Suplly Chain Management - Procter&Gamble

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 4028
Mărime: 284.79KB (arhivat)
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Procter & Gamble este un trust multinaţional cu sediul în Statele Unite ale Americii. Numele firmei vine de la cei doi fondatori ai săi, William Procter şi James Gamble. Grupul Procter & Gamble este unul dintre cei mai importanţi producători de bunuri de larg consum nealimentare la nivel mondial. Sediul central este în oraşul american Cincinnati, Ohio. Acest oraş este şi locul unde s-a înfiinţat firma, în anul 1837. De-a lungul timpului producţia firmei s-a diversificat, actualmente sub egida "Procter & Gamble" se produc: detergenţi, cosmetice, mâncare, produse de igienă.

• Detergenţi: Ariel, Tide, Bonux

• Cosmetice: Head and Shoulders, Camay, Pantene, Olay, Max Factor

• Produse de hîrtie: Pampers, Always, Tampax

• Mîncare: Folgers (cafea), Pringles (cipsuri de cartofi)

• Altele: Duracell (baterii), Gilette, Braun, Oral B, Blend-a-Med

• Parfumuri: Baldessarini, Boss, Escada, Lacoste, Hugo, Dolce & Gabanna, Gucci, Valentino

P&G a inceput să activeze în Balcani în 1992 cu numai 3 angajaţi. Sediul central pentru zona Balcanilor este Bucureşti, de unde P&G îşi conduce afacerile din cele 7 ţări: România, Bulgaria, Republica Moldova, Iugoslavia, Bosnia, Albania, Republica Macedonia. Azi, cu peste 250 angajaţi şi o cifra de afaceri de cateva zeci de milioane de dolari, filiala P&G Balkans este complet integrată în reţeaua mondială a companiei.

În România, Procter & Gamble este prezent din 1992. În 1995 trustul Procter & Gamble a cumpărat o parte din fabrica de detergenţi şi înălbitori de la Timişoara, înfiinţînd S.C. Detergenţi S.A., firmă de producţie, care avea în februarie 2009 un număr de 850 de angajaţi. În 1996 în cadrul fabricii din Timişoara a început producţia de detergenţi. Prima marcă produsă a fost Tide pentru spălare manuală. Ulterior producţia s-a diversificat, producîndu-se detergenţi marca Ariel, Perlan Bonux (transformat pe parcurs în Bonux) şi s-a început producţia de detergenţi pentru spălare automată. Tot în anul 1996 s-a început la Timişoara şi producţia de înălbitor marca ACE. Pe lîngă piaţa românească, S.C. Detergenţi S.A. aprovizioneaza şi pieţele din Ucraina, Republica Moldova, Ungaria, Kazahstan.

În august 2008, Procter&Gamble a ales pentru construcţia unei noi fabrici de cosmetice localitatea Urlaţi, unde a concesionat 24 de hectare de teren dintr-un parc industrial. Aceasta este cea mai mare fabrică de şampoane a Procter & Gamble din lume. Fabrica a fost inaugurată la data de 28 septembrie 2010, produsele fabricate fiind destinate exportului în proporţie de 90%, peste 60% din şampoanele produse aici fiind livrate în Turcia, Rusia şi pe pieţe din Europa de Est. A fost construită printr-o investiţie de 100 de milioane de dolari.

Tradiţia companiei Procter & Gamble se bazează pe principiile integrităţii personale, a respectului faţă de individ şi a lucrului bine făcut pe termen lung. Zilnic la P&G lucrează peste 100.000 de persoane pentru a furniza consumatorilor din întreaga lume produse de calitate superioară.

În prezent, P&G comercializează mai mult de 300 produse la peste cinci miliarde de consumatori din 140 de ţări. Compania Procter & Gamble (P&G) este recunoscută drept lider în dezvoltarea, producerea şi comercializarea unor produse superioare, precum: produse de curăţat, de îngrijire a bebeluşilor, de îngrijire pentru femei, produse din hârtie, cosmetice, medicamente, alimente şi băuturi. Acestea includ mărcile Tide, Crest, Pantene, Tampax, Pringles, Pampers, Olay, Folgers, Jif, Cover Girl, Downy, Dawn, Bounty şi Charmin. În anul fiscal care s-a încheiat la 30 iunie 2000, P&G a înregistrat vânzari pe plan mondial de 40 miliarde de dolari.

