Condițiile de muncă în fabricile din Taiwan - Adidas vs Nike

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 18 în total
Mărime: 987.38KB (arhivat)
Publicat de: Janeta Zaharia
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Este o companie multinationala cu sediul in Germania, ce produce diverse articole sportive si a avut in 2006 o cifra de afaceri de peste 10 miliarde euro.

A fost infiintata in 1949 de catre Adolf (Adi) Dassler.

Dupa moartea fiului sau, Horst Dassler, in 1987, compania a fost cumparata de Bernard Tapie in 1989 cu bani imprumutati.

Tapie a decis sa mute productia in Asia, a angajat-o pe Madonna pentru reclame. Insa nimic din acestea nu au putut evita vanzarea companiei in 1922 de catre Credit Lyonnaise Bank.

In 1997 numele Adidas a trecut in Adidas-Salomon de la Salomon Groups.

In 2005 Adidas declara intentiile sale de a cumpara Reebok. Aceasta achizitie, finalizata in ianuarie 2006, permite concurenta cu Nike

In 2006 compania este formata din 26000 de angajati si venituri nete in valoare de 551 milioane euro in 2007.

Iar sloganul este: “Impossible is nothing”

Infiintata in anul 1968 de Philip H.Knight si Bill Bowerman, compania Nike, nume preluat de la zeita cu acelasi nume din mitologia greaca, s-a impus pe piata destul de repede, astfel ca la sfarsitul anilor ’70 s-a ajuns la o cifra de afaceri de 270 milioane de $.

Anii ’80 si ’90 au fost foarte profitabili pentru Nike, aducand compania pe primele locuri pe piata de echipamente sportive.

Mare parte din fabricile unde se fac echipamente se afla in Asia, aici fiind mult mai reduse costurile de fabricatie fata de alte parti.

Compania Nike a fost deseori criticata pentru regimul de sclavie la care sunt supusi angajatii din aceste fabrici, situatie care a dus la scaderea vanzarilor.

“Just do it” si “Run like you’ve never run before” sunt mesajele Nike, care urmaresc sa-ti transmita ca alergatul e o activitate “misto”, iar curajul pe care ti-l cere orice sport iti poate fi oferit de Nike.

“You have a body, you are an athlete”, zicea Bill Bowerman.

Venitul net al companiei este de 1.492 bilioane $ si are peste 30.200 angajati

Slogan: “Just do it”

Nike si Adidas-Salomon nu detin fabricile din Indonesia. Companiile contracteaza fabricile care sunt detinute in mare parte de Taiwan si Koreea.

Nike are contracte cu 900 de fabrici care reprezinta 700000 de muncitori in 55 de tari in jurul lumii.

Au 11 fabrici in Indonesia cu o productie de peste 50 milioane perechi incaltaminte pe an.

Conținut arhivă zip

  • Conditiile de Munca in Fabricile din Taiwan - Adidas vs Nike.ppt

Te-ar putea interesa și

Analiza estetică a pantofilor sport

INTRODUCERE Acest proiect se doreşte a îngloba atât istoricul pantofilor sport, caracteristicile şi beneficiile acestora,cat şi soluţiile de...

Ai nevoie de altceva?