BMW - Public Relations

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1742
Mărime: 203.65KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oana Ciobanu

Extras din proiect

1. Introducere

BMW, acronimul pentru Bayerische Motoren Werke AG (în română Uzina Bavareză de Motoare SA), este un producător german de automobile, motociclete și motoare. BMW este o companie germană organizată ca societate pe acțiuni, înregistrată în DAX la Bursa din Frankfurt.

În anul 2010, BMW Group a înregistrat cel mai bun an din istorie, cu un total de 1,46 milioane livrări, din care 1,22 milioane BMW și 234.175 MINI. Firma BMW, este una din marile firme de automobile la nivel mondial, având ca subdivizii ale sale alte companii producătoare de automobile, cum ar fi: BMW MINI și Rolls-Royce. Marca britanică Rover a fost (1994 - 2000) parte a concernului Rover.La începutul anilor 1990, la BMW se credea că numai cu producție mare se poate supraviețui, pe termen lung, pe piața mondială. BMW-ul având numai automobile cu tracțiunea în spate, și pentru a nu cheltui în dezvoltarea unori platforme cu tracțiuni în față, etc., în anul 1994, BMW preia producătorul englez de automobile Rover Group (Rover, MG, Mini, Land Rover). Datorită faptului că tradiționalul design și lipsa reputației favorabile pentru Rover, așteptatele vînzări nu au fost realizate. În plus, concurența între Land Rover și modelul BMW-X, în anul 1999 nou inițiat (atunci numai X5), toate aceastea s-a dovedit a fi în neregulă, ceeace în total a costat 9 miliarde DM și demisia directorului, Bernd Pischetsrieder (în funcție de Director General. Din aceste motive, la 16 martie 2000, BMW s-a retras din proiectul Rover. MG Rover a fost vândut pentru suma simbolică de 5 lire sterline la o comunitate de investitori englezi; iar Land Rover pentru o sumă mult mai mare (noul Range Rover fusese conceput), vândută la firma Ford. Marca MINI a rămas la BMW.

În anul 2003, BMW preia firma Rolls-Royce-Motor Cars de la Rolls-Royce plc. Un automobil tip sedan de lux, fiind gata proiectat BMW-ul a putut prezența pieții automobilul cu nume de „Phantom”. Pentru acesta s-a creat un nou sediu în Goodwood orașul Sussex, iar în fosta fabrică din Crewe se produc numai mașini de marca Bentley, care au rămas de la firma Volkswagen.

În anul 2007, compania a vândut 336.000 automobile în SUA și 2.727 în România[10].

În anul 2010, BMW a vândut în România 1.574 de unități, în valoare de peste 85 de milioane de euro. BMW a obținut în 2010 o cotă de piață de 31% în segmentul premium, fiind pe primul loc la vânzări, fiind urmat de Audi cu 1.315 și Mercedes cu 1.201 autoturisme].Firma BMW nu a fost lipsita de evenimente neplacute deoarece in anul 1994 a preluat firma Rover Group cu intentia de a creste simtitor vanzarile. Din cauza lipsei reputatiei a grupului Rover achizitia s-a dovedit a fi un esec. În plus, concurența între Land Rover și modelul BMW-X, în anul 1999 nou inițiat (atunci numai X5), toate aceastea s-a dovedit a fi în neregulă, ceea ce în total a costat 9 miliarde DM și demisia directorului, Bernd Pischetsrieder (în funcție de Director General1993–1999). Din aceste motive, la 16 martie 2000, BMW s-a retras din proiectul Rover. MG Rover a fost vândut pentru suma simbolică de 5 lire sterline la o comunitate de investitori englezi; iar Land Rover pentru o sumă mult mai mare (noul Range Rover fusese conceput), vândută la firma Ford. Marca MINI a rămas la BMW.

2. Criza ( Zeci de masini marca BMW au fost aduse in service pentru aceeasi problema tehnica – scurgerea lichidului de frana )

Orice organizaţie poate fi la un moment dat confruntată cu o criză care-i periclitează funcţionarea şi imaginea pozitivă. Mai mult, o criză prost gestionată poate să aducă atât prejudicii organizaţiei, cât şi se poate transforma într-un pericol social.

O criză este o situaţie neaşteptată, care pune în discuţie responsabilitatea organizaţiei în faţa marelui public şi care ameninţă capacitatea ei de a-şi continua în mod normal activitatea.

Motivul care a declansat criza este numarul tot mai mare de clienti care ajung cu masinile in service din cauza aceleasi problem tehnice – scurgerea lichidului de frana. Scurgerea lichidului de frana reprezinta cazul cand conducatorul auto are o eficacitate de franare mai redusa, ceea ce poate duce la o distanta mai mare de oprire. Astfel, conducatorul auto este predispus intr-un procent mult mai mare de a fi implicat intr-un accident rutier, tocmai datorita faptului ca el poate sa ramana fara sistemul de franare al masinii, ceea ce este foarte grav.

Numarul clientilor nemultumiti este intr-o continua crestere deoarece acestia sunt nevoiti sa isi duca masinile, recent achizitionate, intr-un service specializat pentru verificari in ceea ce priveste sistemul de franare al autoturismelor.

Preview document

BMW - Public Relations - Pagina 1
BMW - Public Relations - Pagina 2
BMW - Public Relations - Pagina 3
BMW - Public Relations - Pagina 4
BMW - Public Relations - Pagina 5
BMW - Public Relations - Pagina 6
BMW - Public Relations - Pagina 7
BMW - Public Relations - Pagina 8
BMW - Public Relations - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • BMW - Public Relations.docx

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Te-ar putea interesa și

Relații Publice în Marketing

Ce sunt relaţiile publice? Relaţiile publice reprezintă un domeniu complex al activitaţii umane, respectiv al comunicării interumane, fiind un...

Ai nevoie de altceva?