Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 2399
Mărime: 365.98KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adriana Manolica

Cuprins

  1. CAPITOLUL I Prezentarea mărcii 3
  2. CAPITOLUL II Testul de asociere 5
  3. CAPITOLUL III Metoda portretului chinezesc 8
  4. 3.1 Corelaţia marcă – V.I.P. 8
  5. 3.2 Corelaţia marcă – culoare 10
  6. 3.3 Corelaţia marcă – animal 12
  7. 3.4 Corelaţia marcă – sport 13
  8. 3.5 Corelaţia marcă – vehicul 15
  9. CAPITOLUL IV Concluzii 18
  10. ANEXE 19

Extras din proiect

Capitolul I

Prezentarea mărcii

Hubba Bubba este un brand de bubble gum produs de Wm. Wrigley Jr. Company din U.S.A din 1892 însă mult mai recent produs în mai multe ţări din întreaga lume, astăzi fiind foarte cunoscut cu vânzări anuale de 529 milioane $, având aproximativ 15.800 de angajaţi.

Principala idee în promovarea imaginii produsului este aceea că guma Hubba Bubba este mai puţin lipicioasă decât celelate branduri de gumă şi că atunci când faci baloane se dezlipesc mult mai uşor de piele.

Primele producţii de Hubba Bubba au fost produse în tradiţionala aromă de bubble gum adesea referindu-se la ea ca ORIGINAL, însă s-au produs diferite arome în întreaga lume. Majoritatea au aromă de fructe.

La început Hubba Bubba se găsea în formă de lame dispuse ca cinci bucăţi într-un pachet, însă mai recent se pot găsi ca role de gumă sau ca bomboane gumate. Aroma originală a fost scoasă din U.K., pentru multă vreme valabilă fiind doar cea pe bază de fructe.

Compania americană Wrigley, cel mai mare producător de gumă de mestecat din lume, este prezentă pe piaţa românească din anul 1991, dată la care se sărbătoreau 100 de ani de la înfiinţarea companiei-mamă de către William Wrigley Jr. Cu un portofoliu foarte bogat de dulciuri şi gume de mestecat, Wrigley şi produsele sale sunt prezente în peste 180 de ţări din întreaga lume.

De la debutul său în industria producătorilor de gumă de mestecat din România, compania a crescut an de an, având în prezent aproximativ 180 de angajaţi. Obiectivele companiei au urmărit în permanenţă diversificarea gamei de produse în vederea satisfacerii a cât mai multor consumatori.

Wrigley România are o reţea complexă de distribuţie, cu 20 de distribuitori în toată ţara, fiecare având divizia proprie şi o structură completă a echipei de vânzari. În total, aproximativ 400 de oameni asigură o foarte bună distribuţie a produselor Wrigley către consumatori. Wrigley România coordonează, din 2004, vânzarile Wrigley în România, Bulgaria, Macedonia, Albania şi Kosovo.

Conform TNS-ACB International, Wrigley România a ocupat în 2003 locul 5 în topul investiţiilor în publicitate, cu o valoare de 40,3 milioane de dolari (rate card). Conform aceleaşi surse, în prima jumătate a anului 2004, Wrigley România ocupa poziţia a şaptea, cu o investiţie brută de 22,1 milioane dolari.

Prin evoluţia pe piaţa româneasca, Wrigley România reuşeşte să reprezinte cu succes compania-mamă, ce are peste 100 de ani de tradiţie în fabricarea gumei de mestecat şi a produselor conexe cele mai diverse.

Capitolul II

Testul de asociere

În urma centralizǎrii rezultatelor obţinute, din chestionarea unui eşantion de 25 de studenţi ai Facultǎţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul specializǎrii MTH, s-a realizat studiul de caz, obiectivul principal fiind evidenţierea personalităţii mărcii Hubba Bubba.

Preview document

Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 1
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 2
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 3
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 4
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 5
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 6
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 7
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 8
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 9
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 10
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 11
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 12
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 13
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 14
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 15
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 16
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 17
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 18
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 19
Comportamentul consumatorului - Hubba Bubba - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul Consumatorului - Hubba Bubba.doc

Te-ar putea interesa și

Guma de mestecat

Capitolul I PIAŢA I.1. DESCRIEREA PIEŢEI Definirea produsului: guma de mestecat Localizarea în spaţiu: oraşul Iaşi Delimitarea în timp: 2005...

Comportamentul consumatorului Hubba Bubba

Capitolul 1. Prezentarea brandului Hubba Bubba Hubba Bubba este primul brand de bubble gum lansat de compania Wrigley. Acest lucru se întâmpla în...

Ai nevoie de altceva?