Ford Motor Company

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 10973
Mărime: 69.31KB (arhivat)
Publicat de: Jenel Albu
Puncte necesare: 6

Extras din referat

ISTORIA AUTOMOBILULUI

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a cautat metode prin care sa poata transporta diferite materiale sau hrana de la distante mult mai mari. Astfel, el a construit, folosindu-si inteligenta cu care este inzestrat, diferite mijloace de transport, de la cele mai rudimentare, atingand apogeul in sec. al XIX-lea, odata cu inventia automobilului.Industria automobilelor este una din cele mai importante industrii din lume care afecteaza nu numai economia, dar si cultura lumii. Automobilele au revolutionat transportul in secolul XX, schimbând pentru totdeauna modul in care oameni trãiesc, calatoresc si muncesc.

Constructorii de masini sunt printre cele mai importante industrii din lume. Aceste companii sunt multinationale, însemnând ca acestea sunt preluate de companii din strainatate. Aceste companii fac sau importa parti facute de companii din alte tari. Industria de automobile americana consista din trei companii mari americane si alte noua companii ori germane sau japoneze care produc vehicule usoare , plus alte 100 de companii care produc masini comerciale( cum ar fi autobuze sau camioane mari). Împreuna industria a produs 12.1 milioane de autovehicule in 1997. Sunt trei mari companii care produc masini in America - General Motors Corporation, Ford Motor Company, Chrysler Company( in vorbirea de zi cu zi ele sunt denumite cele „Trei Mari”) -care asigura trei patrimi din angajarile directe din America de Nord.

Producatorii de componente sunt o alta mare sectiune in America, alcatuit din aproape 5000 de firme ,incluzând firme din companii japonese europene si canadiene. Aceste firme asigura piata de echipamente originale (pentru asamblare) si pentru piese de schimb (pentru reparatii si intretinere). Numeroase alte industrii sustin industria automobilelor. Acestea includ asigurari, protectie, produse petroliere, proiectari de autostrazi si strazi si industria de constructii. Si alte industrii precum motelurile, cinematografele (cu acess cu masina) si fast foodurile , isi datoreaza existenta mobilitatii asigurate de automobil.

Intre 1886 si 1898, erau cam 300 de automobile construite, deci nu era dezvoltata o industrie adevarata. Un secol mai târziu, constructorii de masini si cumparatorii „dezvoltându-se” permanent, constructia de masini a devenit cea mai mare activitate industriala, cu aproape 54 de milioane de masini construite anual.

In secolul 15 inventatorul italian Leonardo Da Vinci a fost primul care s-a gândit la vehicule care mergeau cu o anumita energie. Târziu in secolul 17, fizicianul Sir Issac Newton a propus construirea unui vehicul care mergea cu abur, insa acesta a fost construit târziu in secolul urmator de comandantul de armata francez Nicolas – Joseph Cugnot. Prin mijlocul anilor 1800, popularitatea vehiculelor care mergeau cu abur a scazut drastic datorita periculozitati de a fi conduse si greutatea de a fi intretinute. Cam tot in acelas timp, inventatorii au devenit interesati de motorul cu combustie interna.

Câteva ateliere produceau automobile si înainte de 1900 insa Americanul Henry Ford a ajutat popularizarea ideii precum care fiecare american poate avea cate o masina. Ford a avut initial succes facând masini in cantitati mari pentru a reduce costul, si facându-le simple astfel încât oricine ar fi putut sa le conduca. Ford a standardizat unele parti si a reorganizat fabricile pentru a maximaliza eficienta.

Adevaratii pionieri in constructia automobilului sunt considerati Lenoir, Delamare - Deboutterville, Daimler, Benz si Ford. Odata cu ei apar si firmele specializate in constructia automobilului.Prima firma se numea “Panhard – Levassor” si a fost fondata in anul 1845, folosind motoare Daimler. In 1898, apare firma Peugeot, care va construi si un motor cu acelasi nume. Firma Renault isi are inceputurile in anul 1899, descrisa de Louis Renault, impreuna cu cei trei frati ai sai. Renault a scos pe piata primele automobile de constructie proprie in anul 1902. Uzinele Fiat si-au deschis portile in anul 1899, urmate de Mercedes, in anul 1900.

