Cremă de pantofi - SC Crim SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3096
Mărime: 22.01KB (arhivat)
Publicat de: Luciana Udrea
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioana Popescu

Extras din proiect

Prezentul proiect analizeaza obiectivele firmei S.C CRIM S.R.L de producere creme de pantofi privind lansarea unui nou produs, crema de pantofi ecologica pe baza de apa pe piata româneasca.

Sortimentul productiei firmei noastre este format din:

- creme pentru încaltaminte

- vopsea pentru articole din piele fata si piele întoarsa

- vitamine speciale pentru întretinerea articolelor din piele

- produse de curatenie casnica

Lansarea noului produs, crema de pantofi ecologica pe baza de apa, este rolul unei munci sustinute a departamentului de cercetare-dezvoltare în colaborare cu departamentul de marketing. Conducerea firmei a dat credit echipei special constituite pentru producerea si lansarea acestui produs, alocând fonduri importante.

Noul tip de crema este primul produs pe baza de apa brevetata în 1994 si comercializata sub marca CRIM numai în România. Este un produs revolutionar, capabil sa subclaseze marcile concurente si sa ocupe locul întâi în cerintele consumatorilor. Calitatile sale speciale de a nu contine nici o urma de produs petrolier, ea fiind o emulsie consistenta de ceruri naturale în apa si de a nu avea acel miros patrunzator si suparator de terebentina consacrat la cremele clasice de pantofi, îi asigura o pozitionare de top pe piata de specialitate.

Un prim obiectiv urmarit este acela de a gasi un echilibru între ceea ce ne propunem noi si ceea ce cauta consumatorul. Pentru aceasta va fi nevoie de o cercetare riguroasa a pietei. Vrem sa oferim consumatorilor bunuri de cea mai buna valoare posibila, sa ne atragem cât mai multi clienti.

Ne propunem ca în primul an de producere a noului sortiment de crema sa ne cream o clientela stabila, sa ocupam un loc de frunte în ceea e priveste cota de piata. De asemenea, firma urmareste ca în timp sa devina liderul incontestabil al pietei cremelor de pantofi.

Capitolul 1. Analiza pietei

1.1 Identificarea pietei (descriere, evolutie, perspective de dezvoltare, structura)

DESCRIERE

Piata reprezinta principalul aspect privit cu maximum de interes de catre marketing. Si nu atât piata la modul general, ci mai ales acea piata concreta numita generic piata de referinta – întreaga populatie de consumatori si utilizatori ai produselor de acelasi gen, fara importanta în ceea ce priveste originea sau marca acestora.

Studiile de piata efectuate în ultimul timp au aratat dorinta populatiei de a cunoaste ceea ce înseamna o crema de pantofi de calitate si durabila si de a achizitiona acest tip de produs. Piata produselor de îngrijire a încaltamintei din România este înca destul de fragmentata, primii 8 producatori detinând 80% din piata dar tendinta este de concentrare.

Fiind o firma noua în domeniu, firma CRIM doreste sa satisfaca dorintele si nevoile clientilor la cel mai înalt grad, creând astfel cele trei modele de crema de pantofi menite sa acopere mai multe segmente de piata.

Piata de desfacere a firmei CRIM este deocamdata orasul Iasi, în viitor dorind sa mareasca distributia în toata tara. Se preconizeaza ca nu vor fi întâmpinate dificultati în acest sens deoarece firma beneficiaza de o sponsorizare semnificativa din afara tarii.

În urma recensamântului din 2002, Iasiul este al doilea municipiu al României dupa Bucuresti. Împreuna cu zona metropolitana, populatia se situeaza în jurul valorii de 397.800 locuitori. Împreuna cu numarul mare de studenti care studiaza aici precum si cu cei flotanti orasul depaseste 520.000 de locuitori fiind pe departe cel mai mare oras din România, dupa Bucuresti.

Deci populatia totala a pietei produsului la care ne raportam este:

N = 520.000

Numarul nonconsumatorilor absoluti, adica cei care din diferite motive nu au utilizat si nici nu vor utiliza produsul niciodata este:

NCA = 18.795

Preview document

Cremă de pantofi - SC Crim SRL - Pagina 1
Cremă de pantofi - SC Crim SRL - Pagina 2
Cremă de pantofi - SC Crim SRL - Pagina 3
Cremă de pantofi - SC Crim SRL - Pagina 4
Cremă de pantofi - SC Crim SRL - Pagina 5
Cremă de pantofi - SC Crim SRL - Pagina 6
Cremă de pantofi - SC Crim SRL - Pagina 7
Cremă de pantofi - SC Crim SRL - Pagina 8
Cremă de pantofi - SC Crim SRL - Pagina 9
Cremă de pantofi - SC Crim SRL - Pagina 10
Cremă de pantofi - SC Crim SRL - Pagina 11
Cremă de pantofi - SC Crim SRL - Pagina 12
Cremă de pantofi - SC Crim SRL - Pagina 13
Cremă de pantofi - SC Crim SRL - Pagina 14
Cremă de pantofi - SC Crim SRL - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Crema de Pantofi - SC Crim SRL.doc

Ai nevoie de altceva?