Marketing turistic - Veneția

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 5427
Mărime: 715.20KB (arhivat)
Publicat de: Simion Antal
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

DESCRIERE GENERALA

A. Nume: Venetia

B. Descriere sumara a Venetiei

Veneţia este un oraş în Nord-Estul Italiei la Marea Adriatică, capitală a provinciei cu acelaşi nume din regiunea Veneto

Veneţia are cca. 280.000 locuitori (1999), dintre care în jur de 64.000 în oraşul vechi, centrul istoric. Centrul istoric al Veneţiei constă în mai multe insule într-o lagună la vărsarea râului Po. Cele mai importante sunt insula principală, împărţită de Canal Grande, şi Giudecca (separată de insula principală prin Canale della Giudecca). Pe continent se află "surorile mai puţin importante", Mestre şi Marghera. În jurul lagunei există câteva orăşele, precum Lido, Torcello şi Chioggia.

"Provincia di Venezia" are 2.460 km² şi cca. 840.000 locuitori.

Amplasata in laguna sarata a Marii Adriatice, pe aproape 5 km de pamant, Venetia se intinde pe mai mult de 100 de insulite.

Din bogatia culturala a Europei, doar cateva orase se disting si atrag imaginatia calatorului cum o face Venetia. Fabuloasa increngatura de canale si castelele poleite creeaza o atmosfera magica intr-un loc de o frumusete deosebita.

Venetia a crescut ca un talisman al romantismului intregii lumi. Aici poti simti spontaneitatea intr-un fel in care nu o poti face nicaieri altundeva. Oamenii vin aici pentu a-si petrece aniversari, luni de miere si vacante romantice. Este un loc de o abundenta inspirationala magica unde arta nepretuita este un loc comun.

Venetia a fost astfel de secole. In perioada sa imperiala, orasul a cheltuit vaste rezerve de bani pentru a-si imbunatati deja frumoasa arhitectura. Este o mostenire pe care turistii o culeg neingraditi. Peste tot vei gasi arta de mare valoare - opere arhitectonice (case somptuase, palate si biserici) care sunt raspandite in mod egal in toate zonele orasului.

Venetia se schimba in continuu. Nici un alt loc nu are o geografie la fel de schimbatoare in cadrul careia sa descoperi piatete linistite si canale parasite si chiar nemarcate pe harta. Nici o plimbare pe aleile dosnice nu este la fel cu cea anterioara. Inundata de turisti vara si de apele lagunei toamana, Venetia indura toate acestea cu o rabdare nobiliara.

C. Localitati invecinate

Orasele importante invecinate cu Venetia sunt: Verona, Vicenza, Trevisio, si Padova

Verona (populaţie 260.000 locuitori) este un vechi oraş, un scaun episcopal şi o provincie în Veneto, Italia, pe malul râului Adige şi aproape de Lacul Garda.

Originile sale se presupune că ar fi etruscane, dar prima atestare documentară a fost înregistrată în secolul IV î.Hr A devenit un centru important în perioada romană, cu relevanţă politică şi comercială. Este un oras cu o mare importanta turistica, mai ales in apropierea lacului Garda, un oras demn de vizita dumneavoastra daca sunteti pasionati de natura,de parcuri si de muzee de arme si vase din lut.

Vicenza (populaţie 107.223) este un oraş şi o provincie în Italia de nord, 60 km vest de Veneţia şi 200 km est de Milano. Oraşul are un sector industrial activ, care este faimos mai ales prin fabricile de bijuterii şi îmbrăcăminte. Expoziţia de Aur este faimoasă la nivel mondial şi are loc în Vicenza de trei ori pe an (ianuarie, iunie, septembrie).

Preview document

Marketing turistic - Veneția - Pagina 1
Marketing turistic - Veneția - Pagina 2
Marketing turistic - Veneția - Pagina 3
Marketing turistic - Veneția - Pagina 4
Marketing turistic - Veneția - Pagina 5
Marketing turistic - Veneția - Pagina 6
Marketing turistic - Veneția - Pagina 7
Marketing turistic - Veneția - Pagina 8
Marketing turistic - Veneția - Pagina 9
Marketing turistic - Veneția - Pagina 10
Marketing turistic - Veneția - Pagina 11
Marketing turistic - Veneția - Pagina 12
Marketing turistic - Veneția - Pagina 13
Marketing turistic - Veneția - Pagina 14
Marketing turistic - Veneția - Pagina 15
Marketing turistic - Veneția - Pagina 16
Marketing turistic - Veneția - Pagina 17
Marketing turistic - Veneția - Pagina 18
Marketing turistic - Veneția - Pagina 19
Marketing turistic - Veneția - Pagina 20
Marketing turistic - Veneția - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Marketing Turistic - Venetia.doc

Te-ar putea interesa și

Promovarea Produsului Turistic Bucovina

CAPITOLUL I. POLITICA DE PRODUS 1.1.Conceptul de produs „Conceptul de produs” susţine că vor fi preferate de consumatori acele produse care oferă...

Planul de Marketing pentru Lansarea Hotelului Concorde Lafayette din Paris

PLANUL DE MARKETING PENTRU LANSAREA HOTELULUI CONCORDE LAFAYETTE DIN PARIS 1. EXPUNERE INTRODUCTIVĂ Parisul, sau « Orașul Luminilor », se află în...

Plan de Marketing Turistic - Hotel Ramada Tour Eiffel

Capitolul 1:Expunere Introductiva Paris este capitala și cel mai mare oraș din Franța. Orașul este tranversat de fluviul Sena, în nordul Franței,...

Veneția program turistic

Marshal Turism functioneazã din anul 1994. A urmat o evolutie ascendenta in topul companiilor private de turism din Romania, ocupand timp de 6 ani...

Ai nevoie de altceva?