Proiect practică SC Avicola Lumina SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2837
Mărime: 23.36KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bratu Silviu
UNIV. Spiru Haret Constanta - Fac. e Management Financiar Contabil - Specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune

Extras din proiect

1. Prezentare generala a societatii

1.1. Dreptul comercial

S-a procedat la analiza contractului şi statutului de societate care relevă:

• Societatea comercială SC.AVICOLA LUMINA SA., având sediul in comuna Lumina,Jud.Constanta,Numărul de Înmatriculare în Registrul Comerţului J13/3498/1991, Cod fiscal RO2430063.

• Forma de proprietate a S.C. AVICOLA LUMINA SA este societate actiuni.

• Societatea are un statut şi a încheiat un contract de muncă corespunzător, care asigură cointeresarea maximă a personalului.

• Durata societatii este nelimitata, incepand cu data inmatricularii la Registrul Comertului, 09.11.1992

• Activitatea principala: 0147-Cresterea pasarilor.

• Capitalul social al societatii este fixat la suma de 200.000 lei, depus la data constituirii societatii, impartit in mod egal intre asociati. Capitalul se divide in 10000 parti sociale a 20 lei fiecare repartizate in mod egal intre asociati.

• Administrarea societatii se realizeaza de catre cei asociati care asigura atat conducerea societatii, cat si reprezentarea ei in relatiile cu tertii,actionar principal fiind AGRICOLA INTERNATIONAL BACAU.

S-au verificat contractele de vânzare-cumpărare, de închiriere şi contractele de locaţie de gestiune. Se constată existenţa contractelor cu furnizorii pe termen mediu .

1.2. Dreptul civil

S-au verificat actele şi contractele privind:

• Situaţia juridică a terenului întreprinderii.

Societatea AVICOLA LUMINA SA. are drept de proprietate asupra terenului din incinta întreprinderii.

• Situaţia juridică a imobilizărilor necorporale de natura brevetelor, licenţelor, mărcilor înregistrate. Societatea nu are în proprietate imobilizări necorporale înregistrate.

• Situaţia împrumuturilor primite, a garanţiilor constituite, existenţa creditelor nerambursabile la scadenţă. Se constată faptul că societatea are credite bancare pe termen scurt deschise la BANCA ITALO ROMENA ,AGENTIA CONSTANTA.

• Situaţia asigurării societăţii prin efectul legii. Se constată existenţa contractelor de răspundere civilă şi existenţa contractelor de asigurare împotriva unor riscuri (calamităţi naturale, furt, etc.).

1.3. Dreptul fiscal

S-a verificat înregistrarea societăţii la organele abilitate de administraţie financiară.

Totodată se constată că s-au achitat toate obligaţiile legale datorate (impozite, taxe, contribuţii). Societatea nu are plăţi restante de natura impozitelor.

1.4. Dreptul muncii

S-a verificat şi constatat existenţa contractelor colective şi individuale de muncă, cât şi a contractului de management şi a regulamentului de ordine interioară.

1.5. Dreptul mediului

S-a verificat dacă activitatea firmei se desfăşoară în cadrul normelor impuse de legislaţia de mediu în vigoare. Cu toate că nu există probleme de poluare declarate, societatea dispune de un studiu de impact asupra mediului, are autorizaţie de mediu, documentaţia întocmită pentru obţinerea acesteia nefiind completă.

Nu sunt înregistrate litigii pe rol, cu alte întreprinderi sau cu autorităţile, neexistând obligaţii de plată a unor daune.

1.6. Litigii

Societatea nu este implicată în litigii aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti sau al Arbitrajului de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie.

In cadrul societatii AVUCOLA LUMINA SA activitatile ce tin de domeniile financiar,contabilitate,salarii,preturi se desfasoara in cadrul unui singur compartiment condus de administratorul societatii..

2. Prezentarea produsului

Activitatea de baza a societatii consta din productia de oua pentru consum.

Pe piaţa de profil,SC AVICOLA SA s-a impus de-a lungul timpului prin calitatea produselor, precum şi prin profesionalismul şi competenţa cu care sunt abordate cerinţele clienţilor.

Societatea isi produce furajele necesare pentru hrana animalelor de ferma si face distributie de produse din carne si carne produsa de SC AGRICOLA INTERNATIONAL SA si firmele din grupul AGRICOLA.

La SC.AVICOLA LUMINA SA,noua abordare strategica pe termen mediu si lung a fost de consolidare a obiectivului principal de activitate:exploatarea gainilor ouatoare pentru productia de oua de cosum destinate pietei interne.

Preview document

Proiect practică SC Avicola Lumina SA - Pagina 1
Proiect practică SC Avicola Lumina SA - Pagina 2
Proiect practică SC Avicola Lumina SA - Pagina 3
Proiect practică SC Avicola Lumina SA - Pagina 4
Proiect practică SC Avicola Lumina SA - Pagina 5
Proiect practică SC Avicola Lumina SA - Pagina 6
Proiect practică SC Avicola Lumina SA - Pagina 7
Proiect practică SC Avicola Lumina SA - Pagina 8
Proiect practică SC Avicola Lumina SA - Pagina 9
Proiect practică SC Avicola Lumina SA - Pagina 10
Proiect practică SC Avicola Lumina SA - Pagina 11
Proiect practică SC Avicola Lumina SA - Pagina 12
Proiect practică SC Avicola Lumina SA - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Proiect Practica SC Avicola Lumina SA.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Te-ar putea interesa și

Concentrarea Economică dintre SC Agricola Internațional SA Bacău și SC Avicola Lumina SA Constanța

Introducere În acest proiect am prezentat conceptul de concentrare economică abordând atât partea teoretică, cât şi partea practică prin studiu de...

Ai nevoie de altceva?