Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4592
Mărime: 179.51KB (arhivat)
Publicat de: Zina Luca
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. CAPITOLUL I. Descrierea restaurantului Mistique 2
  2. I.1. Descrierea organizaţiei 2
  3. I.2. Aspecte privind constituirea şi funcţionarea restaurantului Mistique 2
  4. I.2. Descrierea activităţii 3
  5. CAPITOLUL II. Obiective, activităţi şi performanţe aşteptate în restaurantul Mistique 4
  6. II.1. Obiective 4
  7. II.2. Activităţi 5
  8. II.3. Performanţe aşteptate 5
  9. II.4. Culegerea datelor 6
  10. CAPITOLUL III. Concluzii şi propuneri 11
  11. III.1. Propuneri 11
  12. III.2. Cocluzii 12
  13. Anexe 13

Extras din proiect

Capitolul I. Descrierea restaurantului Mistique

I.1. Descrierea organizaţiei

Amplasat în localitatea Vaslui,Restaurantul Mistique, deschis în decembrie 2005, este dotat cu toate facilităţile petrecerii unor clipe de neuitat. Pentru cei interesaţi restaurantul dispune de o sală cu 150 de locuri fiind locul perfect pentru întilniri de afaceri, recepţii de nuntă, petreceri aniversare sau pentru orice ocazie specială. Restaurantul poate satisface atât gusturile amatorilor de reţete tradiţionale, cât şi oricare altă solicitare venită din partea clienţilor. Barul restaurantului cuprinde o gama variata de băuturi şi răcoritoare.

Fiind o construcţie recentă, cu dotări si servicii ridicându-se la cele mai înalte standarde europene de alimentaţie publică, acesta speră să transforme momentele petrecute în incinta restaurantului în unele foarte plăcute.

Restaurantul Mistique este situat pe Şos.Naţională, la ieşirea din Vaslui spre Iaşi, într-o zonă retrasă şi liniştită. Restaurantul funcţionează zilnic între orele 8.00 – 24.00, uneori programul putându-se prelungi, în funcţie de ocazie. Acesta este disponibil oricărui tip de consumator care doreşte să servească o masă tradiţională bună şi nu numai.

Denumirea restaurantului Mistique,evidenţiază faptul că s-a urmărit încă de la început crearea unei atmosfere cu un înţeles ascuns dar în acelaşi timp plăcute, care să atragă tot mai mulţi clienţi. Aceştia au parte mereu de surprize culinare bine ţinute în secret ,dar care îi încântă de fiecare dată.

I.2. Aspecte privind constituirea şi funcţionarea restaurantului Mistique

S.C. Mistique S.R.L. Vaslui este înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului cu nr. J25/678/2005, cod fiscal R 736075. S.C. Mistique S.R.L are personalitate juridică română, având forma juridică de societate cu capital privat şi asociat unic, aceasta desfăşurându-şi activitatea în conformitate cu legile române în vigoare.

Succesul unui restaurant sau al oricarui tip de local depinde de o sumă de factori. Unii consideră că cel mai important lucru este mâncarea, specificul acesteia şi modul ei de pregătire. Alţii spun că atunci când mergem la restaurant, o facem pentru experienţa în sine, nu doar pentru a mânca. Simţul estetic este esenţial atunci când vine vorba de prezentarea produselor pentru că, indiferent cât efort s-a depus în realizarea preparatelor, dacă acestea nu sunt expuse sau prezentate în aşa fel încat să îl atragă pe cumparator, truda a fost în zadar.

Restaurantul Mistique face parte din gama serviciilor de alimentaţie publică care se ocupă de prepararea şi comercializarea unei game variate de produse culinare de o calitate superioară Restaurantul poate sa organizeze mese festive pentru diferite ocazii.

Pornind de la definiţia restaurantului, o unitate de alimentaţie publică, întilnită în toate localitaţile, în care se oferă consumatorilor un bogat şi variat sortiment de preparate şi băuturi, servirea făcându-se de personal cu înaltă calificare. Restaurantele clasice sunt amplasate de regulă în oraşe, în zone de interes turistic, în staţiuni balneoclimaterice. Construcţia şi instalaţiile sunt realizate din materiale rezistente. Ele oferă acces pentru autoturisme, garaj/parking descoperit, emblemă şi firmă luminoasă; de asemenea au hol cu garderobă şi grup sanitar pentru clienţi, intrare separată pentru mărfuri şi personal, circuit corespunzător între spaţiile de servire, producţie şi depozitare, bucătărie proprie şi spaţii de depozitare dimensionate corespunzător capacităţii unităţii, ventilaţie, încălzire centrală, apă caldă şi rece şi iluminat incandescent.

