Calitatea solurilor în județul Buzău

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 26 în total
Mărime: 184.30KB (arhivat)
Publicat de: Theodor Ivașcu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gica Pehoiu
Acest document ppt. a fost realizat de mine in anul II de facultate, in cadrul Universitatii Valahia Targoviste, specializarea Geografie. Este un proiect de Geografia Mediului, a carei tematica a fost aleasa de mine cu acordul bineinteles, al doamnei profesoare. Acest proiect a fost propus pentru o sesiune de comunicari in cadrul Cercului de Geografie Fizica '' George Valsan", al facultatii. Pentru realizarea acestui proiect, am prelucrat datele de la Protectia Mediului, judetul Buzau si am mers pe teren pentru realizarea observatiilor directe.

Extras din proiect

Solurile determină producţia agricolă şi starea pădurilor; condiţionează învelişul vegetal prin calitatea apei (în special a râurilor, lacurilor şi a apelor subterane), reglează scurgerea lichidă şi solidă în bazinele hidrografice.

Acţionează ca o geomembrană pentru diminuarea poluării aerului şi a apei prin reţinerea, reciclarea şi neutralizarea poluanţilor, cum sunt substanţele chimice folosite în agricultură, deşeurile şi reziduurile organice şi alte substanţe chimice; prin proprietăţile lor de a întreţine şi a dezvolta viaţa, de a se regenera, filtrează poluanţii, îi absorb şi îi transformă.

Fondul funciar a fost reglementat prin Legea nr. 18/1991, cu modificările şi completările ulterioare şi reprezintă cea mai importantă resursă naturală a ţării.

Cuprinde totalitatea terenurilor (inclusiv suprafeţele ocupate cu ape) indiferent de destinaţie, pe baza căruia sunt deţinute de catre domeniul public sau privat, din care fac parte.

REPARTITIA SUPRAFETEI JUDETULUI

PE TIPURI DE PROPRIETATE

Din suprafaţa totala a judeţului,de 610 255 ha

PROPRIETATEA PUBLICA detine 183 060 ha, din care:

a) Proprietatii publice aparţinând statului, ii revin 165 039 ha iar

b) Proprietatii publice aparţinând unităţilor adm. teritoriale, ii revin 18 021 ha.

PROPRIETATEA PRIVATA detine un total de 427 195 ha din care:

a) Proprietatea privată de stat detine 7 555 ha

b) Proprietatea privată a unităţilor adm. teritoriale detine 40 784 ha

c) Proprietatea privată a persoanelor juridice detine 248 ha

d) Proprietatea privată a persoanelor fizice detine 378 608 ha.

CALITATEA SOLURILOR

1. Factorii naturali care determină calitatea solurilor sunt: relieful, litologia, clima, vegetaţia şi timpul. Clima şi vegetaţia sunt influenţate de activitatea omului şi din acest punct de vedere omul trebuie să intervină în conservarea calităţii solurilor.

2. Factorii antropici sunt factorii care au modificat şi modifică sensibil şi rapid calitatea solurilor. Calitatea solului rezultă din interacţiunile complexe între elementele componente ale acestuia şi poate fi legată de intervenţiile defavorabile şi practicile agricole neadaptate la condiţiile de mediu, introducerea în sol de compuşi mai mult sau mai puţin toxici, acumularea de produse toxice provenind din activităţile industriale şi urbane. Calitatea solurilor este determinată în principal de proprietăţile acestora.

3. Evaluarea calităţii solurilor constă în identificarea şi caracterizarea factorilor care limitează capacitatea productivă a acestora. Textura determină sau influenţează alte proprietăţi ale solului, influenţează condiţiile de creştere a plantelor, determină stabilirea diferenţiată a măsurilor agrotehnice, agrochimice şi ameliorative ce urmează să fie aplicate solului.

Prin îngrijirea solului se are în vedere promovarea protecţiei mediului înconjurator şi ameliorarea condiţiilor ecologice, în scopul pastrarii echilibrului dinamic al sistemelor biologice.

Conținut arhivă zip

  • Calitatea Solurilor in Judetul Buzau.ppt

Te-ar putea interesa și

Potențialul Turistic al Județului Brăila

INTRODUCERE Scopul şi metodele utilizate în realizarea lucrării de licenţă Brăila, ''starea de legendă a Dunării, ''cum o numea Fănuş Neagu, este...

Județul Buzău

1. CADRUL NATURAL 1.1 Pozitia geografica Judetul Buzau este situat in partea de sud-est a tarii si se învecineaza cu judetele Brasov si Covasna...

Studiu de Oportunitate Privind Amenajarea Agroturistică a Stațiunii Cheia și Împrejurimile

CAP 1. CONTEXTUL NATURAL ŞI SOCIO – ECONOMIC AL ZONEI 1.1. Localizare,delimitare,accesibilitate: Situată la 60 de Km de Ploieşti şi 100 Km de...

Considerații Privind Podgoria Ivești

1. Introducere Satul Iveşti, reşedinţă actuală a comunei omonime din judeţul Galaţi este situat la circa 30 km de oraşul Tecuci, de o parte şi de...

Starea Mediului în Prahova

1. STAREA APELOR DE SUPRAFAŢĂ SI SUBTERANE 1.1 STAREA RÂURILOR Întreg subbazinul hidrografic Prahova - Teleajen are o suprafata de 3738 kmp si...

Prezentare ecopedologică și agroturistică a Buzăului

- Scurt istoric - Localizare geografica - Clima - Relief - Soluri - Prezentare economica • Resurse naturale • Agricultura - Vegetatia -...

Ai nevoie de altceva?