Piața și produsul - PrimOdor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3740
Mărime: 607.33KB (arhivat)
Publicat de: Alina S.
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1. Analiza pieţei

1.1 Identificarea pieţei (descriere, evoluţie, perspective de dezvoltare, structură)

În viziunea modernă , marketingul este un proces managerial şi social prin care indivizii sau grupurile obţin ceea ce le este necesar prin crearea , oferirea şi schimbul de produse având o anumită valoare . Astfel, prin acest proces, organizaţiile se racordează la piaţă într-un mod creativ, productiv şi profitabil, iar marketingul urmăreşte cunoaştera pieţei potenţiale actuale şi de perspectivă.

Piaţa produsului poate fi definită ca un plasament în timp şi spaţiu în care pot fi întâlniţi potenţiali parteneri de afaceri, vânzători sau cumpărători de odorizante auto interesaţi de rezultatele pe care pot să le ofere acest produs. Ea este reprezentată de toţi clienţii potenţiali având nevoi sau dorinţe similare, fiind dispuşi a se angaja într-o relaţie de schimb pentru satisfacerea aceloraşi nevoi sau dorinţe. Formele particulare ale pieţei sunt :

o piaţa de referinţă care desemnează piaţa produsului, reunind

- consumatorii şi utilizatorii unui produs, facând abstracţie de marca şi originea acestuia ;

o piaţa firmei care este apreciată prin cota de piaţă ce se referă la partea din piaţa produsului, vândută sub nume şi marcă proprie.

Produsul firmei este denumit generic produs de referinţă, iar piaţa acestuia este formată din consumatorii produselor de acelaşi gen.

Odorizantele au devenit astăzi un produs căutat, fiind un mijloc de obţinere al unei ambianţe plăcute. Odorizantele auto pot fi produse cu diferite esenţe de parfum la alegerea clienţilor. Fiecare odorizant este ambalat în plastic pentru a nu-şi pierde parfumul (fruct, floare).

Piaţa apare ca o reţea de relaţii interumane şi relaţii de afaceri care iau naştere, în mod inevitabil între aproape toate categoriile de agenţi din societate. Ea reprezintă timpul şi spaţiul în care agenţii activi din societate vin să comunice unii cu alţii şi să schimbe între ei bunuri cu valoare de schimb.

Marketingul, însă, nu este preocupat de identificarea teoretică a acestui concept cât de operaţionalizarea şi fluidizarea raporturilor de schimb şi acţiunilor comerciale pe piaţa concretă.

Pentru început firma, cu denumirea SC „PrimOdor” SRL, va lansa produsul în Iaşi, prin intermediul magazinului propriu situat pe strada Păcurari, nr. 156, având ca principal atu faptul că este unul dintre producători de odorizante auto din Iaşi, ce îşi păstrează aceeaşi marcă ca şi numele firmei, fără a fi producător advertising. Prin campanii publicitare şi diferite promoţii (intrăm pe piaţă cu un preţ mai scăzut decât cel al concurenţilor, realizăm o alianţă cu firme producătoare de uleiuri, piese auto pentru o asociere temporară sau permanentă cu produsele acestora) urmărim o dezvoltare pe cale extensivă a produsului prin atragerea de consumatori şi nonconsumatori relativi.

SC „ PrimOdor” SRL

SC “PrimOdor” SRL îşi delimitează piaţa produsului după criteriul intereselor de marketing, fiind structurată de profilul persoanelor: consumatori şi nonconsumatori.

Preview document

Piața și produsul - PrimOdor - Pagina 1
Piața și produsul - PrimOdor - Pagina 2
Piața și produsul - PrimOdor - Pagina 3
Piața și produsul - PrimOdor - Pagina 4
Piața și produsul - PrimOdor - Pagina 5
Piața și produsul - PrimOdor - Pagina 6
Piața și produsul - PrimOdor - Pagina 7
Piața și produsul - PrimOdor - Pagina 8
Piața și produsul - PrimOdor - Pagina 9
Piața și produsul - PrimOdor - Pagina 10
Piața și produsul - PrimOdor - Pagina 11
Piața și produsul - PrimOdor - Pagina 12
Piața și produsul - PrimOdor - Pagina 13
Piața și produsul - PrimOdor - Pagina 14
Piața și produsul - PrimOdor - Pagina 15
Piața și produsul - PrimOdor - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Piata si Produsul - PrimOdor.doc

Ai nevoie de altceva?