Strategia de dezvoltare durabilă a orașului Baia Sprie - Județul Maramureș

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 21 în total
Mărime: 2.84MB (arhivat)
Publicat de: Patricia Cojocariu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conf. dr. Bleogu Genita
UNIVERSITATEA “DUNREA DE JOS” GALAŢI FACULTATEA ŞTIINŢE ECONOMICE

Extras din proiect

Oraşul Baia Sprie, aşezat pe valea râului Săsar, la poalele munţilor Gutâi, are o suprafaţă de 91 km pătraţi.

Baia Sprie are în componenţă :oraşul Baia Sprie şi satele: Chiuzbaia; Satu Nou de Sus şi Tauţii de Sus.

Începând cu anul 2003, orasul Baia Sprie este membru fondator al Asociaţiei Intercomunitare Sistem Urban Baia Mare, constituita din unităţile administrativ teritoriale organizate.

Urme ale unor vetre de aşezari omeneşti se regăsesc în oraş încă din secolele unu şi doi, după Hristos.

Înzestrat cu un peisaj natural deosebit, a fost în secolele XVIII, XIX şi staţiune turistică. Multă vreme minele din Baia Mare şi Baia Sprie au reprezentat proprietatea reginei.

Pe parcursul multor ani oraşul a trecut prin serie de evenimente au adus amărăciune în rândul populaţiei oraşului. Cu toate acestea oraşul a rămas viu. Bogăţiile din adâncurile Dealului Minei au asigurat prosperitatea şi refacerea pagubelor ivite.

Oraşul îşi leagă existenţa de minierit şi de-a lungul timpului, oraşul Baia Spire de astăzi, ca oraş liber regal.

Strategia de Dezvoltare Durabila şi Planul de Acţiuni ale Orasului Baia Sprie, judetul Maramures- este un document de planificare a dezvoltarii unei comunităţi aflate în plin proces de transformare de la un profil socio – economic specific minier la un profil comunitar încadrat în direcţiile de dezvoltare regionale.

Prin:

Programul de Dezvoltare a Regiunii de Nord Vest;

Transilvania de Nord; pentru perioda 2007 – 2013;

Planul Naţional de Dezvoltare 2007 – 2013; în contextul larg al integrarii europene.

Strategiei pentru Restructurarea Sectorului Minier în Romania- caile de schimbare a identităţii sale socio economice, asigurând regenerarea comunitară şi crearea premiselor unei dezvoltari durabile.

Dezvoltarea locală durabilă reprezintă :

o dezvoltare continua,

echilibrată bazată pe crestere economică,

echitate socială şi protecţia mediului natural.

Promovând identitatea culturală locală a oraşului susţinută de o administrarea planificată, eficientă a resurselor locale, în folosul şi cu participarea comunităţii (dezvoltarea instituţională a comunităţii).

Elaborarea strategiei de dezvoltare durabilă şi a planului de acţiuni local, au facilitat şi creat o atitudine publică favorabilă schimbarii la nivel individual.

Proiectul-“Inchiderea durabilă a minelor”, România.

Programul (Matra)-Pentru Transformare Sociala în Europa Centrală şi de Est.

Conceptul de dezvoltare durabilă reprezintă rezultatul unei abordări integrate a factorilor politici şi decizionali, în care protecţia mediului şi cresterea economică pe termen lung sunt considerate complementare şi reciproc dependente.

Conceptul de dezvoltare durabilă are ca premisă constatarea că civilizaţia umană este un subsistem al ecosferei, dependent de fluxurile de materie şi energie din cadrul acesteia, de stabilitatea şi capacitatea ei de autoreglare.

Dezvoltarii durabile ca fiind: „o dezvoltare care satisface nevoile generaţiei actuale fară a compromite şansele viitoarelor generaţii de a-şi satisface propriile nevoi”.

Definiţie - „acea dezvoltare ce răspunde nevoilor prezentului fară a compromite capacitatea generaţiilor viitoare de a raspunde nevoilor lor”

Conținut arhivă zip

  • Strategia de Dezvoltare Durabila a Orasului Baia Sprie - Judetul Maramures.ppt

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?