Zgardă de câini - Diadro

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1322
Mărime: 46.52KB (arhivat)
Publicat de: Valentin Negru
Puncte necesare: 6
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. 1.Introducere 3
  2. 2. Elementele specifice ale mediului de marketing 3
  3. 3. Cine vor fi cumpărătorii? 5
  4. 3.1.Principalele criterii de segmentare a pieţii 5
  5. 3.2.Segmentarea pieţei pe avantaje 6
  6. 3.3.Piaţa ţintă 6
  7. 4. Cine sunt concurenţii? 7
  8. 5.Tendinţe ale pieţei 7
  9. 6.Concluzii 8

Extras din referat

1.Introducere

Facem parte din departamentul de marketing al firmei S.C. DIADRO. S.R.L.Firma noastră decide să lanseze în România un nou produs. Este vorba zgarda de câini multifuncțională „DIADRO”.Studiind piața am constatat că nu există nici un produs care să satisfacă pe deplin nevoile deținătorilor de câini. Am creeat o zgardă originală care prezintă urmatoarele caracteristici: este antiparazitară, pentru combaterea puricilor, capușelor și paduchilor din blana câinelui, cu leduri pentru a-l evidenția noaptea , antilătrat ce rezolvă problema lătratului excesiv și accesorizată cu un medalion în care este încorporat un cip gps.

Piaţa zgărzilor de câini

Piaţa zgărzilor de câini din România este limitată, existând un număr redus de consumatori, producătorii încercând să satisfacă pe deplin cerințele acestora.

După un studiu făcut în magazinele de specialitate (petshop-uri) am constatat că monopolul este deţinut de fírmele străine (BAYER, MAX, BEAPHAR, FERPLAST, FLEXI, HUNTER) având în vedere situaţia actuală, apariţia unui nou producător autohton ar fi de bun augur.

Pe piaţă, însă producătorii sunt optimişti în ceea ce priveşte cererea produselor. Dacă până nu demult preţul era cel care influenţenză major decizia de cumpărare, mai nou, consumatorii au început să acorde atenţie calităţii şi design-ului.

Firma noastră S.C. DIADRO S.R.L. are ca obiectiv satisfacerea nevoilor consumatorilor, introducând pe piaţa zgărzilor de câini, un nou produs la fel de accesibil, dar cu o serie de îmbunătăţiri semnificative.

2. Elementele specifice ale mediului de marketing

Mediu de marketing este unul complex, atât la nivel extern (furnizori, clienţi, distribuitori) cât şi la nivel intern (cheltuielile cu personalul şi puncte de desfacere), astfel încât oportunităţile şi ameninţările ce vizează lansarea produsului zgardă de câine, sunt diverse.

Macromediul poate fi analizat din mai multe puncte de vedere: economic, demografic, politic-legal:

-Mediul economic – are o influenţă destul de semnificativă în piaţa zgărzilor de câini, în special prin costurile de producţie şi starea economică a ţării care determină repartizarea veniturilor consumatorilor;

-Mediul politic-legal – firma noastră trebuie să respecte legislaţia ţării să-şi desfăşoare activitatea într-un cadru legal conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 328/2008.

-Mediul demografic – populaţia Municipiului Iaşi este de 320000 locuitori; analizând piaţa pe categorii de vârstă am realizat că cei mai mulţi consumatori ai brandului “DIADRO” sunt cuprinsi între 15-65 ani acesta reprezentând aproximativ (75%) clienţi potenţiali.

Matricea SWOT

Oportunităţi Ameninţări

Extinderea pe piaţă;

Lărgirea gamei produselor; Creşterea vânzărilor;

Recunoaşterea firmelor pe plan naţional. Importuri;

Produse substituibile;

Firmele concurente.

Puncte tari Puncte slabe

Calitatea;

Îmbunătăţirile propriu-zise; Design-ul. Centre de vânzare reduse;

Fidelizarea;

Preţul.

În ceea ce priveşte frecvenţa de cumpărare a produsului, s-a observat că în medie un consumator îşi cumpără o zgardă de câine o dată la 2-3 ani, utilizând-o periodic, în funcţie de perioada de viată a câinelui și de gradul de uzură.

3. Cine vor fi cumpărătorii?

3.1.Principalele criterii de segmentare a pieţii

Consumatorii

În Iaşi cererea zgărzilor de câini se află într-un amplu proces de diversificare, cerinţele acestora fiind din ce în ce mai pretenţioase ei fiind dispuşi să investească pentru protejarea animalelor. Firma noastră doreşte să lanseze pe piaţă o gamă nouă de produse destinată tuturor posesorilor de animale cu varste cuprinse între 15-65 ani, aceştia fiind într-un număr de 70.000 potenţiali cumpărători.

Preview document

Zgardă de câini - Diadro - Pagina 1
Zgardă de câini - Diadro - Pagina 2
Zgardă de câini - Diadro - Pagina 3
Zgardă de câini - Diadro - Pagina 4
Zgardă de câini - Diadro - Pagina 5
Zgardă de câini - Diadro - Pagina 6
Zgardă de câini - Diadro - Pagina 7
Zgardă de câini - Diadro - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Zgarda de Caini - Diadro.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?