HENRY FORD

A schimbat viaţa multor oameni, datorită maşinilor practice şi accesibile pe care le-a produs. Linia mobilă de asamblare şi tehnicile de producţie de masă pe care le-a inventat au stabilit standardele prin care avea să fie evaluată activitatea industrială în toată prima jumătate a secolului XX.

Povestea începe în Springwells Township, Wayne County, Michigan, pe 30 iulie 1863, când William şi Mary Ford au devenit părinţi, la naşterea lui Henry, primul dintre cei şase copii ai familiei. Crescând la o fermă prosperă de familie, el şi-a făcut educaţia într-o şcoală sătească, ce avea o singură clasă; încă de pe-atunci el a arătat un interes deosebit pentru absolut tot ce ţinea de mecanică.Henry Ford a început de tână pe când avea 12 ani, el îşi petrecea cea mai mare parte a timpului într-un mic atelier de mecanică, pe care îl amenajase de unul singur. Aici şi-a construit primul motor cu aburi, în 1878, când avea doar 15 ani. Un an mai târziu, avea să plece la Detroit, unde are mai multe slujbe prin care isi perfectioneaza pregatirea tehnica. Acest interes avea să devină geniu desăvârşit şi să îi aducă lui Henry recunoaşterea ca ‘unul dintre cei mai mari industriaşi ai lumii’,

Ucenicia sa a ţinut trei ani, după care Henry s-a întors la Dearborn. În următorii câţiva ani, Henry s-a ocupat cu repararea şi operarea motoarelor pe aburi, cu diverse slujbe de scurtă durată într-o fabrică din Detroit, dar şi cu îmbunătăţirea utilajelor folosite la ferma tatălui său. Anul 1888 a marcat o decizie majoră în viaţa sa, şi anume cea de a se căsători cu Clara Bryant pentru a-şi întreţine familia, Henry a preluat conducerea unui gater din regiune.

Următoarea schimbare majoră nu avea să întârzie prea mult: în 1891, Henry il intalneste pe Thomas Edison, Ford lucra, deja, ca inginer la Edison Illuminating Company, în Detroit. Doi ani mai târziu, după ce a fost promovat inginer-şef, Ford avea, în sfârşit, suficient timp şi suficiente fonduri pentru a se ocupa mai intens de experimentele personale legate de funcţionarea motoarelor cu ardere internă.Celebrul inventator l-a incurajat permanent pe Ford in experimentele sale mecanice care vizau imbunatatirea functionarii motoarelor cu ardere interna. Experimentele sale cunosc apogeul in 1896 cand a realizat propriul sau vehicul automotor- Cvadriciclul. Primul motor Ford din istorie a fost testat in bucataria familiei Ford. O data cu aceasta tentativa, el a realizat un motor instalat pe un sasiu, echipat cu 4 roti de bicicleta. Astfel a luat nastere prima masina Ford. In 1899, Henry demisioneaza de la Edison si organizeaza “Detroit Automobile Company. Un an mai tarziu, compania da faliment. In acest timp, el concepe si construieste mai multe masini de curse.

Automobilele au atras atentia mai multor oameni de afceri din Detroit, care au devenit interesati de investitii intr-o companie auto. Astfel, in 1903 prin asocierea lui Henry Ford cu un grup de oameni de afaceri a luat nastere in mod oficial Ford Motor Company.

Henry Ford si-a petrecut o mare parte din viata aparand pe prima pagina a ziarelor. A fost reflectat fie in mod pozitiv, fie in mod negativ, dar niciodata cu indiferenta. Recunoscut ca un geniu al managementului si tehnologiei si ca un erou popular, Ford a fost forta creatoare din spatele unei dezvoltari industriale nemaiintalnite pana atunci, care in cateva decenii a schimabat complet caracterul economic si social al Statelor Unite ale Americii si al intregii lumi. Cand tanarul Ford a plecat de la ferma tatalui sau in 1879 cu destinatia Detroit doar 2 din 8 americani locuiau in mediul urban; cand a murit la varsta de 83 de ani aceasta proportie era de 5 din 8. Odata ce Ford a realizat rolul imens pe care el si faimosul sau Model T l-au avut in aceasta schimbare, tot ce si-a dorit in continuare a fost sa incerce sa refaca starea de fapt din copilaria sa, daca nu pentru intreaga societate, macar pentru el. Henry Ford a ramas celebru in istoria automobilului pentru linia de asamblare mobila, ceea ce a insemnat prima automatizare industriala de proportii.Astfel Henry Ford a devenit un simbol al trecerii de la o America in mare parte rurala si cu o poupulatie ocupata in general cu agricultura, la o America care in scurt timp a devenit cea mai mare forta industriala a planetei.

