Analiza situației financiar patrimonială la SC Romcab SA

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 1833
Mărime: 83.90KB (arhivat)
Publicat de: Marius-Radu Blaga
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mircea MUNTEAN
MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI UNIVERSITATEA „VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE

Extras din referat

Scurta prezentare a societatii S.C. Romcab S.C

Societatea Romcab S.A este unul din principalii producători din Romania in domeniul cablurilor si conductorilor electrici de joasa tensiune, furnizor de cablaje si cordoane pentru industria electrocasnica si furnizor de conductori auto pentru industria automotiva.

Obiectul principal de activitate al firmei este producția si comercializarea de cabluri si conductori din cupru in izolații PVC utilizați in rețelele de comunicații, instalații electrice, dotare nave, cai ferate, aplicații in industria miniera, etc si cablaje electrice care au ca destinație dotarea inițiala a autovehiculelor, motocicletelor, piese de schimb pentru industria auto, uz industrial, etc.

Societatea are sediul in Tg-Mureș, este înregistrata la O.R.C. Mureș sub nr. J26/764/1995, având C.U.I 7947193.

Aprovizionarea cu materii prime se realizează de la furnizorii tradiționali ai societatii dar si de la noi furnizori contractați recent. Politica de aprovizionare cu materii prime are in vedere asigurarea in timp a materiilor prime necesare, cu o evaluare si selectie stricta a furnizorilor, din punct de vedere raport preț-calitate. Principala materie prima utilizata in procesul de fabricație a cablurilor este cuprul, prețul acestuia fiind o influenta semnificativa in activitatea de aprovizionare a societatii.

In anul 2011 numărul mediu de anagati a fost de 171 persoane, fata de 130 persoane înregistrate in anul 2010. Creșterea numărului de angajați a fost necesara pentru a face fata volumului de producție mai mare in anul 2011 comparativ cu anul 2010. Angajații societatii nu sunt organizați in sindicate, fiind conduși de doi reprezentanți ai salariaților aleși prin vot liber si secret. Drepturile se obligațiile angajaților sunt prevăzute in Contractul colectiv de munca si in alte acte normative ale societatii.

In 2011 compartimentau de cercetare si dezvoltare a realizat imbunatatiri ale proceselor si procedeelor tehnologice, dar si produse noi, astfel au fost asimilate produse noi si s-a demarat un proiect de realizare a noilor produse in fabricație ca urmare a implementării noilor proiecte de investiții.

Managementul riscului are ca scop prevenirea si minimizarea procedurii efectelor negative in cadrul activității firmei, ca urmare a influentei unuia din factorii externi. Managementul riscului se axează pe identificarea posibilelor evenimente care ar putea sa conducă la efecte negative, cuantificarea acestora si găsirea soluțiilor care sa conducă la prevenirea si minimizarea consecințelor.

Politicile contabile utilizate la întocmirea situațiilor financiare anuale sunt in conformitate cu reglementatule contabile aplicabile. Situatiile financiare anuale oferă o imagine fidela a poziției financiare, performantei financiare si a corelatiei informații referitoare la activitatea desfasurata. Societatea isi desfasoara activitatea in condiții de continuitate. 

I Analiza cifrei de afaceri la S.C. Romcab S.A.

1 Analiza dinamicii si structurii cifrei de afaceri la S.C. Romcab S.A.

Elemente de calcul

(mii lei) Exercițiul financiar Indici

(%) Structura CA

(%)

Precedent

Curent S0 S1

CA total 53.100.184 172.592.715 333,39 96,73 99,21

Producție vânduta 51.364.867 171.245.481 77,63 3,27 0,79

Vânzări de mărfuri 1.735.317 1.347.234 325,03 100 100

Dinamica ascendenta a cifrei de afaceri se datorează creșterii producției vândute in valoare de 119.880.614 lei (de la 51.364.867 lei la 171.245.481) in anul 2011 comparativ cu anul 2010. Cu toate ca vânzările de mărfuri înregistrează o scădere in valoare de 388.083 lei de la 1.735.317 lei in 2010 la 1.347.234 in 2011 nu afectează creșterea cifrei de afaceri deoarece ponderea veniturilor obținute din vânzarea mărfurilor este foarte mica in totalul cifrei de afaceri.

Preview document

Analiza situației financiar patrimonială la SC Romcab SA - Pagina 1
Analiza situației financiar patrimonială la SC Romcab SA - Pagina 2
Analiza situației financiar patrimonială la SC Romcab SA - Pagina 3
Analiza situației financiar patrimonială la SC Romcab SA - Pagina 4
Analiza situației financiar patrimonială la SC Romcab SA - Pagina 5
Analiza situației financiar patrimonială la SC Romcab SA - Pagina 6
Analiza situației financiar patrimonială la SC Romcab SA - Pagina 7
Analiza situației financiar patrimonială la SC Romcab SA - Pagina 8
Analiza situației financiar patrimonială la SC Romcab SA - Pagina 9
Analiza situației financiar patrimonială la SC Romcab SA - Pagina 10
Analiza situației financiar patrimonială la SC Romcab SA - Pagina 11
Analiza situației financiar patrimonială la SC Romcab SA - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza Situatiei Financiar Patrimoniala la SC Romcab SA.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?