Calitatea Mediului în Habitatul Rural al Comunei Dragodana

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 17 în total
Mărime: 3.07MB (arhivat)
Publicat de: Nora Rădoi
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Suprafata comunei este de 66,5 km patrati.

Cel mai apropiate centre urbane sunt: orasul Gaiesti la 4 km distanta si orasul Targoviste la 16 km distanta.

In cadrul comunei Dracodana se regasesc urmatoarele sate: Picior de Munte, Padureni, Boboci, Dragodana (resedinta de comuna –aici se gaseste sediul primariei si sediul politiei, avind ca anexa Dragodana Moara sau Moara Popi), Straosti, Cuparu, Burduca.

Si satele componente: Padureni, Picior de Munte, Boboci, Dragodana, Siliste, Cuparu,Burduca.

Clima – temperat-continemtală cu precipitaţi mai reduse şi temperature mai ridicate in Scomunei. Tamperatura medie anuală şi lumară atinge +10 grade C (staţia meteorologică Găieşti), luna cea mai rece a anului este ianuarie, celemai scazute temperature s-au înegistat la Străoşti -30 gradeC.

Din analizel de teren reiese temperature minimă înregistrată, se constată în multe situaţii inversiuni de temperatură în lunile reci ale anului, aceste inversiuni pot atinge 1-3 grade C în cazul valorilor medi lunare şi 4-6 grade C pentru valorile extreme.

Este reprezentata de 6 parauri cu apa semipermanenta: Matasaru, Rastoaca, Burduca, Tinoasa, Giura, Sabar;si 3 parae cu un cura permanent: valea Cuparu, valea Potopului (acesta avand un debit annual de 0,84 mm), valea Careadu.

Vegetatia este in general de stepa si silvostepa. Se intalnesc multe ierburi, unele dintre ele sunt: musetelul, sunatoarea, papadia, coada soricelului. Putem intalni vegetatie specifica lunci papura, paisul, tipirigul etc.

Padurea inca mai ocupa aproximativ 30-35% din teritoriul comunei (stejar, artar, carpen, tei, salcim, jugastru)in unele sectoare ale paduri se gasesc plantati de conifere in special pin.

O suprafata de 40% (4900 ha)din teritoriul comunei este cultivat cu cereale (in special grau, porumb, orz, ovaz ). Livezile de pomi fructiferi ocupa un teritoriu redus dintre care mai des intalnim livezi de prun, zarzar, mar sau in amestec.

Fauna se caracterizeaza printr-o serie de mamifere: iepure, lup vulpe, mistret, cerb lopatar, caprioara. Se gasesc multe speci de pasari: randunica, lastunul, sitaru, vrabia, barza, potarnichea, cioara, uliu, gugustiucul; din care barza, lastunul, randunica, sitaru, sunt pasari care cuibaresc la noi.

Conținut arhivă zip

  • Calitatea Mediului in Habitatul Rural al Comunei Dragodana.ppt

Ai nevoie de altceva?