Analiza Revistei Autoshow

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 4030
Mărime: 68.21KB (arhivat)
Publicat de: Titus Nistor
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Cotruta
Este despre revista de masini, analiza concurentilor, public tinta si reclama

Cuprins

  1. 1. Elemente de identificare a revistei.
  2. 2. Caseta redactională.
  3. 3. Publicul tintă
  4. 4. Piaţa publicaţiilor cu acelaşi profil
  5. 5. Continutul Publicatiei si publicitatea.

Extras din referat

1. Elemente de identificare a revistei.

Revista AUTOSHOW este o revistă românească, cu titlu englez aparută pe piata in România cu mai multi ani in urmă si care la momentul dat este una din revistele de vîrf si din Republica Moldova. Este o revistă de specialitate din domeniul automobilelor si motocicletelor cu un număr destul de impunator de tipaje. Printre cei mai inportanti concurenti pe pe piata română se pot numara revistele :Auto Continent, Auto Expert , AutoGhid, Auto Mondial, AutoPiată.

În Republica Moldova acestei reviste îi fac concurentă, pe lînga revistele românesti, atât si cele de provenientă rusă: AutoReviu, AvtoExpert, etc, cauzată desigur de multinationalitatea din Moldova căt si de preferinta cititorilor aloligvi, dar totusi revista îsi mentine numărul de cititori constant si mereu frapează cititorii cu evenimente si noutati palpitante.

Revista Autoshow este dedicată atît soferilor profesionalisti cît si celor amatori la fel ca si orice doritor de a cunoaste cele mai noi si interactive informatii despre uimitoarea si vasta lume a automobilului. De asemenea revista prezintă si un excelent ghid pentru viitorii cumparatori de masini noi cît si de pe piata secondhand. Atsfel pe lînga varietatate de automobile promovate de revistă aici se poate gasi informatie si despre accesoriile de securitate, confort, distractii, iar pentru iubitorii de sporturile cu motor sunt dedicate insemnate pagini.

Revista Autoshow este editată de AutoMedia S.R.L., in persoana presedintelui Dan Vardie care afirmă:,,AUTOSHOW rămîne cel obiectiv,mai competent si documentat ghid national în a cumpăra o masină.,, si este membră în comitetul de organizare a AutoBest Among Emerging Market.

Autoshow apare la de două ori pe lună la data de 9 si 23 si are o distributie natională(pe piata română) cît si internatională (pe piata Moldovei).

În ceea ce priveste formatul revistei acesta este 215x290, si numarul paginilor variază între 80 si 85, în functie de editie(în cazul unor evenimente care au loc mai rar, etc ).

Revista permite efectuarea unei politici de abonament legeră, iar preturile de achizitionare sunt destul de principiale pentru majoritatea claselor sociale. De asemenea revista poate fi citită si prin intermediul calculatorului avînd site-ul propriu : www.autoshow.ro unde poate fi accesată online pentru contactarea cu informatiile necesare prin intermediul textului, imaginilor si clipurilor video. Aici există un blog si diferite forumuri pe care cititorii îsi dau cu parerea în privinta diferitor teze ce casează automobilul. Revista dată chiar si are un club online fondat din cititorii fideli ai revistei.

2. Caseta redactională.

În fruntea revistei se află presedintele dan Vardie, în a cărui echipă intră directorii editorial si adjunct editorial, de marketig si de vînzari, iar cît priveste caseta redactionala atunci sub conducerea redactorului sef Teodor Ștefan se află 7 ziaristi angajati specialisti în domeniu, un administraror site, un colaborator invitat de la revista Quattruote România, redactorul - sef Daniel Costea. Echipa de testare este alcatuită din profesorul ti doctorul inginer cristian Andreescu si inginerul Iordan Fileru. Revista dată are si un pilot de incercare. De asemenea de imagini, fotografii, desene, corectură, publicitate productie etc se ocupă o echipă nine dotată in număr de 8 persoane.

Întraga echipă depune toată silinta si toată încapătinarea ca în mîinele cititorului să ajungă o revistă de calitate superioară, cu cele mai noi si mai obiective informatii, care pe cît să fie folositoare , pe atît să si fascineze publicul.

Autoshow este tiparită la INFOPRESS Odorheiu Secuiesc si este distribuită de SC HAPARION DISTRIBUTION SRL si SC RODIPET SA.

3. Publicul tintă

După cum amentionat anterior revista AUTOSHOW este dedicată Iubitorilor de automobile, în special publicului masculin, desigur si cu exceptii, este un ghid informativ bine pus la punct, si după se afirma intrun articol despre revistă: să fie mai aproape de cititor,care face referinta mai mult la conducătorii si posesorii auto, pentru care vine cu informatii despre diferite branduri de automobile, topuri, teste, combustibili,sisteme de securitate, comparatii, stiri mondiale, sfaturi si desigur un număr de aproximativ 15 pagini dedicat exclusiv pietii auto în care se prezintă un număr impresionant de tipuri de automobile noi sau secondhand.

Ea se adresează unui public cu putere normală si superioară de cumparare.

Astfel revista Autoshow prezintă un public numeros din Romînia cît si din Republica Moldova care este multumit, fidel si care mereu alege ca punct de informare, de satisfacere a curiozitatii de relaxare, revista AUTOSHOW.

4. Piaţa publicaţiilor cu acelaşi profil

Revista Autoshow nu este singura revistă de profil cu domeniul automobilele. Pe piata romîneasca exista incă numeroase reviste cu aceiasi tematică ca: Auto Continent, Auto Expert , AutoGhid, Auto Mondial, AutoPiată, ProMotor,Super Car, AutoMotosport ,etc.

Putem face chiar si o comparatie intre numărul de vizitări pe siteurile revistelor respective si prezenta într-o diagramă:

Fig.1:Revistele si numarul de vizitatori de la inceputul anului.

Se poate de observat că printre principalii concurenti sunt revistele AutoExpert si AutoPiata, care desigur au si tangente cu revista Autoshow, dar la fel există si multe dinstictii ca:noutate, pret, servicii prestate, gamă de informatii si altele.

Preview document

Analiza Revistei Autoshow - Pagina 1
Analiza Revistei Autoshow - Pagina 2
Analiza Revistei Autoshow - Pagina 3
Analiza Revistei Autoshow - Pagina 4
Analiza Revistei Autoshow - Pagina 5
Analiza Revistei Autoshow - Pagina 6
Analiza Revistei Autoshow - Pagina 7
Analiza Revistei Autoshow - Pagina 8
Analiza Revistei Autoshow - Pagina 9
Analiza Revistei Autoshow - Pagina 10
Analiza Revistei Autoshow - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza Revistei Autoshow.doc

Ai nevoie de altceva?