Minimizarea Prejudiciilor

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3065
Mărime: 20.22KB (arhivat)
Publicat de: Abel Jianu
Puncte necesare: 5

Extras din referat

In cautarea unui loc de munca…

Momentele jenante care apar in cursul unei zile de lucru ne pot compromite increderea in noi insine si sentimentul sinelui. Daca ne-am facut de ras, am spus ceva gresit sau am transformat o chestiune marunta intr-un conflict de proportii, si dupa luni sau chiar ani inca mai simtim o strangere de inima reamintindu-ne. Jena ne face uneori sa evitam anumite persoane importante, clienti sau asociati numai pentru ca au fost de fata cand am comis o gafa. Si totusi, daca stim sa reactionam cum trebuie intr-o situatie jenanta, vom reusi nu doar sa evitam deteriorarea propriei imagini ci si sa o consolidam.

Formele generale de conduita in viata profesionala si oficiala sunt acelasi ca in viata sociala sau cea particulara. Nu exista decat un singur mod de a te purta frumos. Se poate insa ca in anumite profesiuni sa existe o serie de reguli profesionale, care sa completeze normele generale.

Sa retinem mai intai ca arta de a trai, aplicata la viata profesionala nu e numai cel mai bun mijloc de a facilita relatiile umane, ci si cel mai bun mod de a evolua, de a ajunge cineva in ierarhia profesionala, ba chiar sociala. Daca oricum o parte imporatanta din viata noastra ne-o petrecem la serviciu, s-o facem onorabil, frumos si cu placere.

Un moment important in viata profesionala este cel in care ne cautam un loc de munca. Daca primim invitatia de a ne prezenta la un interviu ne pregatim cu grija de aceasta intrevedere.

Tinuta si punctualitatea

Barbatii vor fi corect tunsi si rasi, decent imbracati. Femeile vor incerca sa arate cat mai bine, nedepasind insa granita elegantei si a sobrietatii. Ne vom pregati actele ca sa le gasim usor - intr-un dosar pus la indemana in servieta sau in poseta.

Daca ni se fixeaza o anumita ora de intalnire o respectam cu sfintenie. E preferabil sa venim cu cateva minute mai repede (dar nu cu o jumatate de ora !) decat cu un minut mai tarziu.

Atitudinea

Daca directorul sau seful intreprinderii intra in incaperea in care il asteptam, ne vom ridica in picioare. In biroul sefului nu ne asezam decat dupa ce am fost invitati. Nu vorbim primii, ci asteptam sa ni se puna intrebari la care vom raspunde cat mai concis. Ne vom feri sa taiem vorba interlocutorului si, in general, sa intervenim inutil. Nu ne vom lauda nici cu calitatile noastre (daca e cazul, le prezentam cu modestie), nici cu relatiile pe care le avem. Nu ne vom argumenta in nici un caz dorinta de a obtine serviciul respectiv cu motive de genul: am o familie grea, nu am bani etc. Asemenea “argumente” nu-l vor convinge pe cel care ne asculta si, in plus, fac o impresie proasta.

Daca interlocutorul nostru se ridica, trebuie sa facem la fel chiar daca ni se pare ca n-am spus inca esentialul. Nu insistam sa mai obtinem o intrevedere si in nici un caz nu ne prezentam o a doua oara daca nu am fost clar invitati. Asteptam un raspuns scris sau un telefon.

Daca angajarea a avut loc in cursul acestei intrevederi, multumim pentru increderea acordata si promitem sa indeplinim viitoarele sarcini cu maximum de constiinciozitate. Apoi parasim incaperea fara graba excesiva, dar si fara sa intarziem in mod inutil.

Salariul

Aceasta problema merita cateva recomandari speciale. Exista persoana care nu asteapta sa li se spuna ce au de facut, ci intreaba direct : “Cat oferiti?”. Angajatorii nu accepta indivizi care intarzie la un interviu cu o ora fixa, dar nici pe cei care sunt interesati in primul rand de bani.

Obligatia celui care angajeaza este sa precizeze nielul de salarizare. Daca oferatantul nu spune nimic solicitantul trebuie sa aiba rabdare si sa astepte o alta ocazie, pentru ca daca se grabeste sa puna el intrebarea va face impresie proasta. Pe de alta parte presupunand ca ai fost acceptat si oferta intarzie, este legitim sa te interesezi de salariu, caci exista, din pacate, destui patroni care te-ar putea folosi in perioada de proba fara sa te plateasca.

In mod normal insa, la interviu solicitantul trebuie sa urmeze regula “Cine vorbeste primul pierde”. Daca vi se ofera o suma prea mica, nu ezitati sa o spuneti – insa politicos si zambind. In fond … se negociaza. Ca sa nu existe invidie si comentarii, in orice institutie care se respecta salariile raman confidentiale.

Preview document

Minimizarea Prejudiciilor - Pagina 1
Minimizarea Prejudiciilor - Pagina 2
Minimizarea Prejudiciilor - Pagina 3
Minimizarea Prejudiciilor - Pagina 4
Minimizarea Prejudiciilor - Pagina 5
Minimizarea Prejudiciilor - Pagina 6
Minimizarea Prejudiciilor - Pagina 7
Minimizarea Prejudiciilor - Pagina 8
Minimizarea Prejudiciilor - Pagina 9
Minimizarea Prejudiciilor - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Minimizarea Prejudiciilor.doc

Te-ar putea interesa și

Rolul Ratei Dobânzii pe Piața Monetară și a Creditului

Atunci când Adam Smith, în lucrarea sa fundamentala, “Avutia Natiunilor…” se ocupa de partile care alcatuiesc pretul marfurilor, el arata ca...

Protecția Factorilor Naturali și Antropici în Așezările Umane

INTRODUCERE Problematica protecţiei mediului, în contextul dezvoltării durabile, se concentrează pe prevenirea şi combaterea fenomenelor de...

Răspunderea contravențională în dreptul mediului

CAPITOLUL I DE CE MEDIUL? Realitatile prezentului arata ca secolul XXI este perioada celor mai mari descoperiri si transformari ale civilizatiei...

Asigurări de bunuri și răspundere civilă

Capitolul 1 Necesitatea economico-socială şi trăsăturile asigurărilor 1.1 Nevoia de asigurare De-a lungul timpului, viaţa si bunurile oamenilor...

Managementul Financiar al Proiectelor de Mediu

Eco-Eficienta – efecte/efort Eco-Eficienţa (EE), suprapusã deseori termenului de eco-inovare, constituie parte integrantã a Strategiei de...

BMW - Public Relations

1. Introducere BMW, acronimul pentru Bayerische Motoren Werke AG (în română Uzina Bavareză de Motoare SA), este un producător german de...

Greva - noțiune cadru legal și trăsături

Conform părerii răspândite în doctrină, termenul de „grevă” provine din limba franceză şi a fost consacrat în secolul al XVIII-lea, fiind legat de...

Ecodesign

Odata cu dezvoltarea exploziva, mai ales în ultimii 30 de ani, a produselor materiale si deci si a industriilor producatoare, au aparut serioase...

Ai nevoie de altceva?