Astfel, putem spune că restaurantul Mistique intră în categoria celor clasice, restaurant care serveşte cele trei mese principale ale zilei, cu pauze între servirea lor.

Restaurantele sunt clasificate pe categorii prin acordarea de stele, după caracteristicile şi cerinţele determinate pentru fiecare categorie de local în parte. Restaurantul Mistique este clasificat la 3 stele deoarece aici se includ acele restaurante cu reputaţie pentru preparate culinare foarte bune.

Personalul Restaurantului Mistique , nu este foarte numeros, acesta fiind format dintr-un manager general care este şi propietarul restaurantului - Ion Nichita, un responsabil cu protecţia muncii şi situaţii de urgenţă, un responsabil de marketing, un responsabil de gestiune, un responsabil cu alimentaţia precum şi un responsabil cu întreţinerea.

Numărul angajaţilor este de 24 angajaţi (1 manager general, 1 responsabil de marketing, 1 responsabil cu alimentaţia care are în subordine 4 barmani, 10 ospătari şi 4 bucătari, 1 responsabil cu întreţinerea care şi acesta are în subordine 2 angajaţi şi anume un instalator şi un electrician precum şi 1 contabil).

Interesul acestei locaţii este ca oaspeţii să se simtă bine şi să revină, de aceea s-au luat măsuri de fidelizare a clienţilor care, în mare măsura, constau în reduceri de preţ la camere sau la meniu. „Clienţilor fideli le oferim card cu ajutorul căruia au un discount de 10% la nota finală. Noi urmărim sa aducem nu numai oameni cu venituri mari, de aceea ne adresam în aceeaşi masură tuturor celor care vor să vină la Restaurantul Mistique, pentru că serviciile sunt deosebite” adaugă managerul general

I.3.Descrierea activităţii

Activitatea de bază, în conformitate cu actul constitutiv al societăţii, este cea de restauraţie, respectiv cod CAEN 5530. Societatea dispune de spaţii comerciale proprii, adecvate şi amenajate pentru activitatea pe care o desfăşoară societatea.

Activităţile acestui restaurant constau în aprovizionarea şi desfacerea de mărfuri en detail în regim de alimentaţie publică.

Servirea clienţilor presupune multiple exigenţe cărora cei ce vor lucra în acest sector vor trebui să le facă faţă. Aceasta pentru că, aşa cum am evidenţiat, consumatorii de servicii se aşteaptă să găsească în restaurante amabilitate, ambianţă plăcută, discreţie, o atmosfera de destindere şi reconfortare, evident pe fondul unei solicitudini şi promptitudini desăvârşite din partea personalului. Pentru servirea clienţilor este pus la dispozişie un număr de 10 chelneri şi 2 barmani, toţi cu pregătire profesională, lucrează în ture de 3 zile (cate 5 ospătari şi un barman), aceştia reunindu-se doar la diferite ocazii: petreceri, sărbători, reuniuni.

Pentru a asigura calitatea preparatelor culinare, astfel încât ele să păstreze gustul original al fiecărui sortiment în parte, bucătarii au pregătire profesională înaltă (cursuri de specializare în arta culinară), şi experienţă bogată, doi ajutor de bucătar, două persoane care se ocupă de debarasarea veselei şi spălarea acesteia.

Preview document

Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique - Pagina 1
Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique - Pagina 2
Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique - Pagina 3
Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique - Pagina 4
Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique - Pagina 5
Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique - Pagina 6
Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique - Pagina 7
Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique - Pagina 8
Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique - Pagina 9
Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique - Pagina 10
Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique - Pagina 11
Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique - Pagina 12
Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique - Pagina 13
Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique - Pagina 14
Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique - Pagina 15
Obiective, activități și performanțe așteptate în cadrul Restaurantului Mistique - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Obiective, Activitati si Performante Asteptate in Cadrul Restaurantului Mistique.doc

Alții au mai descărcat și

Strategie de afaceri pentru SC Restaurantul la Tata SRL

1.Consideratii generale privind contextual economic intern si international. Impactul crizei asupra economiei romanesti : Totii ne intrebam ce...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?