Hyundai Motors

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 7268
Mărime: 35.65KB (arhivat)
Publicat de: Mara Stoian
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: prof. dr. univ.. Gica Grigore
tot despre hyundai motors com

Cuprins

  1. 1. Introducere si inceputurile Hyundai 3
  2. 2. Istoric 3
  3. 3. Hyundai pe piata din S.U.A. 4
  4. 4. Hyundai pe piata Romaneasca 5
  5. 5. Management & Marketing 5
  6. 6. Fabricatie 7
  7. 7.Mediul inconjurator 8
  8. 8. Servicii, Vanzari 8
  9. 9. Cercetare si dezvoltare 9
  10. 10 Greva sindicala 11
  11. 11. Expozitie 11
  12. 12. Evenimentele anului 2005 12

Extras din proiect

Chung Ju-Yun a fondat ,,Hyunday Engineering and Construction Company” in 1947, ca mai tarziu in 1967 firma schimbandu-si numele in ,,Hyndai Motor Co.”.

Primul model se numea ,,Cortina” si a fost fabricat in cooperare cu ,,Ford Motor Co. UK” in 1968. In 1975, modelul Pony, prima masina Koreana a fost fabricate dupa modelul de design al lui Giorgio Giugiaro de la ,,ItalDesign” si echipata cu transmisie oferita de Mitsubishi Motors, tot in acelasi an fiind lansata catre vanzare. Exporturile au inceput in 1967 catre Ecuador si America de Nord si apoi in restul lumii.

Hyundai Motor Company a fost fondata in 1967 in Seul Korea de Sud, vestul Europei, Japonia, Africa si America de Nord. Aceste tari sunt principalele locatii de export dar si cele mai mari piete.

Hyundai Motor Company este o subdiviziune a grupului Hyundai Kia Automotive Group (cel mai mare producator de masini din Korea).

In 2005 Incasarile insumate din vanzarile celor 2 marci au plasat compania pe locul 6 intr-un top mondial al marilor producatori de masini.

In Ulsan (Korea de Sud) se afla cea mai mare fabrica de masini din lume, capabila sa produca pana la 1.6 milioane unitati annual.

Logo-ul este un ,,H” stilizat ce semnifica 2 entitati (firma si clientul) dandu-si mainile, iar sloganul este ,,Drive Your Way”. Cuvantul ,,Hyundai” inseamna ,,modernizare” in limba Koreana.

2. Istoric

In 1991 Compania are succeseul in dezvoltarea propriului model de motor pe benzina in 4 cilindri si transmisie.

In 1986 Hyundai incepe sa comercializeze vehicule in S.U.A. si este nominalizata la premiile ,,Best Product #10” de catre revista ,,Fortune” din motivul ca preturile erau foarte mici in raport cu calitatea.

Compania a inceput sa produca modele cu propria tehnologie abia din 1988, incepand cu modelul mediu ,,Sonata”.

In 1998 Hyundai isi priveste din perspectiva imaginea incercand sa se defineasca ca un brand de talie mondiala.

In 1999 Chung Ju-Yung a plasat conducerea Hyundai Motor fiului sau Chung Mong Koo, care incepe sa investeasca considerabin in design-ul si calitatea masinilor produse, dar si in cercetari de lunga durata pe masinile existente.

Compania incepe sa introduca garantii de 10 ani sau 10.000 de kilometri la masinile vandute in S.U.A. si lanseaza o campanie publicitara si de marketing foarte agresiva.

In 2004 Hyundai a fost clasata pe locul 2 la capitolul calitate de catre un studio realizat de J.D. Powers si ssociatii. Acum Hyundai este o firma de top plasata in primele 20 de locuri printre cele mai valoroase firme de talie mondiala. Din 2002 Hyundai devine cunoscut ca unul dintre sponsorii oficiali ,,Fifa World Cup”.

In 2006 guvernul Korean initiaza o cercetare privind practicile lui Chung Mong Koo in functie de presedinte a Hyundai Motor Co., suspectandu-l de coruptie. Pe 28 Aprilie 2006 acesta este acuzat de delapidare si este arestat. Tot pe 28 Aprilie vice-presedintele HMC (Hyundai Motor Co.) si C.E.O. Kim Dong-Jin preia conducerea in calitate de presedinte.

In 1998 dupa cutremurul economic din industria auto Koreana cauzat de expansiunea necontrolata si criza financiara Asiatica, Hyundai agapareaza Kia Motors.

In 2000 HMC incheie un tratat strategic de alianta cu DaimlerChrystler. In 2001 este fondata compania Daimler-Hyundai ce producea camioane si camionete..

In 2004 DaimlerChrystler isi pierde interesul in companie si isi vinde cele 10.5% in actiuni pentru 900 milioane $. Tot in 2004 HMC avea un venit net din vanzarile interne (Korea de Sud) de 57.2 miliarde $, facand-o cea de a doua mare corporatie a tarii.

La nivel global in 2005 vanzarile atingand cota de 2.533.695 unitati, adica o crestere de 11% fata de anul precedent.

