Comportamentu consumatorului român de înghețată

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1142
Mărime: 9.74KB (arhivat)
Publicat de: Saveta Iliescu
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Sortimente preferate de inghetata la romani: ciocolata, vanilie , capsuni. Reprezentantii firmelor de inghetata spun ca romånii sint din ce in ce mai pretentiosi in ceea ce priveste sortimentele de inghetata preferate, cele de fructe fiind la mare cautate. Exista o crestere a sortimentelor pe baza de fructe, inghetate soft, mai «usoare», fata de acel gust plin cu care eram obisnuiti. In urma unui „brand tracking” – circa 56% din subiecti raspund pozitiv la intrebarea daca sint tentati sa testeze produse noi. In general, in Romånia, exista un consum mai ridicat pentru arome clasice: ciocolata, vanilie si capsuni. Pe piata romåneasca exista o usoara tendinta spre cofetaria italiana, dar piata nu este inca pregatita pentru sortimente „indraznete”, care in alte tari au prins foarte bine, precum Panettone, Ricotta, Mascarpone, Nocciolone, kefir – sorturi care merg pe diferite directii de gust, cum ar fi brinza de vaci, sau inghetate gen mousse sau elastica.

Gusturile au devenit mai rafinate, se cauta produse "speciale" la preturi normale, se doresc produse variate, care sa atraga prin ambalaj si continut. in top, raman aromele de ciocolata, vanilie si capsuni. Se observa o crestere in timp a vanzarilor produselor premium, ceea ce dovedeste ca in Romania consumatorul devine din ce in ce mai interesat de acest sortiment.

PIATA DE PESTE 30 DE MILIOANE DE EURO . Piata de inghetata a atins o valoare de 35 de milioane de euro pe an in 2006, primii doi mari producatori fiind Delta Romånia si Napolact, detinuta de Friesland Romånia. Acestia sint urmati de Betty Ice, Amicii si Alpin.

VINZARI DE 25-30 DE MII DE TONE DE INGHETATA. Volumul pietei de inghetata industriala se ridica la circa 25.000-30.000 tone pe an, respectiv 70-100 milioane de euro. Evolutia consumului de inghetata este in crestere in ultimii ani. Companiile vin cu produse noi in ultima perioada. Producatorii se axeaza pe producerea unor game de inghetata foarte diversificate ca sortimentatie, game care difera intre ele prin gramaj, conceptie si pret.

Preview document

Comportamentu consumatorului român de înghețată - Pagina 1
Comportamentu consumatorului român de înghețată - Pagina 2
Comportamentu consumatorului român de înghețată - Pagina 3
Comportamentu consumatorului român de înghețată - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Comportamentu Consumatorului Roman de Inghetata.doc

Ai nevoie de altceva?