Invest-Econ Bank

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2349
Mărime: 32.18KB (arhivat)
Publicat de: Rafila Ionescu
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gabriel Francu, Alina Cretu
Campanie PR pentru lansarea proiectului de dezvoltare a retelei Invest-Econ Bank Express. Proiect prezentat la ASE, nota10.

Extras din proiect

1. Cum a inceput totul

In anul 2001, pe data de 23 august, la Bucuresti, a luat nastere Invest – Econ Bank S.A., din initiativa unor oameni de afaceri si a unor puternice societati private romanesti si din strainatate, ca raspuns la nevoia tot mai pregnant resimtita la acel moment, ca si astazi de altfel, in mediul de afaceri, de a avea in banca un interlocutor transparent, operativ si flexibil in rezolvarea problemelor. Capitalul social al bancii provine din Romania, Italia, Germania si Franta si a fost majorat succesiv, ajungand in prezent la nivelul de 115,74 milioane lei, actiunile bancii fiind tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti.

2. Piata tinta a Invest – Econ Bank

Segmentul de piata tinta al Invest – Econ Bank il constituie firmele mici si mijlocii, precum si persoanele fizice. Sustinerea si finantarea afacerilor profitabile ale clientilor sai este preocuparea principala si de baza atat pentru conducere, cat si pentru personalul bancii.

3. Parteneriate Invest – Econ Bank

Invest – Econ Bank impreuna cu Horus Banque et Finance, consultantul KfW (Kreditanstalt fûr Wiederaufbau) in Romania deruleaza o linie de finantare, din Fondul Romano-German, in urma acordului semnat de acesta cu Ministerul de Finante. In scopul acoperirii riscurilor operatiunilor de comert exterior, in baza acordului de colaborare incheiat de curand intre Invest – econ Bank si Eximbank orice agent economic exportator sau care produce pentru export poate beneficia de serviciile de asigurare, garantare si bonificatii de dobanda ale Eximbank SA, in timp ce finantarea pentru activitatea sa o poate obtine de la Invest –econ Bank. In prezent Banca Comerciala Invest – econ Bank ofera credite cu destinatie rurala in EURO, USD si LEI, in baza unui acord incheiat cu Ministerul Finantelor Publice ( MFP) cu privire la Proiectul de Finantare Rurala, finantat de catre Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (B.I.R.D.). De asemenea, Invest – econ Bank ofera creditul FIDA, cu destinatie rurala, un credit in USD, finantat din Fondul International de Dezvoltare Agricola.

4. Prezentare generala – domeniu de activitate

Aceasta banca comerciala face parte din sistemul bancar al Romaniei, jucand un rol important in acordarea de credite atat persoanelor fizice cat si juridice. Invest - econ Bank are un numar mare de angajati in mai multa domenii de acivitate precum: creditatre , plasament, depozite ale clientilor, imprumuturi de la alte banci, imprumuturi externe, numerar etc. Invest - econ Bank, ca banca comerciala, desfasoara si activitati internationale concretizate in relatiile cu banci corespondente, cu organisme financiare internationale, cu agentii de rating si cu agentii de garantare a creditelor de export . In cadrul acestor operatiuni se remarca serviciile de decontare pentru agentii economici care desfasoara activitati de comert exterior. De asemanea banca efectueaza operatiuni de decontari externe in relatiile cu persoanele fizice, cu cele bugetare sau cu organizatiile nonprofit.

5. Grupul financiar Invest – Econ Bank

In scopul oferirii unor servicii financiare complexe in conditii de operativitate, Invest – econ Bank a efectuat primele demersuri pentru consolidarea unui grup financiar puternic. In cursul anului 2005 Invest – Econ Bank a participat la capitalul social al SC Health Asig SA, urmand sa fie infiintata si propria societate de leasing.

6. Invest – econ Bank - Un sistem de comunicatii de avangarda

O retea informatica deservita de un sistem de comunicatie de avangarda permite transmiterea de fluxuri informationale ce contribuie la implementarea unui sistem de management eficient.

Raspunzand cresterii volumului de operatiuni cu valuta rezultate din activitatile de comert exterior ale clientilor sai, Invest – econ Bank asigura transferuri sigure si rapide de bani. In prezent, banca are relatii de corespondent cu peste 170 banci straine. O importanta componenta a sistemului informational al bancii este conexiunea directa la liniile Reuters, ceea ce-i ofera posibilitatea de a executa tranzactii pe piata monetara.

7. Reteaua teritoriala

In prezent reteaua teritoriala a Invest – econ Bank numara 218 unitati.

8. Profil Invest – Econ Bank la data de 30.09.2006

Numar de angajati - 1.879

Numar unitati - 218

Numar ATM - uri - 163

Numar ASV - uri - 18

Active totale - 1.177 milioane lei noi

Capital propriu - 135 milioane lei noi

Capital social - 115 milioane lei noi

9. Produsele si serviciile oferite de Invest – Econ Bank

Produsele si serviciile oferite de Invest – econ Bank pun la dispozitia clientilor sai o gama larga de servicii, manifestand o permanenta preocupare pentru imbunatatire si diversificare:

operatiuni in cont curent, depozite la termen si la vedere si certificate de deposit, carduri de debit in lei, convertibile in valuta: Maestro Partener si Visa Electron (persoane fizice) cu posibilitate de overdraft, MasterCard Business Lider (persoane juridice), cardul co-branded, carnet de membru destinat persoanelor fizice, membre ACR, credite cu diverse termene de rambursare oferite, credite pentru persoane fizice in conditii deosebit de avantajoase: creditul Extenso, Confort, creditul Instant, creditul Auto, creditul AutoSecondHand si creditul Partener Plus, Creditul Agricol, creditul pentru colectivitatile locale, credite in valuta pentru IMM – uri, credite in lei si valuta din linia de finantare externa K.f.W. , cofinantarea potentialilor beneficiari de fonduri SAPARD, servicii de transfer de bani in sistem Western Union, operatiuni de schimb valutar, decontarea speciala a operatiunilor cu valori mobiliare, plata dividendelor si plata utilitatilor (gaz, energie electrica, telefon, etc.), servicii de consiliere financiar-bancara, evaluari, etc. , plata facturilor Orange, Vodafone, Romtelecom, Zapp.

Preview document

Invest-Econ Bank - Pagina 1
Invest-Econ Bank - Pagina 2
Invest-Econ Bank - Pagina 3
Invest-Econ Bank - Pagina 4
Invest-Econ Bank - Pagina 5
Invest-Econ Bank - Pagina 6
Invest-Econ Bank - Pagina 7
Invest-Econ Bank - Pagina 8
Invest-Econ Bank - Pagina 9
Invest-Econ Bank - Pagina 10
Invest-Econ Bank - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Invest-Econ Bank.doc

Ai nevoie de altceva?