Hyundai si-a fixat ca tinta pentru 2006 atingerea pragului de 2.7 milioane unitati vandute (excluzand exportul de caroserii CKD).

Masinile fabricate de HMC sunt vandute in peste 193 de tari prin intermediul a circa 5.000 de dealeri si showroomuri.

Dupa un studio recent asupra vanzarii globale sustinut de ,,Automotive News” Hyundai este acum pe locul 6 intrecand marcile Nisan, Honda si alti producatori de talie mondiala si avand o cifra de vanzari globale de 3.715.096 unitati in 2005.

3. Hyundai pe piata din S.U.A.

Hyundai a patruns pe piata sin S.U.A. inca din 1989 cu un singur model si anume Hyundai Excel. Masina a fost vanduta intr-o mare varietate de culori si modele de caroserie. In acel an Hyundai a stability un record si anume cea mai mare vanzare de automobile (126.000 exemplare) inca din primul an de existenta in S.U.A. .

Initial ,,preabine” vandutul Excel isi face remarcate ,,minusurile“. De altfel incercarile de a micsora pretul au facut ca increderea sa scada. Cu o reputatie in calitate din ce in ce mai proasta vanzarile Hyundai au scazut ingrijorator, si multi dealeri au inceput sa abandoneze franchisa.

20 de ani au fost necesari pentru ca vanzarile si calitatea sa creasca dramatic, facand astfel reputatia Hyundai sa se imbunatateasca.

In 2004 Hyundai se intrece cu Honda, avand in vedere calitatea intr-un studio realizat de J.D Power si Asociatii. Acest studio a plasat Hyundai pe locul 2 in idustria auto, pe locul 1 gasindu-se Toyota.

Pana in 2006 compania si-a continuat politica, plasandu-se astfel pe locul 3 in ,,Studiul privind Calitatea” avandu-I in fata pe Porsche si Lexus.

Hyundai Motor a deschis uzine de productie in: S.U.A., India, China si Turcia pentru a-si mari vanzarile si a se proteja de eventualele fluctuatii financiare.

Producatorul si afiliatul sau Kia Motors isi propun sa-si mareasca vanzarile globale insumate cu un procent de 14% pentru 2007.

Hyunday Motor a pierdut anul trcut o productie de 115.683 unitati in valuare totala de 1.6 miliarde $, dup ace 43.000 de muncitori sindicalisti au intrat in greva timp de o luna de zile intre Iunie si Iulie si mai multi intre Noiembrie si Decembrie.

Sindicalistii sunt dispusi sa-si ia o saptamana libera daca nu li se acorda bonusurile promise cu un an in urma.

Preview document

Hyundai Motors - Pagina 1
Hyundai Motors - Pagina 2
Hyundai Motors - Pagina 3
Hyundai Motors - Pagina 4
Hyundai Motors - Pagina 5
Hyundai Motors - Pagina 6
Hyundai Motors - Pagina 7
Hyundai Motors - Pagina 8
Hyundai Motors - Pagina 9
Hyundai Motors - Pagina 10
Hyundai Motors - Pagina 11
Hyundai Motors - Pagina 12
Hyundai Motors - Pagina 13
Hyundai Motors - Pagina 14
Hyundai Motors - Pagina 15
Hyundai Motors - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Hyundai Motors.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Rolul și locul economiei Indiei în economia mondială

INTRODUCERE Ţările în dezvoltare reprezintă miracolul secolului XXI . Am ales această temă din dorinţa de a cunoaşte mai multe despre ţările în...

Tranzacții comerciale - privatizarea Automobile Craiova de către Ford

1. Caracterizarea generala a privatizarii 1.1. Definirea privatizarii Privatizarea consta in transferul activelor care sunt in proprietatea...

Fisă de țară - India

1.Harta ţării Figură 1 – Steagul Indiei Figură 2 – Harta Indiei India, oficial Republica India, este o țară din sudul Asiei. India se află pe...

Politică de promovare a autoturismelor din Asia și Europa

COMPANIA BMW 1. Istorie BMW, acronimul pentru Bayerische Motoren Werke AG (in româna Uzina Bavareza de Motoare SA), este un producator german de...

Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota

Introducere Pentru crearea unor branduri puternice în ziua de astăzi firmele trebuie să cunoască foarte bine concurența pentru a se putea adapta...

Supply Chain Management Hyundai

Supply Chain HYUNDAI Istoric Hyundai Motor Company este un producãtor de automobile din Coreea de Sud, fondat în 1967. Hyundai, o sobdiviziune a...

Economia Indiei - Un Nou Miracol Asiatic

CAPITOLUL I PREZENTARE GENERALA India este un stat federal compus din 28 state (Andhra Pradesh, Arunachal Pradesh, Assam, Bihar, Chhattisgarh,...

Marketing internațional

Scurta prezentare a domeniului de activitate Hyundai Motor Company este un producator de automobile din Coreea de Sud, fondat in 1967. Hyundai, o...

Ai nevoie de altceva?