Evaluarea Caracteristicilor Estetice a Laptopurilor

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3407
Mărime: 372.63KB (arhivat)
Publicat de: Eduard-Fiodor Preda
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Capitolul 1: Scurt istoric al laptop-ului

Secolul XX a fost secolulul care a adus un salt tehnologic urias. Acest progres tehnologic a fost suportul globalizarii afacerilor, un fenomen care a schimbat lumea generand industria mobilitatii. Intr-o lume globala transmiterea rapida a informatiei este esentiala. In intampinarea acestei nevoi calculatorul a mai facut un pas, moment in care a aparut laptopul. Este destul de greu sa ne dam seama cum arata primul laptop, deoarece primul laptop nu semana cu nimic cu ceea ce cunoastem in ziua de azi.

Primul concept care s-a apropiat de ceea ce avea sa devina laptopul pe care il cunoastem azi a fost Dynabook. Conceput de Alan Kay si dezvoltat de Xerox PARC la inceputul anilor '70, Dynabook a constituit baza de plecare a laptopurilor. In anul 1979, William Moggridge creaza un model pentru Grid Systems Corporation: "Grid Compass" avea o carcasa din magneziu si un ecran electroluminiscent care putea fi rabatat.

Doi ani mai tarziu si-a făcut aparitia primul model comercial. Lansat in 1981, Osborne 1 avea un ecran CRT minuscul, 12.5 cm. In ciuda dimensiunilor mici, Osborne 1 avea o greutate considerabila, de aproximativ 10.8 kilograme. Cu toate acestea, el a avut un impact major asupra industriei, fiind primul computer pe care oamenii il puteau lua cu ei, desi trebuia alimentat la priza.

1982 este anul in care Bill Moggridge, un designer industrial britanic, a lansat GRiD Compass 1101, primul model care a beneficiat de designul de tip clamshell, in care laptopul se inchide prin suprapunerea ecranului cu tastatura. Disponibil la un pret de $8.000 si $10.000.

In luna mai aceluiasi an, Manny Fernandez a inceput promovarea unor calculatoare portabile, cu un design bine definit, avand ca si tinta directorii de companii. Multi istorici considera acest model ca primul laptop complet functional.

In anul 1986, Radio Shack a lansat modelul mult mai mic si imbunatatit a lui TRS-80 Model 100, TRS Model 200, cu un ecran cu cristale lichide, si o greutate de aproximativ 2 kg.

In anul 1991 Apple a lansat seria PowerBook. Laptopurile din aceasta serie au avut marele merit de a introduce o serie de elemente ce aveau sa constituie standardul domeniului: trackball-ul, touchpad-ul, designul tastaturii si locul liber pentru odihna palmelor.

Capitolul 2: Tipologia laptop-urilor

Laptop-urile se pot gasi intr-o gama larga de dimensiuni, forme si greutati, de la cele mai mici si mai usoare pana la cele care cu greu mai satisfac principala caracteristica a unui laptop: portabilitatea. Avand in vedere acest criteriu, ele se pot clasifica astfel :

1. Tablet-ul

Comparabile in marime si greutate cu ultraportabilele, tablet-urile ofera posibilitatea de a scrie de mana si de a naviga prin meniuri, documente si pagini web direct de pe ecran, folosind un creion special, numit stylus. Cel mai comun tip de tablet-uri este cel convertibil ce arata foarte asemanator cu un laptop obisnuit dar care are un ecran ce se roteste la 180 de grade si se aplica apoi peste tastatura. Alt tip de tablet este tablita. Acestor tablet-uri le lipseste de obicei tastatura singurul mod de a introduce text sau de a naviga fiind prin intermediul ecranului.

- Greutate: De obicei 1.81 kg sau mai putin, unele tablite cantarind chiar si 0.90 kg

- Marime: De obicei mai putin de 2.54 cm

2. Ultraportabil

Cele mai mici si mai usoare laptop-uri, ele au o forma compacta si sunt destinate de obicei celor ce calatoresc mult, avand tot timpul nevoie de laptop la ei. Aceste laptop-uri au tastaturi mici si destul de inghesuite, display-uri mici. Dimensiunea mica se traduce, de asemenea, si printr-un pret mare.

- Greutate: De obicei 1.81 kg sau mai putin

- Marime: De obicei mai putin de 2.54 cm

3. Laptop-uri usoare

Un laptop usor ofera combinatia optima de portabilitate, performanta, dotari si pret. Avand tastaturi si ecrane mult mai ergonomice si mai prietenoase decat ultraportabilele si tablet-urile avand in plus si unitate optica, laptop-urile usoare permit lucrul mai usor, mai repede si un randament mai bun. Desi mai scumpe decat laptop-urile de categorie medie (mainstream), ele ofera performanta maxima intr-un dispozitiv mobil.

- Greutate: 1.81 – 2.72 kg

- Marime: Aproximativ 2.54 cm

4. Laptop-uri de categorie medie (mainstream)

Laptop-urile din aceasta categorie sunt singurele neorientate catre un anumit domeniu; sunt singurele nespecializate (ex: ultraportabilele – ofera portabilitate, inlocuitoarele de desktop – ofera performanta asa cum nici un alt laptop nu o face). Nu sunt in general destinate utilizatorilor ce calatoresc mult.

- Greutate: 2.72 – 3.62 kg

- Marime: Mai mult de 2.54 cm

5. Inlocuitor de desktop

Cel mai mare si mai greu tip de laptop. După cum arata si denumirea lui, ele sunt concepute pentru putere si performanta asa cum o face desktop-ul (adica PC-ul pe care il stim cu totii). Prea mare si prea greu pentru altceva decat transportul dintr-o camera in alta, acest tip de laptop ofera cele mai mari ecrane.

- Greutate: 3.62 kg si mai mult

- Marime: Mai mult de 2.54 cm

Preview document

Evaluarea Caracteristicilor Estetice a Laptopurilor - Pagina 1
Evaluarea Caracteristicilor Estetice a Laptopurilor - Pagina 2
Evaluarea Caracteristicilor Estetice a Laptopurilor - Pagina 3
Evaluarea Caracteristicilor Estetice a Laptopurilor - Pagina 4
Evaluarea Caracteristicilor Estetice a Laptopurilor - Pagina 5
Evaluarea Caracteristicilor Estetice a Laptopurilor - Pagina 6
Evaluarea Caracteristicilor Estetice a Laptopurilor - Pagina 7
Evaluarea Caracteristicilor Estetice a Laptopurilor - Pagina 8
Evaluarea Caracteristicilor Estetice a Laptopurilor - Pagina 9
Evaluarea Caracteristicilor Estetice a Laptopurilor - Pagina 10
Evaluarea Caracteristicilor Estetice a Laptopurilor - Pagina 11
Evaluarea Caracteristicilor Estetice a Laptopurilor - Pagina 12
Evaluarea Caracteristicilor Estetice a Laptopurilor - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Evaluarea Caracteristicilor Estetice a Laptopurilor.doc

Ai nevoie de altceva?