Gândire Anticipativă

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 4 fișiere: doc, ppt
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 5401
Mărime: 366.10KB (arhivat)
Publicat de: Nina Butnaru
Puncte necesare: 0

Cuprins

  1. 1. Prezentarea companiei 3
  2. 2. Evoluţia companiei 4
  3. 3. Situaţia actuală a firmei 5
  4. 4. Scenariu Optimist 6
  5. 5. Scenariu Pesimist 7
  6. 6. Bibliografie: 9

Extras din referat

Compania SC Technosteel LBR SRL, Iaşi

1. Prezentarea companiei

Acest proiect prezintă evoluţia companiei SC Technosteel LBR SRL, cu sediul în strada Calea Chişinăului, nr. 132 A, tipul societăţii fiind societate comercială cu răspundere limitată.

Compania face parte din grupul de firme „Technosteel Holding”, fondat în 1993, având două unităţi de producţie localizate în: Iaşi, România şi în Niksic, Muntenegru, şi o ramură administrativă şi financiară cu sediul în Fribourg, Elveţia. Fabricile sunt echipate cu utilaje moderne, urmărindu-se obţinerea celor mai bune rezultate şi îndeplinirea cerereilor clienţilor. Fabricile produc la standarde europene bandă laminată la rece, ţevi sudate longitudinal şi profile metalice.

Iniţial, firma a achiziţionat două active din cadrul Arcelor Mittal Steel Iaşi, aflate în conservare din anul 1990, şi anume secţia de benzi laminate la cald şi secţia de benzi laminate la rece, acestea fiind dezafectate înainte de achiziţionare. Activitatea de bază s-a desfăşurat în secţia de benzi laminate la rece până în anul 2007, iar de la sfârşitul anului s-a început şi activitatea de producţie din cealaltă secţie, care a fost reamenajată şi reabilitată, fiind adusă la parametrii normali de funcţionare.

Procesul tehnologic actual referitor la producţia benzii laminate la rece, prezentat sintetic, constă în tratarea materiei prime, care este bandă laminată la cald, în diverse faze de prelucrare (fâşiere, curăţarea cu acid clorhidric, laminarea, dresarea, tratamentul termic în atmosferă de azot şi hidrogen la temperatura de 1050°C), în funcţie de comanda clienţilor şi obţinerea produselor finale.

Producţia de ţevi constă în sudarea longitudinală a materiei prime ce poate fi bandă laminată la cald sau la rece, ce constituie anterior produsul finit sau bandă din inox, în funcţie de solicitările clienţilor.

Societatea a început activitatea de vânzare pe piaţa internă abia în octombrie 2003, extinzându-se apoi şi pe piaţa externă în luna iunie 2004. Începând cu luna ianuarie 2006, societatea a început şi producţia de ţevi sudate şi bandă laminată la rece, ca urmare a punerii în funcţiune a pimei linii de ţevi sudate importate din Italia. Ulterior, s-au mai achiziţionat două linii de ţevi din inox, o linie de fâşiere LDM a trei maşini de ambalat ţevi tip MAIR RESEARCH, două linii de tăiere ţevi SIMEC. La început, compania a avut un număr de 120 de angajaţi, iar odată cu dezvoltarea acesteia, numărul angajaţilor s-a dublat, ajungând în acest moment la 250 de angajaţi.

În ciuda faptului că această companie îşi desfăşoară activitatea pe piaţa din România doar din 2003, s-a remarcat atât la nivel naţional, cât şi la nivel european. Astfel, aceasta a primit distincţia pentru cea mai bună conducere şi organizare din cadrul firmelor mici şi mijlocii, în anul 2006, iar în ianuarie 2008, compania mai primeşte Trofeul Calităţii pentru acurateţea şi valoarea produsele promovate.

Ca principali furnizori ai acestei companii, referindu-ne în primul rând la cei interni, putem specifica numele firmelor: Arcelor Mittal Steel Galaţi, Galfinband Galaţi şi Ergoform Deva, iar în al doilea rând, pe lângă celelalte menţionate mai sus, la nivel extren: Technosteel Trading Elveţia (care este în acelaşi timp şi principal furnizor de materie primă, şi anume bandă laminată la cald).

2. Evoluţia companiei

Datorită cererii ridicate de pe piaţa metalurgică, firma şi-a dublat producţia în ultimii ani pentru satisfacerea nevoilor clienţilor, prin investiţi de achiziţionare a unor utilaje, cu finanţare din resurse proprii, precum şi credite de investiţii pe termen lung.

Singurul producător din ţară de produse similare este Combinatul Siderurgic Arcelor Mittal Steel Galaţi. Acesta produce în mod obişnuit rulouri de bandă cu dimensiuni mari (peste 7-8 tone), pe când compania Technosteel Iaşi poate produce şi rulouri de câteva sute de kilograme şi o lăţime de minim 10 mm.

În ciuda faptului că acest producător are o vechime în desfăşurarea acestei activităţi de aproximativ 20 de ani, compania Technosteel LBR a reuşit să se impună prin calitatea ridicată a produselor, cât şi preţuri scăzute, (fiind cu aproximativ 25% mai mici decât cele ale companiior concurente de pe piaţa metalurgică internă şi internaţională).

Exemplu: preţul pe tona de produs finit al firmei Technosteel este de 600 Euro, pe când companiile concurente au un preţ aproximativ egal cu 750 Euro pe tonă.

Fiind vorba de produse diferite sortimental, compania are piaţa de desfacere mult mai largă decât cea concurentă, acoperind nevoile tuturor clienţilor.

