Segmentare piață - suport ochelari

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1579
Mărime: 68.59KB (arhivat)
Publicat de: Barbu Aleodor Pană
Puncte necesare: 0

Extras din referat

„Ia-mă cu tine ca să-ţi fie bine...”

1.Mediul de marketing

Firma SylmEye al cărei domeniu de activitate îl reprezintă confecţionarea şi comercializarea suporturilor de ochelari, doreşte să lanseze pe piaţă un nou produs: suportul de ochelari LasitTuki cu chip încorporat, care ar putea satisface pe deplin nevoile persoanelor care suferă de afecţiuni oftalmologice şi doresc să-şi păstreze ochelarii într-o stare foarte bună.

În urma sondajelor efectuate, majoritatea persoanelor care suferă de tulburări de vedere şi-au exprimat dorinţa de a avea la dispoziţie un produs care să ofere o protecţie deplină asupra ochelarilor de vedere. Acest suport are ca scop lungirea perioadei de viaţă a ochelarilor ferindu-i astfel de mediul extern(precum:praful şi alte obiecte sau fenomene care ar putea duce la spargerea, zgârierea sau distrugerea completă a acestora.)

De aceea am combinat cele mai delicate materiale, precum:catifeaua pentru interiorul suportului, piele naturală pentru exteriorul acestuia şi un chip încorporat pentru a realiza mecanismul de deschidere prin intermediul unei amprente digitale.De asemenea odată cu suportul de ochelari oferim clienţilor noştri:un MP3 performant, un dispozitiv pentru poze,o batistă specială pentru ochelari.

Specificaţii:

• greutatea suportului de ochelari este de aproximativ 30 g

• dimensiuni: L15 x 6 x H4 cm

• are încorporat un chip pe baza căruia se poate realiza amprentarea

• închidere automată pe baza unui magnet

• are un design deosebit, cu o gamă variată de culori

• format poze: jpg/bmp; music format:MP3

Macromediul întreprinderii:

a. Mediul economic. Sediul firmei SylmEye este amplasat în oraşul Iaşi pentru a profita de o deschidere căt mai mare câtre piaţa consumatorilor produsului nostru.Oraşul are aproximativ 320.889 locuitori şi o situaţie economică în creştere, desfăşurându-şi activitatea aproximativ 16.000 de societăţi comerciale.Rata şomajului în judeţul Iaşi se află în scădere, astfel aceasta a fost în luna decembrie 2009 de 7,34%, după ce în luna noiembrie 2009 a ajuns la 7,42%.Am intrat pe piaţă prin investirea în promoţiile din cabinetele de optică medicală din Iaşi, produsele noastre fiind foarte bine primite de către clienţi.De aceea am creat un site dedicat persoanelor cu afecţiuni oftalmologice, cu întreaga noastră gamă de produse de unde îşi pot comanda on-line suportul dorit.

b. Mediul tehnologic. Utilajele implicate în procesul de realizare a suportului sunt reprezentate de: maşini de decupare a materialului de catifea şi a pielii, dispozitivele utilizate de specialiştii de înaltă calificare pentru realizarea mecanismului de amprentare. Materialele utilizate constau în: catifea, piele naturală, magnet, plastic de calitate superioară, adeziv pentru aplicarea materialului de catifea şi a pielii pe suprafaţa şi în interiorul suportului.

c. .Mediul legislativ(politico-juridic). Legislaţia în vigoare prevede faptul că firma care crează un nou produs este protejată prin patent(brevet), care oferă inventatorului drepturi exclusive morale şi patrimoniale. O altă formă prevăzută de lege pentru protecţia împotriva concurenţei este înregistrarea mărcilor la OSIM(Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci). Protecţia este garantată de stat pe o perioadă de 10 ani după care este necesară reînnoirea contractului. Pentru a ne feri de concurenţi, marca produsului nostru LasitTuki a fost înregistrată la OSIM, obţinând şi un brevet asupra acestuia.

Micromediul întreprinderii

a.Furnizorii. Resursele firmei noastre SlymEye sunt obţinute de la diverşi furnizori, dintre care îi amintim pe cei mai importanţi: furnizorul Ravioli care ne oferă materia textilă, precum:catifea, piele, adeziv; furnizorul de echipament tehnologic Media Tech Service, care ne oferă utilajele pentru decuparea materialului; furnizorul Amprenta, care se ocupă cu mecanismul de amprentare; furnizorul Siemens care ne pune la dispoziţie placa pentru Mp3 şi dispozitivul necesar pentru poze şi nu în ultimul rând furnizorul de resurse financiare BRD.

Preview document

Segmentare piață - suport ochelari - Pagina 1
Segmentare piață - suport ochelari - Pagina 2
Segmentare piață - suport ochelari - Pagina 3
Segmentare piață - suport ochelari - Pagina 4
Segmentare piață - suport ochelari - Pagina 5
Segmentare piață - suport ochelari - Pagina 6
Segmentare piață - suport ochelari - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Segmentare Piata - Suport Ochelari.doc

Te-ar putea interesa și

Suport de Ochelari pentru Copii

Capitolul I: Domeniul de activitate şi piaţa ţintă a firmei 1.1. Domeniul de activitate Suporturile pentru ochelari fac parte din piaţa...

Cercetare piață - suport ochelari

1. Titlul cercetării efectuate : Raport de cercetare pentru suportul de ochelari FineProtect. 2. Problema decizională Compania SylmEyes doreşte...

Suport de Ochelari - Proiect Piața

Firma VISION OPTICA din departamentul de marketing a cărui facem parte, vrea să lanseze pe piată cu suporturi de ochelari. Făcând o analiză a...

Ai nevoie de altceva?