Crearea Conceptului de Comunicare2

Curs
6/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 2 în total
Cuvinte : 1335
Mărime: 8.69KB (arhivat)
Publicat de: Alina M.
Puncte necesare: 0

Extras din curs

Crearea conceptului de comunicare (2)

Conceptele indirecte sunt cele care induc ideea satisfactiei exprimând detaliul care o determina.

1. Inductia satisfactiei prin descrierea rezultatului actiunii produsului;

2. Inductia satisfactiei prin descrierea actiunii produsului;

3. Inductia satisfactiei prin intermediul caracteristicilor tehnice ale produsului;

4. Inductia satisfactiei prin caracteristicile întreprinderii reprezentate de catre departamentul de productie.

Utilizarea sistematica a acestor concepte de comunicare îi poate stimula creatorului de publicitate imaginatia si creativitatea si îl poate ajuta sa descopere idei noi care nu au mai fost folosite pâna atunci de catre concurenti.

Faza de ideatie

Faza de ideatie este faza în care se va încerca exprimarea satisfactiei retinuta de axul psihologic prin intermediul tuturor conceptelor posibile. În cadrul acestor concepte se vor introduce elemente concrete ce vor încerca sa faciliteze recunoasterea de catre publicul tinta a satisfactiei ce s-a dorit a fi evocata întrucât publicul va reusi sa recunoasca detalii, caracteristici fizice sau diverse momente.

Nu toate conceptele posibil de formulat pot fi si satisfacatoare. Multe dintre acestea vor fi banale sau fara forta publicitara, însa oricât de nesatisfacatoare ar putea sa apara, unele dintre ele pot fi totusi utile, fie aducându-le mici modificari, fie utilizându-le împreuna cu alte concepte. Avantajul specific al acestei faze consta în orientarea tuturor eforturilor catre evocarea unei satisfactii bine determinate.

Diversele tipuri de concepte de comunicare prezinta atât avantaje, cât si dezavantaje. Conceptele apropiate de caracterul tehnic al produsului câstiga în credibilitate si specificitate, însa risca sa piarda din siguranta evocarii satisfactiei. Din aceasta cauza sunt preferate conceptele de sinteza care descriu atât satisfactia, cât si caracteristicile tehnice ale produsului. Pentru a gasi astfel de concepte, fie se pleaca de la satisfactiile de baza si se cauta acele caracteristici ale produsului care le pot pune în evidenta la prima vedere, fie se cauta toate caracteristicile tehnice posibile si se alege acea caracteristica ce semnifica într-un mod cât mai eficient satisfactia ce a fost aleasa ca ax psihologic. Desi conceptele de comunicare directa au avantajul ca exprima în mod direct satisfactia si sunt imediat întelese, exista totusi si o serie de inconveniente, respectiv nu sunt suficient de specifice, nu sunt foarte credibile, iar uneori pot avea efecte ce cauzeaza respingerea lor.

Preview document

Crearea Conceptului de Comunicare2 - Pagina 1
Crearea Conceptului de Comunicare2 - Pagina 2
Crearea Conceptului de Comunicare2 - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • Crearea Conceptului de Comunicare2.doc

Ai nevoie de altceva?