Branduri de viteză

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 33 în total
Mărime: 4.03MB (arhivat)
Publicat de: Traian Farcaș
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Nu irositi timpul, pentru ca este materialul din care-i croita viata. (Benjamin Franklin)

Branduri care au utilizat viteza in avantajul lor, invingandu-si concurenta prin modificari rapide ale produselor ori prin oferirea unui acces rapid la informatii.

Zara: brandul rapid-pe-piata

Zara - marca spaniola ,,de moda", care produce haine pentru barbati, femei si copii, incaltaminte, accesorii, lenjerie si parfumerie.

Este o companie de vanzare cu amanuntul, un lant de magazine de imbracaminte ce apartine grupului spaniol Inditex (Industria de Diseno Textil), grup care poseda de asemenea marcile Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho si Uterque Clas . Firma isi are sediul principal in orasul spaniol La Coruna si a fost fundata in 1975 de Amancio Ortega si Rosalia Mera.

Spre deosebire de alte branduri de moda, Zara nu expediaza mostre din crea-tiile sale pentru sedintele foto ale revistelor si cheltuieste putin pe publicitate (in 2002 bugetul sau de marketing a reprezentat sub 1 % din cheltuielile totale ale companiei).

Zara reuseste prin viteza, deoarece majoritatea produselor sale sunt create pe plan intern, compania este simultan furnizor si detailist, ca atare timpul de ajungere pe piata este mai scurt decat al unor rivali ca The Gap si H&M. Produsele noi sosesc in magazine la fiecare cateva zile, nu doar o data pe sezon, si anual sunt manufacturate peste 11.000 de obiecte diferite. In felul acesta Zara nu numai ca este cel mai actualizat magazin de lux, ci se bucura de revenirea constanta a cumparatorilor, care se tem sa nu scape ceva.

Secrete ale succesului

Clientii fideli. Fanii creatiilor Zara revin de 17 ori pe an, din cauza gamelor de imbracaminte care se schimba permanent.

Raspunsul. Zara raspunde prompt fata de comportamentul clientilor. Daca un stil nu se vinde bine timp de o saptamana, este retras din magazine si inlocuit cu un design nou.

Costul. Zara copiaza haute couture, dar o face accesibila. Stocurile sale reduse si cheltuielile minime cu publicitatea ajuta la pastrarea preturilor mici.

Controlul. Deoarece produce majoritatea creatiilor sale complet in interiorul companiei. Zara elimina intermediari, pastreaza mai mult control si astfel isi aduce produsele in magazine mai rapid decat concurenta.

A fost primul brand de viteza. Creat cu peste o suta de ani (anul 1851) inainte ca multimedia si internetul sa introduca epoca informatiei, el a deschis drumul transferului de date de mare viteza.

In anii 1850, inaite de a deveni cunoscut pentru colectarea de stiri, Reuters expedia informatii bursiere din Belgia in Germania prin intermediul porumbeilor calatori .

Porumbeii au fost inlocuiti de mesageri pe biciclete si de telegraf. Julius Reuters s-a mutat dupa aceea in Londra si a infintat agentia Reuters care s-a extins in toate tipurile de comunicare de stiri.

Reuters s-a cladit reputatie pentru informatii rapide,exacte si obiective pentru care ziarele au fost dispuse sa plateasca(primul fiind ziarul britanic THE TIMES).

In prezent, desi compania continua sa fie cel mai bine cunoscuta ca agentie de stiri, a revenit majoritar la furnizarea de date financiare. Poateca tehnologia sofisticata a inlocuit porumbeii calatori, dar viteza si acuratetea si-au pastrat valoarea. Secolul XXI n-a menajat brandul Reuters - rivali abili ca Bloomberg ofera date financiare ce se deruleaza in timp real pe ecranele televizoarelor-insa, intr-o lume in care conteaza tot mai mult obiectivitatea si increderea surselor de informatii, este

probabil ca Reuters sa ramana unul dintre info-brandurile conducatoare. Serviciile de furnizare a informatiilor financiare reprezinta actualmente peste 90% din activitatile sale (restul fiind reportaje de stiri).

In prezent Reuters are 427.000 de utilizatori profesionisti.

Conținut arhivă zip

  • Branduri de viteza.pptx

Te-ar putea interesa și

Recenzie - mari succese ale unor branduri renumite

Capitol 1. Branduri inovatoare brandul performanței: Adolph ‘Adi’ Dassler persoana din spatele brandului, considerat fondatorul industriei...

Analiza Celor Mai Importante Branduri din România

INTRODUCERE Prezenta lucrare îşi propune sǎ prezinte particularităţile dintre marcǎ şi brand, poziţia şi importanţa mărcii în economia de piaţa,...

Brand - Un Brand de Natiune, Un Brand în Declin

INTRODUCERE ,,Un brand în ziua de azi este o personaliate, este viu, învaţă, se schimbă cu timpurile, îşi ajustează conduita, comportamentul şi...

Brand vs marcă

Introducere În lucrarea de faţă îmi propun să fac o analiză teoretică a două concepte întâlnite foarte des în în zilele noastre, concepte care...

Plan de Marketing Fashiondays

1. Analiza organizaţiei Fondat în 2009 de către antreprenori elveţieni, Fashion Days Shopping S.R.L. s-a extins rapid, devenind cel mai mare club...

Rolul brandingului în activitatea de piață a firmei

INTRODUCERE Actualitatea temei. Retorica economică actuală stimulată de problematica tranziţiei la economia de piaţă situează, printre altele, în...

Serviciile de acces la internet în Republica Moldova

Piaţa accesului la Internet ,,Internetul va micsora lumea – schimband destinele oamenilor, ale companiilor si ale tarilor.” (Jhon...

Marriott International

Marriott International Inc este o companie lider de cazare cu sediul în Bethesda,Maryland, Statele Unite ale Americii. Patrimoniului său poate fi...

Ai nevoie de altceva?