Tehnici promoționale - M’s Cake House

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2773
Mărime: 24.96KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dragos Mariciuc

Extras din proiect

Prezentare generală a companiei

Firma noastră acţionează pe piaţa din România în domeniul cofetariei-patiseriei încă din anul 2000, beneficiind în prezent de foartă multă experienţă şi know-how în domeniu.

În cei 9 ani de activitate, afacerea a crescut şi s-a dezvoltat de la an la an, reuşind să trecă de dificultăţile ce au apărut pe parcurs: concurenţa, lipsa fondurilor, legislaţia, etc. Ca şi firmă, s-a pornit practic de la zero şi s-a ajuns ca “M’s Cake House” să fie recunoscută ca brand.

Analiza preliminară a produsului

1. Analiza conjuncturii de macromediu

Mediul politic este format de structurile sociale ale societăţii, forţele politice ce acţionează şi de raporturile stabilite între acestea. Toate acestea determina un climat politic stabil sau mai puţin stabil cu influenţe directe asupra mediului de afaceri dintr-o ţară, ca şi gradul de intervenţie a statului în economie şi atitudinea generală a administraţiei faţă de viaţa economică a societăţii.

Mediul juridic cuprinde ansamblul normelor juridice şi actelor normative care reglementează desfăşurarea activităţilor comerciale ale întreprinderilor. Mediul juridic şi instituţional nu cuprinde doar legislaţia comercială internă ci şi reglementările stabilite de organismele internaţionale abilitate.

La modul cel mai general, legislaţia comercială poate fi împărţită în trei grupe de legi:

• legi destinate reglementarii concurenţei de piaţă (protejarea întreprinzătorilor contra concurenţei neloiale, preţurilor discriminatorii etc.);

• legi pentru protecţia consumatorului (garantarea siguranţei produselor utilizate, protecţia împotriva practicilor comerciale înşelătoare etc.);

• legi de interes general pentru sosietate (reducerea poluării mediului, conservarerea unor resurse, creşterea calităţii vieţii etc).

În ceea ce priveşte firma noastră şi mediul politic, putem afirmă că piedicile pe care le-am întâmpinat în anul 2000 la înfiinţarea acesteia sunt acum o realitate şi în ziua de azi: funcţionari publici îndatoraţi cu întocmirea şi semnarea actelor care pentru a-şi face munca pentru care sunt déjà plătiţi aşteptau ceva “în plus”, chiria ce figurează în contract pentru spaţiul de desfăşurare al activităţii firmei este cu mult mai mică fată de suma plătită efectiv, etc.

Mediul economic cuprinde totalitatea factorilor din economie care influenţează capacitatea întreprinderii de a concura în domeniul său de activitate, dar şi posibilitatea şi disponibilitatea consumatorilor de a cumpăra diverse bunuri şi servicii. Între factorii care influenţează puterea de cumpărare se număra veniturile curente, veniturile disponibile, preţurile, tendinţa spre economii sau consum şi politica de credite.

În momentul de faţă, întreaga populaţie a României se confruntă cu o problemă ce afectează mai mult din punct de vedere pshihologic şi anume: criza financiară. Chiar dacă nu afectează în mod direct pe toţi, oamenii tind să fie preventivi şi îşi iau măsuri de siguranţă, astfel că multe lucruri şi obiceiuri care până acum erau la ordinea zilei au fost reduse. Şi când facem referire la aceste lucruri, ne gândim la mofturile şi răsfăţurile atât de appreciate de toţi. Oamenii taie din acele cheltuieli care nu sunt vitale şi neapărat necesare pentru a se descurcă cu celelalte necesităţi (hrana, igienă, etc).

Din cele enumerate mai sus, putem concluziona că mediul economic actual este destul de nefavorabil pentru activitatea firmei noastre. Până în present am oferit produse şi servicii de calitate superioară la preţuri pe măsură şi nu dorim ca pe viitor să coborâm ştacheta. Însă până şi unii din clienţii fideli s-au reorientat şi au ales concurenta care oferă preţuri mai mici sau chiar au renunţat de tot la a cumpăra genul acesta de produse.

Preview document

Tehnici promoționale - M’s Cake House - Pagina 1
Tehnici promoționale - M’s Cake House - Pagina 2
Tehnici promoționale - M’s Cake House - Pagina 3
Tehnici promoționale - M’s Cake House - Pagina 4
Tehnici promoționale - M’s Cake House - Pagina 5
Tehnici promoționale - M’s Cake House - Pagina 6
Tehnici promoționale - M’s Cake House - Pagina 7
Tehnici promoționale - M’s Cake House - Pagina 8
Tehnici promoționale - M’s Cake House - Pagina 9
Tehnici promoționale - M’s Cake House - Pagina 10
Tehnici promoționale - M’s Cake House - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - M's Cake House.doc

Ai nevoie de altceva?