FURNIZORII

Global, multinaționala Procter & Gamble are aproximativ 80.000 de furnizori. Dintre aceştia, amintim:

• Plastipack Machines.Ltd: furnizorul principal de ambalaje din plastic.

• Cly-Del Manufacturing Co.: furnizează părți de baterii Duracell pentru sediile P&G din America de Nord.

• Diamond Packaging: furnizează ambalaje pentru produse ca lame de bărbierit, aparate de ras şi baterii Duracell.

• Jones Lang LaSalle: furnizează servicii de consultanţă în management.

• Nippon Shokubai: furnizează gel absorbant pentru industria scutecelor.

• Novozymes: furnizează enzime pentru produsele de curăţare.

• RTC: furnizor de publicitate în magazine.

• Shell Chemicals Ltd.: furnizor de produse chimice ca detergenţi, acetona, derivaţi din propilenă şi etilenă, solvenţi şi monomeri.

• Rockwell Automation Inc.: furnizori de sisteme informatice şi automatizări.

• Pratt Industries Inc: furnizor de ambalaje reciclate.

• Hooven Dayton Corp: furnizor de ambalaje plastice printate digital.

• Integrated Packaging Corp.: furnizor de ambalaje din carton.

• Resource Interactive : agenţie non – guvernamentală de marketing digital.

• Starcom Worldwide: agenţie de comunicare intre brand şi consumatori.

Cele mai preferate procese de plată la Procter & Gamble sunt ERS şi scrisoarea de conosament, deoarece elimină primirea facturilor şi simplifică procesul de plată. Evaluated Receipt Settlement (ERS) este procesul în care plățile sunt generate de chitanțele bune intrate în sistemul fabricii. Asta înseamnă că plata se bazează pe ceea ce P & G primeşte. Plățile sunt generate de un program care rulează la P & G. Furnizorii nu au nevoie să trimită nici un fel de factură. În loc de asta, furnizorii pot primi informații de decontare saptamȃnal sau lunar, cu detalii de plăți suplimentare.

SOI sau Furnizorul Deținut în Inventar este procesul în care materialul este primit în lot şi P & G plăteşte ceea ce este consumat în cursul lunii. Plățile sunt efectuate de o reglementare care rulează la sfȃrşitul lunii la site-ul companiei. Facturile electronice sunt a doua alegere în soluțiile “nu hȃrtie” folosite de P & G. Astfel se primesc facturi XML sau facturi EDI de la furnizori. Facturile sunt procesate automat şi este nevoie de intervenția omului doar pentru reglementarea erorilor.

XML este un limbaj de marcare care permite organizațiilor să definească propriile structure de date pentru schimbul de informații pe internet.

EDI (Electronic Data Interchange) este o tehnologie creată pentru schimbul de documente de afaceri de la 2 sau mai multe companii care folosesc soluțiile elecronice.

Procter & Gamble anunță o nouă modalitate de facturare, şi anume facturarea electronică prin crearea unui portal furnizorului, care este folosit în Statele Unite ale Americii şi care are rolul de a suplimenta capacitatea de facturare electronic. Acest nou instrument va permite introducerea facturii online cu ajutorul internetului.

Preview document

Suplly Chain Management - Procter&Gamble - Pagina 1
Suplly Chain Management - Procter&Gamble - Pagina 2
Suplly Chain Management - Procter&Gamble - Pagina 3
Suplly Chain Management - Procter&Gamble - Pagina 4
Suplly Chain Management - Procter&Gamble - Pagina 5
Suplly Chain Management - Procter&Gamble - Pagina 6
Suplly Chain Management - Procter&Gamble - Pagina 7
Suplly Chain Management - Procter&Gamble - Pagina 8
Suplly Chain Management - Procter&Gamble - Pagina 9
Suplly Chain Management - Procter&Gamble - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Suplly Chain Management - Procter&Gamble.docx

Alții au mai descărcat și

Sistemul de managementul calității la SC Comalat SRL

CAPITOLUL 1. IMPORTANŢA CALITĂŢII PENTRU FIRMELE PRODUCĂTOARE DE LACTATE 1.1 Importanţa calităţii Conceptul de calitate are multe implicaţii şi...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?