cea cosmopolita din Toronto, de la intinsele prerii, pana la peisajele arctice cu ursi polari sau plajele cu balene, de la desert la padurile luxuriante, de la Quebec-ul care respira un aer francez, la ambianta americana din Winnipeg, de la semetii Munti Stancosi, pana la renumita Niagara, Canada ti se dezvaluie sub tot atatea fatete, majoritatea descoperindu-le doar la fata locului.

Aici nu trebuie sa ratati nici Cascada Montmorency sau hotelul de gheata de langa Lacul Saint-Joseph. Nu departe de parcul cascadei este situata si Insula Orleans, cu sate pitoresti, care se intind printre campii cultivate cu capsuni. Turistii viziteaza aceste sate atrasi de cele mai delicioase soiuri de capsuni, pe care localnicii le vand pe marginea drumului, asezonate la alegere cu frisca sau ciocolata.

De asemenea, peisajul muntilor Laurentini, situati in centrul provinciei Quebec, este mirific. Aici, turistii pot gasi in permanenta ceva nou pentru a se distra, de la schi sau bob, in timpul iernii, pana la schi nautic, parapanta si windsurfing, vara.

In Vancouver ai o multime de posibilitati turistice. O plimbare pe plajele de nisip, cu o panorama spectaculoasa a nenumaratelor barci ancorate in golful Vancouver, o vizita la Gradina Zoologica sau la Acvariu, ori ratacirea pe potecile ascunse ale Parcului Stanley, neaparat cu "imortalizarea" fotografica a dominantei insule "India Siwash Rock", sunt o obisnuinta a vizitatorilor orasului, dar si a locuitorilor sai.

Preview document

Patrimoniul Turistic Natural din Canada - Pagina 1
Patrimoniul Turistic Natural din Canada - Pagina 2
Patrimoniul Turistic Natural din Canada - Pagina 3
Patrimoniul Turistic Natural din Canada - Pagina 4
Patrimoniul Turistic Natural din Canada - Pagina 5
Patrimoniul Turistic Natural din Canada - Pagina 6
Patrimoniul Turistic Natural din Canada - Pagina 7
Patrimoniul Turistic Natural din Canada - Pagina 8
Patrimoniul Turistic Natural din Canada - Pagina 9
Patrimoniul Turistic Natural din Canada - Pagina 10
Patrimoniul Turistic Natural din Canada - Pagina 11
Patrimoniul Turistic Natural din Canada - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Patrimoniul Turistic Natural din Canada.doc

Te-ar putea interesa și

Tendințe actuale în turismul statului Quebec

Am ales acest subiect pentru lucrarea de diplomă pentru că mi-ar plăcea să studiez un fenomen turistic de mare amploare desfăşurat într-un cadru...

Promovare a Turismului Ecologic în România prin Strategii de Marketing

Capitolul I. Marketingul – mijloc de valorificare a activităţii de turism ecologic 1.1. Rolul ecoturismul în valorificarea şi conservarea ariilor...

Rolul parcurilor naționale din Canada în turismul mondial

CAPITOLUL 1. ROLUL PATRIMONIULUI NATURAL AL CANADEI ÎN TURISM 1.1. Aşezarea fizico-geografică a Canadei Canada - ţara lacurilor strălucitoare, a...

Importanța Muzeului Ermitaj pentru Turismul Cultural în Federația Rusă

Introducere Federatia Rusă este tara cu cea mai mare suprafată din lume, mai mare aproape de două ori decât Canada, care stee cea de-a doua tară...

Turism - Cazinouri

Turismul a devenit în zilele noastre o activitate la fel de importantă precum cea desfăşurată în alte sectoare-cheie din economia mondială...

Elveția - politici și strategii în turismul mondial

CAPITOLUL I ELVEŢIA – CARACTERIZARE GENERALĂ 1.1. CRITERII GEOGRAFICE Situată în inima Europei Centrale, Elveţia se defineşte fizic ca un castel...

Turism și Agroturism în Rusia

INTRODUCERE Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in alte sectoare-chei din economia...

Turismul internațional al României

Turismul internatioanl al Romaniei. Specific,evolutii,tendinte si reglementari in perspectiva aderarii la UE Introducere Etimologic, cuvântul...

Ai nevoie de altceva?