Analiza variabilelor economice asupra tranzacției - Google-Motorola Mobility Holdings

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3296
Mărime: 283.65KB (arhivat)
Publicat de: Ana Deaconu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1.Precizarea tranzacţiei specifice

Motorola Mobility Holdings este un furnizor de tehnologii inovatoare, produse şi servicii care permit o gamă largă de mobile şi fire digitale de comunicare.Motorola Mobility acoperă o gamă de produse şi platforme ce oferă un conţinut multimedia bogat cum ar fi: video voce, aplicaţii de mesagerie dar şi aplicaţii şi servicii bazate pe internet pentru ecrane multiple de exemplu dispozitivele mobile, televizoare dar şi calculatoare personale.

Se axează pe dezvoltarea inovatoare, produse diferenţiate pentru a satisface nevoile în expansiune ale consumatorilor, de a comunica ,colabora, descoperi, deasfăsurandu-şi activitatea în două segmente, dispozitivele mobile proprii şi segmentul Home.

Google. este o corporaţie americană multinaţională care administrează motorul de căutare pe Internet cu acelaşi nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă şi rapidă de găsire a informaţiilor pe web, având o bază de date de peste 8 miliarde de siteuri web. La începutul anului 2004, Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări. Compania a pornit cu o investiţie de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre co-fondatorii Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera că un motor de căutare pe internet poate revoluţiona lumea. La sfârşitul anului 2007 a fost cotat drept cea mai puternică marcă globală, după criteriul valorii în milioane de dolari (86057 milioane dolari SUA), dar şi după modul de percepţie de către utilizatori , următoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola.

In contract există clauze clare, potrivit cărora dacă vreunul dintre parteneri renunţă la înţelegere, trebuie să platească celuilalt despăgubiri. Google a fost de acord sa platească firmei Motorola Mobility 2,5 miliarde de dolari, în timp ce aceasta din urmă ar trebui să platească gigantului motor de cautare 375 de milioane de dolari.

Veniturile Google au fost în anul 2011 de 27.321 miliarde de dolari. De remarcat e faptul că această valoare a fost obţinută cu numai 32.400 de angajaţi răspâdiţi în toate colţurile lumii.

Mai jos vom enumera cele mai importante achiziţii făcute de Google în ultimii ani, în funcţie de suma plătită, selectate din cele peste 100 de companii cumpărate.

În 17 august, Google face o achiziţie care nu spunea mare lucru la momentul respectiv. O companie aflată la început de drum este înglobată gigantul creat de Larry Page şi Sergey Brin. Sistemul de operare Android va fi preluat de motorul de căutare pentru a-şi impune publicitate în mediul mobil. Android va deveni cel mai răspândit sistem de operare pentru telefoane mobile în anul 2011.

În decembrie 2005 Google devine deja un competitor puternic. Piaţa este luată prin surprindere de achiziţia AOL (America Online), celebrul furnizor de internet din Statele Unite ale Americii.

În 9 octombrie 2006, cel mai mare serviciu de video sharing, Youtube, este cumpărat de Google. Odată cu această achiziţie începe campania în care sunt ”înghiţiţi şi peştii mai mari”. Suma plătită a fost de 1.65 miliarde de dolari, un record absolut.

Două luni mai târziu, în decembrie 2006, Google pune bazele serviciului Google Maps prin cumpărarea companiei elveţiene Endoxon pentru 28 milioane de dolari.

În martie 2010 Google devine un subiect de discuţie în birourile Microsoft. Achiziţia DocVerse pentru suma de 25 milioane de dolari oferă companiei posibilitatea de a înfiinţa serviciul Google Docs.

În august 2010, Slide.com, un cunoscut furnizor de jocuri sociale este cumpărat de Google contra sumei de 182 milioane de dolari.

În iunie 2011, compania Admeld devine proprietatea Google pentru suma de 400 milioane de dolari. Admeld furniza reclamă online.

În 15 august, o ştire din domeniul IT ocupă banda Breaking News a majorităţii televiziunilor de ştiri. Google a plătit nu mai puţin de 12.5 miliarde de dolari pentru producătorul de telefoane Motorola Mobility. Intrarea pe segmentul producţiei de telefoane va susţine mediul Android.

Preview document

Analiza variabilelor economice asupra tranzacției - Google-Motorola Mobility Holdings - Pagina 1
Analiza variabilelor economice asupra tranzacției - Google-Motorola Mobility Holdings - Pagina 2
Analiza variabilelor economice asupra tranzacției - Google-Motorola Mobility Holdings - Pagina 3
Analiza variabilelor economice asupra tranzacției - Google-Motorola Mobility Holdings - Pagina 4
Analiza variabilelor economice asupra tranzacției - Google-Motorola Mobility Holdings - Pagina 5
Analiza variabilelor economice asupra tranzacției - Google-Motorola Mobility Holdings - Pagina 6
Analiza variabilelor economice asupra tranzacției - Google-Motorola Mobility Holdings - Pagina 7
Analiza variabilelor economice asupra tranzacției - Google-Motorola Mobility Holdings - Pagina 8
Analiza variabilelor economice asupra tranzacției - Google-Motorola Mobility Holdings - Pagina 9
Analiza variabilelor economice asupra tranzacției - Google-Motorola Mobility Holdings - Pagina 10
Analiza variabilelor economice asupra tranzacției - Google-Motorola Mobility Holdings - Pagina 11
Analiza variabilelor economice asupra tranzacției - Google-Motorola Mobility Holdings - Pagina 12
Analiza variabilelor economice asupra tranzacției - Google-Motorola Mobility Holdings - Pagina 13
Analiza variabilelor economice asupra tranzacției - Google-Motorola Mobility Holdings - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Analiza Variabilelor Economice asupra Tranzactiei - Google-Motorola Mobility Holdings.doc

Ai nevoie de altceva?