DESCRIEREA COMPANIEI

Compania Ford Motor este o companie americană multinaţională situată pe locul trei în lume la producţia de automobile ,având sediul în Deaborn, Michigan, o suburbie a oraşului Detroit Ford Motor Company şi-a făcut debutul în lumea afacerilor pe 16 iunie 1903, când Henry Ford, împreună cu 11 asociaţi, a semnat actul constitutiv al companiei.Cu un capital de 28.000 de dolari si doisprezece investitori, în special de la John Francis Dodge şi Horace Elgin Dodge care mai târziu au fondat "Compania de automobile a fraţilor Dodge". aceşti pionieri ai erei industriale au dat naştere la ceea ce avea să devină una dintre cele mai mari corporaţii din lume.

Preview document

Ford Motor Company - Pagina 1
Ford Motor Company - Pagina 2
Ford Motor Company - Pagina 3
Ford Motor Company - Pagina 4
Ford Motor Company - Pagina 5
Ford Motor Company - Pagina 6
Ford Motor Company - Pagina 7
Ford Motor Company - Pagina 8
Ford Motor Company - Pagina 9
Ford Motor Company - Pagina 10
Ford Motor Company - Pagina 11
Ford Motor Company - Pagina 12
Ford Motor Company - Pagina 13
Ford Motor Company - Pagina 14
Ford Motor Company - Pagina 15
Ford Motor Company - Pagina 16
Ford Motor Company - Pagina 17
Ford Motor Company - Pagina 18
Ford Motor Company - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Ford Motor Company.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu de Caz - Autoliv România

Introducere Acest studiu de caz are rolul de a prezenta în linii mari evoluţia companiei multinaţionale Autoliv INC în România. Datorită...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Studii privind procesul de admisie la MAI

1. Introducere În momentul de față toți producătorii de automobile fac eforturi susținute pentru reducerea consumului de combustibil și a...

Intranet în Afaceri - SC Electro Ideal SRL

1. Necesitatea Intranetului în afaceri 1.1. Consideraţii generale Pătrunderea tehnologiilor informatice în viaţa noastră de zi cu zi şi...

Bilanțul și poziția financiară a întreprinderii - abordarea comparativă a diferitelor modele de bilanț

REZUMAT Lucrarea, „Bilanţul şi poziţia financiară a întreprinderii. Abordarea comparativă a diferitelor modele de bilanţ”, este structurată pe...

Tranzacții comerciale - privatizarea Automobile Craiova de către Ford

1. Caracterizarea generala a privatizarii 1.1. Definirea privatizarii Privatizarea consta in transferul activelor care sunt in proprietatea...

Contribuții ale reprezentanților școlilor de management în devenirea managementului operațional al producției

Conceptul de management operational al productiei „Production Operations Management must ensure the quality of functional stability of production...

Compania Ford Motors - Ford

Prezentarea generala a companiei Ford Ford Motor Company şi-a făcut debutul în lumea afacerilor pe 16 iunie 1903, când Henry Ford, împreună cu 11...

Evoluția grupurilor multinaționale pe plan mondial în ultimele decenii

Rezumat Lucrarea noastra este compusa din doua capitole: Top 10 grupuri multinationale pe în SUA in ultimele decenii; Top 5 grupuri multinationale...

Contabilitate anglo-saxonă

INTRODUCERE Pentru a investi in afara, intreprinzatorii trebuie sa aiba la dispozitie informatii privind situatia si performanta financiara a...

Ai nevoie de altceva?