Sisteme de Teledectie Jers 1

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 5054
Mărime: 4.14MB (arhivat)
Publicat de: Petronela Nicola
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popescu Liviu

Extras din proiect

Sisteme de teledectie JERS-1

Boreal ecosistemelor joacă un rol esenţial în regulament climatice globale. Padurile constituie bazine de carbon terestră şi sunt în general considerate ca globale absorbanți de CO2 atmosferic, care contribuie pentru a atenua efectul de seră. Cantităţi mari de carbon sunt, de asemenea, stocate în boreală lacuri, mlaştini şi zonele umede, parţial lansat ca CH4 şi alte urme de gaze în atmosferă în timpul primăvara şi vara luni. Activităţile umane în zona de pădure cu toate acestea sunt reducerea dimensiunea piscina de carbon şi schimbările climatice este declanşarea ierni scurte şi mai devreme debutul dezgheţ, schimbarea echilibrului naturale. Având în vedere importanţa globală, este necesar să hartă şi să monitorizeze zona boreală, şi ca schimbările să apară pe toate de la locale, regionale la nivel global Scale, sunt necesare informaţii fină rezoluţie peste zone întinse.

1. Fundal 1.1 GBFM parteneri Global boreală Forest Mapping (GBFM) proiectul este condus de pământ observaţie de cercetare şi aplicaţii Center (EORC) Agenţia de explorare Aerospace Japonia (JAXA), dar se bazeaza puternic pe colaborarea internațională. NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL), în cooperare cu instalația Alaska a prin satelit (ASF), este responsabil pentru dezvoltarea mozaic şi aplicaţii în zona de Nord-American, în timp ce centrul de cercetare a UE în comun (CCC), în cooperare cu VTT/Finlanda, sunt responsabili de Europa şi Siberia.

Unui program de cercetare regionale pentru Europa de Nord, finanţat de suedez Naţional spaţiu Board (SNSB), a fost efectuată de National Land Survey/METRIA, 1997-2002.

1.2 Elvis-1 prin satelit satelit japonez de resursele Pământului (Elvis-1) a fost lansat de JAXA (apoi, NASDA) în februarie 1992, stau de 6,5 ani, până în octombrie 1998. A efectuat o Lband (1275 MHz/23.5 cm) SAR operat cu HH polarizare şi un unghi fix de afara-nicolae 35. Prin satelit se repetă ciclul a fost 44 de zile, cu o brazdă de imagine de 75 km.

Mai multe caracteristici făcut Elvis-1 în special potrivite pentru padure de monitorizare, mai ales mic L-banda de frecvenţă, care este mai sensibil la structura de vegetaţie decât alte instrumente de (Cband) SAR în orbită. Semnale de banda de L, de asemenea, sunt sensibile la permanent apa sub coronament - o caracteristică unică între pământ toate contemporane de observare sateliţi (atât optice şi cuptor cu microunde). O trăsătură distinctivă a Elvis-1 a fost, de asemenea, că orbita sa a fost proiectat astfel încât adiacente trece au fost achiziţionate pe zile consecutive. Acest lucru duce la o diferenţă de timp de 1 zi optim între trece învecinate, şi, prin urmare, capacitatea de a dobândi temporal omogene de date chiar şi pe arii extinse.

1.3 Pan-boreală SAR observaţii fină rezoluţie la distanţă teledetecţie de date sunt în mod tradiţional nu dobândit omogen pe arii extinse, dar în schimb obicei colectate cu accent locale pe anumite site-uri care se întinde pe unul sau mai multe scene. Aceste abordări rezultat în arhive de date inconsistente şi fragmentate care sunt inadecvate pentru orice aplicaţie care necesită extrapolare de la nivel local dezvoltat metodele şi rezultatele într-un context de scară regionale sau globale.Importanţa dobândirii date în mod spaţial şi temporal uniform pe mari regiuni mai întâi a fost demonstrată în cadrul proiectului GRFM tropicale [1], în cazul în care SAR Elvis date au fost achiziţionate cu consistenţa temporală şi spaţială peste centura tropicale de pe pământ, care să permită dezvoltarea de aplicaţii fără precedent, la scară regională.Bazându-se pe această experienţă, achiziţionarea planuri pentru Siberia, Europa şi America de Nord au fost concepute pentru două sezon acoperă % u2013 de vară şi iarnă % u2013 cu achizițiile inițiate în timpul verii 1997 şi continuând prin iarna următoare, în vara anului 1998.

2. GBFM mozaic generaţie 2.1 Boreal America de Nord America de Nord componentă a proiectului GBFM se referă la regiunea din Alaska şi majoritatea Continental Canada.

Centrală şi de Est, Canadian de acoperire a fost dependenta Elvis-1 magnetofon operaţiuni şi ca urmare, cele mai complete de acoperire a fost realizat în vara anului 1997, cu completare date în primul rând din 1994 şi 1995 (figura 1a). De acoperire de iarnă este mai cuprinzătoare şi a fost pus împreună cu datele arhivate la, în principal, 1994/95 și 1995/96, 1996/97 sezoane (Fig. 1b est). O acoperire mult mai bine a fost realizat asupra regiunii acoperite de postul de sol Alaska prin satelit Facility (ASF), peste care nearcomplete ar putea fi achiziţionate acoperiri sezonieră pentru iarna 1997/98 şi în vara anului 1998. (Fig. 1b % u2013 vest).

Preview document

Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 1
Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 2
Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 3
Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 4
Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 5
Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 6
Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 7
Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 8
Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 9
Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 10
Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 11
Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 12
Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 13
Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 14
Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 15
Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 16
Sisteme de Teledectie Jers 1 - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Sisteme de Teledectie Jers 1.docx

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?