Pentru satisfacerea celor mai exigenţi clienţi, produsele realizate se ridică la cele mai înalte standarde de calitate. Pentru aceasta, compania mizează pe gradul ridicat de calificare şi experienţă profesională a angajaţilor, aceştia fiind pegătiţi în orice moment pentru luarea celor mai delicate decizii tehnice.

Pentru funcţionarea cât mai eficientă a echipamentelor, Technosteel derulează un proces de reutilare continuă.

Consumatorul, pentru maximizarea utilităţii are dreptul la libera alegere a produselor şi serviciilor care fac posibilă satisfacerea tuturor nevoilor acestuia.

În urma dezvoltării liniei de producţie şi modernizării utilajelor, precum şi a descoperirii de noi tehnici de tratare a metalelor, a crescut atât cantitatea de produse finite cât şi calitatea acestora.

De-a lungul anilor, valoarea i-a fost recunoscută atât la nivel naţional cât şi la nivel european, prin acordarea premiilor şi distincţiilor pentru cea mai bună conducere şi organizare precum şi pentru calitate.

3. Situaţia actuală a firmei

În prezent, compania Technosteel LBR este principalul producător de ţevi şi benzi laminate la rece, folosind ca materie primă rulouri din inox, care sunt achiziţionate din import, mai exact, din Rusia şi din Elveţia, dar şi din România, şi anume de la Galfinband, Galaţi.

Din punct de vedere al cifrei de afaceri, în anul 2008, aceasta s-a ridicat la 55 miloane Euro, spre deosebire de anii precedenţi, când era cu 20% mai scăzută .

În condiţiile actuale, în perioada crizei financiare resimţite la nivel mondial, producţia şi implicit, vânzarea au scăzut la 80%, comparativ cu lunile precedente ale aceluiaşi an (2008), dar în acelaşi timp au un procent mai ridicat comparativ cu cel al ultimelor luni din anul trecut (2007).

În perioada actuală, compania este afectată, ca şi celelalte firme adversare de pe piaţa metalurgică, de scăderea preţului metalului (la nivel mondial); clienţii nu mai solicită comenzi pe moment, aceştia aşteptând o schimbare majoră de scădere a preţului. Ca un rezultat al acestui fenomen, Technosteel LBR nu mai are o siguranţă în cantitatea produsă, ci putem vorbi despre o producţie neritmică.

Technosteel Group adoptă o strategie ce se bazează pe dezvoltarea lanţurilor de producţie verticală, bazându-se pe facilităţile de producţie a laminoarelor.

Preview document

Gândire Anticipativă - Pagina 1
Gândire Anticipativă - Pagina 2
Gândire Anticipativă - Pagina 3
Gândire Anticipativă - Pagina 4
Gândire Anticipativă - Pagina 5
Gândire Anticipativă - Pagina 6
Gândire Anticipativă - Pagina 7
Gândire Anticipativă - Pagina 8
Gândire Anticipativă - Pagina 9
Gândire Anticipativă - Pagina 10
Gândire Anticipativă - Pagina 11
Gândire Anticipativă - Pagina 12
Gândire Anticipativă - Pagina 13
Gândire Anticipativă - Pagina 14
Gândire Anticipativă - Pagina 15
Gândire Anticipativă - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Analiza merceologica a.ppt
  • Analiza telefonului mobil ca produs.doc
  • proiect telefonul mobil.ppt
  • Gandire Anticipativa.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Managementul Relațiilor cu Clienții

Managementul relaţiilor cu clienţii reprezintă cheia succesului in afacerile actuale, acesta a devenit, în condiţiile dezvoltării tehnologiilor...

Economia și Gestiunea Firmei

În conceperea si fundamentarea activitatilor firmelor un rol esential îl au strategiile elaborate de catre organismele manageriale. Schimbarii...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Gândirea contrafactuală

ARGUMENT Există o serie de întrebări la care răspunsurile de care avem nevoie nu sunt certe, însă care ne informează, ne îmbogăţesc spiritual, ne...

Omorul calificat

INTRODUCERE Apărarea vieţii persoanei şi îndeosebi, a vieţii, constituie o preocupare constant, comună tuturor sistemelor de drept. Din orice...

IQ vs IE (inteligență mentală vs inteligență emotională)

1. Introducere Auzim din ce in ce mai des de termenul “inteligenta emotionala”. Parte distincta fata de inteligenta generala ea ne afecteaza viata...

Înțelesurile Managementului

CAPITOLUL I – GENERALITĂŢI 1.1 ÎNŢELESURILE MANAGEMENTULUI În formele sale incipiente, empirice, managementul l-a însoţit pe om, am putea spune,...

Aspecte Generale privind Infracțiunile Contra Vieții

Introducere Apărarea vieţii persoanei şi îndeosebi, a vieţii, constituie o preocupare constant, comună tuturor sistemelor de drept. Din orice...

Divizibilitate

INTRODUCERE Obiectul iniţial al teoriei numerelor a fost studiul proprietăţilor numerelor întregi. Ca ramură a matematicii, teoria numerelor s-a...

Portofoliu de Evaluare Finală

1.PSIHOLOGIA EDUCAŢIEI 1.1. Clasificarea tipurilor de personalitate Oamenii au fost conştienţi din cele mai vechi timpuri de varietatea şi de...

Gândirea strategică a adoptării și implementării - evaluarea politicilor publice

INTRODUCERE Cetatenii asteapta multe lucruri de la guvernul lor, ba chiar si cei mai putin ,pretentiosi se asteapta, in primul rand, ca guvernele...

Ai nevoie de altceva?