Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3741
Mărime: 1.31MB (arhivat)
Publicat de: Dionisie Rotariu
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Întroducere
  2. 1. Caracteristeca general a întreprinderii pag. 4
  3. 2. Structura Reprezentanţei Bălţi SRL „MOLDTRAS – TUR” pag. 5
  4. 3. Structura organizatorică a Reprezentantei Bălţi SRL „MOLDTRAS – TUR” pag. 9
  5. 4 Regimului de lucru şi odihnă al echipajelor autobuzelor pag. 12
  6. 5. Sistemul de salarizare a şoferilor pag. 13
  7. 6. Securitatea pasagerilor, situaţie la întreprindere pag. 14

Extras din proiect

Întroducere.

Transportul auto de pasageri are o însemnătate deosebită în economia ţării, care de alte tipuri de transport asigură dezvoltarea normală a procesului de producţie.

Transportul este o continuare a procesului de producere, atît şi în procesul de circulaţia a produselor. El este o ramură a producţiei materiale, care poate fi numită industria transportului.

În condiţiile actuale ale Republicii Moldova transportului auto îi revine aproximativ 80-85% din tot volumul de transportare.

Pe lîngă toate celelalte tipuri de transporturi cel mai răspîndit este transportul de pasageri auto, care poate fi folosit la transportarea pasagerilor pe rute urbane, suburbane, interurbane şi internaţionale.

Tot mai des se acordă o atenţie la legătura transportului auto de pasageri cu alte mijloace de transportare a pasagerilor, ridicarea siguranţei la transportarea pasagerilor şi calitatea deservirii a pasagerilor.

La etapa de dezvoltare contemporană a transportului auto de pasageri se acordă o mare atenţie sistemei de pregătire a cadrelor inginereşti tehnici de organizare şi dirijarea în procesul de transportare.

Transportarea pasagerilor are loc prin intermediul a mai multor tipuri de transport. Fiecare tip de transport se deosebeşte unul faţă de altul, prin mai multe caracteristici suplimentare. În afară de aceste caracteristici, transportul de pasageri se mai împarte şi în dependenţă de tipul motoarelor folosite la autocare, de tipul combustibilului folosit ş.a.

Autobuzele sunt unele din cele mai importante transporturi pentru transportarea pasagerilor.

Transportul destinat pentru transportarea pasagerilor se clasifică în următorul fel, în autobuze şi autoturisme. La rîndul său după schema constructivă se clasifică în unice şi articulate. În ultimi ani are loc creşterea bruscă transporturilor de pasageri în traficul internaţional care de caracter sezonier.

Deasemenea este necesar de atras atenţia ridicării culturii de deservire a pasagerilor. Calitatea deservirii pasagerilor depinde de cheltuielile de timp la o călătorie, confortul care se acordă pasagerilor în timpul călătoriei.

1. Caracteristica generală a întreprinderii.

Întreprinderea de transport Reprezentanţa Bălţi SRL „MOLDTRAS – TUR” a fost fondată în anul 1996.26.04. De la fondare până în anul 2008 întreprinderea era sub denumirea FPC „AUTO – BUSINESS” SRL , din cauza deferitor motive denumirea a fost schimbată, afirmare acestei schimbări este documentul deţinut de la Camera Înregistrării de Stat a Ministerului Dezvoltării Informaţionale al Republicii Moldova. Forma juridică a întreprinderii este Societate cu Răspundere Limitată SRL „ MOLDTRAS – TUR” IDNO 1002600001235. Forma de proprietate este privată de către Cheptea Andrei Ion, el este şi fondatorul firmei şi patronatul.

Firma dată prestează servicii de transport de călători pe rute internaţionale, interurbane şi suburbane, mai prestează servicii de reparaţie auto, spălătorie auto,parcare auto. Firma ocupă un loc destul de înalt pe piaţa economică a ţarii, mai ales în regiunea nordică a Moldovei. Este una din cele mai puternice întreprinderi de transport.

Baza tehnico – materială a întreprinderii este destul de favorabilă, ea dispune de 64 de unităţi de transport ( autocare ), o parte in ele sunt luate în arendă de la persoane fizice conform contractului de arendă a mijlocului de transport. Dacă ne referim la istoria firmei putem spune că de la început firma dispunea de 4 autocare şi 3 microbuze. Personalul firmei era minim adică patronatul,un inginer,un dispecer şi şoferi respectivi. Cu timpul trecînd prin deferite situaţii cu concurenţii,greutăţi nivelul firmei a crescut destul de bine.

Preview document

Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 1
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 2
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 3
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 4
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 5
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 6
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 7
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 8
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 9
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 10
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 11
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 12
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 13
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 14
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 15
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 16
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 17
Caracteristica întreprinderii de transport Moldova Tur - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Caracteristica Intreprinderii de Transport Moldova Tur.doc

Te-ar putea interesa și

Utilizarea marketingului în agențiile de turism

INTRODUCERE Actualitatea temei. Profunzimea și dinamismul din toate sectoarele vieții ecomice și sociale se manifestă prin schimbări majore în...

Fluxul de Transport Moldova-Federatia Russa

INTRODUCERE Transportul are o semnificaţie deosebită în relaţiile economice ale ţărilor lumii, el fiind drept instrument de legătură în aspectul...

Ai nevoie de altceva?