Managementul calității - Nokia

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2312
Mărime: 57.21KB (arhivat)
Publicat de: Edgar Grosu
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Titu

Extras din proiect

PREZENTARE GENERALA

ISTORIC

Istoria Nokia înseamnă un secol şi jumătate de inovaţie - de la fabrica de hârtie de pe malul unui râu din sud-vestul Finlandei până la poziţia de lider în industria globală de telecomunicaţii.

1865: Apariţia Nokia

Fredrik Idestam înfiinţează o fabrică de hârtie lângă cascada Tammerkoski din sud-vestul Finlandei-aici începe istoria Nokia.

1898: Se creează Uzinele Finlandeze de Cauciuc Arvid Wickström înfiinţează compania Uzinele Finlandeze de Cauciuc - aceasta avea să devină ulterior divizia producătoare de cauciuc din cadrul Nokia.

1912: Se creează Uzinele Finlandeze de Cabluri Eduard Polón înfiinţează compania Uzinele Finlandeze de Cabluri - pe baza acesteia se va crea ulterior divizia de cabluri şi electronice a Nokia.

1937: Verner Weckman, un jucător de categoria grea în industrie Fostul luptător olimpic Verner Weckman devine preşedinte al Uzinelor Finlandeze de Cabluri.

1960: Primul departament de electronice Uzinele Finlandeze de Cabluri îşi înfiinţează primul departament de electronice, care desfăşoară activităţi de comercializare şi exploatare computere.

1962: Primul dispozitiv electronic producţie proprie Departamentul de electronice al Uzinelor Finlandeze de Cabluri finalizează primul dispozitiv electronic producţie proprie - un analizor de semnal pentru centralele de energie nucleară.

1967: Fuziunea Are loc fuziunea oficială dintre Nokia Ab, Uzinele Finlandeze de Cauciuc şi Uzinele Finlandeze de Cabluri - în urma fuziunii, se creează Nokia Corporation.

1979: Mobira Oy, pionier în producţia de telefoane mobile Ia naştere compania de radiotelefonie Mobira Oy, în urma asocierii dintre Nokia şi principalul producător finlandez de televizoare - Salora.

1981: Începe era mobilă Se creează prima reţea internaţională de telefonie mobilă - Nordic Mobile Telephone (NMT).

1982: Nokia produce prima sa centrală telefonică digitală Este lansată Nokia DX200 - prima centrală telefonică digitală produsă de companie.

1984: Este lansat dispozitivul Mobira Talkman Nokia lansează telefonul portabil Mobira Talkman.

1987: Mobira Cityman - naşterea unui clasic Nokia lansează Mobira Cityman, primul telefon NMT de dimensiuni mici (handheld).

1991: GSM - un nou standard mobil îşi face apariţia pe piaţă Are loc primul apel GSM din lume, la realizarea căruia se folosesc echipamente Nokia.

In 1992, Nokia decide să se concentreze asupra sectorului de telecomunicaţii - probabil cea mai importantă decizie de strategie din istoria companiei.

În contextul creşterii gradului de adopţie a standardului GSM, noul CEO Nokia, Jorma Ollila, reuşeşte să plaseze compania în avangarda industriei de telefoane mobile, aflată acum într-o fază de dezvoltare explozivă. Nokia va deveni lider mondial în domeniu înainte de sfârşitul deceniului...

1992: Jorma Ollila devine Preşedinte şi CEO Jorma Ollila devine Preşedinte şi CEO al Nokia, concentrând activitatea companiei asupra sectorului de telecomunicaţii.

1992: Primul terminal GSM marca Nokia Nokia lansează primul său terminal GSM - Nokia 1011.

1994: Apare Nokia Tune Nokia lansează telefonul 2100, primul terminal care are instalată secvenţa muzicală "emblemă" a Nokia (Nokia Tune).

1994: Primul apel prin satelit realizat vreodată în lume Are loc primul apel prin satelit efectuat vreodată în lume - la realizarea acestuia se foloseşte un terminal GSM marca Nokia.

1997: Snake - un clasic al jocurilor mobile Nokia 6110 este primul telefon care are instalat jocul Snake.

Preview document

Managementul calității - Nokia - Pagina 1
Managementul calității - Nokia - Pagina 2
Managementul calității - Nokia - Pagina 3
Managementul calității - Nokia - Pagina 4
Managementul calității - Nokia - Pagina 5
Managementul calității - Nokia - Pagina 6
Managementul calității - Nokia - Pagina 7
Managementul calității - Nokia - Pagina 8
Managementul calității - Nokia - Pagina 9
Managementul calității - Nokia - Pagina 10
Managementul calității - Nokia - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Managementul Calitatii - Nokia.doc

Te-ar putea interesa și

Contribuții privind asigurarea calității în serviciile bancare din România

Introducere 16 CAPITOLUL 1 – PREOCUPARI ACTUALE PRIVIND ASIGURAREA CALITATII PRODUSELOR SI SERVICIILOR ÎN UNIUNEA EUROPEANA SI LA NIVEL...

Nokia

CAPITOLUL I ISTORIA FIRMEI 1.1 SCURT ISTORIC Istoria firmei Nokia începe în secolul al XIX-lea, cu o fabrică de hârtie. Compania se dezvoltă în...

Responsabilitatea Socială a Companiilor Multinaționale

1. Cadrul general şi conceptul de responsabilitate socială În prezent societatea se confruntă cu o serie importantă de transformări la nivel...

Competitivitatea Internațională a unei Firme și Determinanții săi prin Prisma Teoriei lui Porter

1. Descrierea companiei 1.1. Scurt istoric: Istoria Nokia începe cu fabrica de hârtie a lui Fredrik Idestam, de pe malurile râului Nokianvirta....

Analiza comparativă a calității produsului Nokia față de celelalte produse concurente

Introducere Analiza comparativa a calitatii marfurilor ( A.C.Q.M.) Analiza comparativă se utilizează pentru ierarhizarea produselor în funcţie de...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Nokia și Research în motion

ANALIZA COMPARATIVA A COMUNICARII DE MARKETING PENTRU NOKIA SI RESEARCH IN MOTION NOKIA Nokia este o companie finlandeză de telecomunicaţii...

Aviva - perspectivă managerială

1. SCURTA PREZENTARE A FIRMEI 1.1 Date generale. Denumire. Grupul Aviva este unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din lume, fiind...

Analiza comparativă a calității telefoanelor mobile

Capitolul 1 PRINCIPALII PRODUCATORI DE TELEFOANE MOBILE Institutul german Gartner Dataquest a efectuat un studiu de piata in urma caruia a...

Ai nevoie de altceva?