Comunitatea Welschbillig

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1667
Mărime: 614.10KB (arhivat)
Publicat de: Manole Suciu
Puncte necesare: 5
descrierea comunitatii Welschbillig, istoricul comunitatii, date, poze

Extras din referat

I. Evaluarea unei comunitati

Comunitatea Welschbillig

1.Structura comunitatii

Welschbillig este o comunitate din judetul Trier-Saarburg in regiunea Rheinland- Pfalz. Ea apartine de asociatia comunitara Trier-sat. Este un sat turistic recunoscut de Stat. Steagul care il reprezinta este mai jos expus. Orasul se afla in mijloc intre orasele mai mari Trier si Bitburg, la granita cu Luxemburg. Ani de zile Welschbillig a fost punctul comun de adunare a satelor din imprejurimi.

Comunitatea Welschbillig este compusa din mai multe parti si anume: Welschbillig (1.802 locuitori), Hofweiler (123), Ittel (287), Möhn (204) und Träg (145). La satul Welschbillig apartin si urmatoatele zone locuibile: Burgmühle, Helenenberg, Helenenbergermühle, In der Au, Kalkofen, Kostermühle, Kunkelborn, Pelsermühle, Schilzenburg, Schwarzkreuz, Sturmsmühle precum si Windmühle; la satul Ittel apartin Auwerbrück, Kyll an der Kyll precum Wellkyll; la satul Möhn apartin Auf dem Hoxberg precum Thussengshof.

In centrul orasului se pot vedea stilul caselor vechi, majoritatea fiind unele lipite de altele, in mare parte toate inca foarte bine ingrijite, multe din ele au fost in ultimii ani chiar renovate pana si la instalatiile de apa si curent, gemuri, izolatie. Insa pe marginea orasului s-au dezvoltat asa zise „zona noua“ unde casele sunt constructii noi, toate fiind „case libere“, adica fara pereti comuni cu altele. Aici in aceste zone stau familii tinere, oameni instariti, majoritatea lucrand in Luxemburg. Fiecare casa are propia gradina cu loc de joaca pentru copii, pentru familiile cu copii, insa pentru cei care iubesc plimbarile prin padure, chiar langa sunt posibilitati de a merge in plimbare pe dealuri, in spatiile verzi, in padure.

Majoritatea strazilor sunt in stare buna, asfaltatate iar o parte din strada principala a fost chiar in vara anului 2011 renovata. Ca si mijloc de transport este doar linia de autobus, care circula doar la anumite ore din zi. Sunt busuri care vin atat din Trier cat si din Bitburg.

Accesul la liniile de transport sunt pentru fiecare posibil, in sat fiind mai multe statii de autobus, asa incat pentru fiecare zona sa fie accesul posibil. Pentru copii de gradinita care vin din satele vecine care apartin de Welschbillig, sunt transportati de minibusuri extra pentru ei, fiind culesi pe rand la o anumita ora din satul respectiv si dusi pana la gradinita unde o educatoare ii asteapta. Acelasi lucru valabil si la terminarea programului de gradinita, copii sunt dusi de o educatoare la bus, acestia fiind asteptati de parinti in satul in care locuiesc.

In sat este de asemenea un cabinet de doctor general precum si un cabinet stomatologic. In urma eliberarilor de retete, acestea sunt aruncate intro cutie postala, care va fi golita de o lucratoare la farmacie, la o ora anumita, fiind apoi medicamentele tot in aceeasi zi, personal aduse la fiecare adresa de pe reteta. In urma cu ani in sat fusese si o farmacie, aceeasta desfiintindu-se, de aceea exista aceasta posibilitate de a primi medicamentele fara a plati costuri in plus.

Welschbillig este aprovizionat de un magazin alimentar cu carmangerie si brutarie extra. Pe langa acesta mai exista inca 2 brutarii, 1 carmangerie si un magazin extra de bauturi de la apa pana la bauturi alcoolice. Ca si activitati aducatoare de profit mai exista in sat: o scoala de soferi, o firma de gresie si vopsele, AD Auto Dienst, doua banci Sparkasse si Volksbank, o frizerie, doua cabinete de masaj si kinetoterapie, un salon de infrumusetere, un restaurant precum si un local de Dönner si Pizza, o librarie, o posta, un magazin floral, o scoala, o gradinita, un teren de fotbal in aer liber precum si o sala de sport, doua terenuri de tenis. Pe langa acestea in sat isi mai are sediul si organizatia Caritas oferind diferite servicii atat pentru cei in varsta cat si pentru cei ajunsi in situatii de ajutorare, detalii (http://www.domizilsuche.de/ambulanter-pflegedienst-caritas-sozialstation-welschbillig-17049.html). Comuna Welschbillig este una curat intretinuta, pe strada nu exista caini sau pisici vagaboande.

Nivelul de poluare este mai mult unul sonor, dupa parerea mea putin ridicat, dat fiind ca fiecare circula cu masina, este de mai multe ori pe zi tranversat de autobuze, iar pe langa aceasta este un sat de trecere, asta insemnand ca trec mai multe masini pe zi prin sat, pe langa locuitorii satului.

Preview document

Comunitatea Welschbillig - Pagina 1
Comunitatea Welschbillig - Pagina 2
Comunitatea Welschbillig - Pagina 3
Comunitatea Welschbillig - Pagina 4
Comunitatea Welschbillig - Pagina 5
Comunitatea Welschbillig - Pagina 6
Comunitatea Welschbillig - Pagina 7
Comunitatea Welschbillig - Pagina 8
Comunitatea Welschbillig - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Comunitatea Welschbillig.doc

Ai nevoie de altceva?