Smart Games SRL campanie de promovare a articolelor de Crăciun

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3426
Mărime: 39.49KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Universitatea Transilvania, Brasov Facultatea de Stiinte Economice

Extras din referat

I. Prezentare generala

Societatea Smart Games a fost fondata in toamna anului 2000, avand capital integral privat. In prezent firma apartine unor frati (parteneri in afaceri), unul, respectiv patronul firmei avand 80% din capitalul firmei iar celalalt detine 20% din afacere.

Patronii au infiintat initial un mic atelier de tipar pentru puzzle, avand initial 10 angajati supravegheati de un maistru tehnolog. Sustinuti de contracte incheiate cu parteneri, firma si-a extins numarul angajatilor in prezent la 121.

Profilul sau de activitate se situeaza, conform codului CAEN 3650 in aria de productie de jocuri tip puzzle, jocuri educative si colective din hartie si carton. Ceea ce ii rezerva o pozitie distincta pe piata este promovarea unor produse ecologice si o grafica unica si originala la un raport calitate/pret remarcabil.

Interesat tot mai mult de obtinerea unor produse de calitate, patronuii au angajat personal calificat pentru a avea un flux tehnologic standard urmarind cresterea productivitatii. Prin intermediul colaboratorului german, patronuii a achizitionat utilaje tot mai performante pentru cresterea calitatii produselor si a productivitatii muncii.

Pentru a garanta ca produsele noastre sunt ecologice am urmarit un program de implementare pentru ISO 14001:2004 iar in anul 2005 am obtinut certificarea de mediu.

De-a lugul activitatii noastre am dezvoltat rapoarte de foarte buna colaborare cu furnizori de materii prime din toata lumea, avand astfel posibilitatea de a importa materialele si echipamentele necesare bunei desfasurari a activitatii noastre, la preturi reduse de la unii dintre cei mai mari producatori din domeniu. Cativa dintre acestia sunt:

- Stora Enso - numarul 1 in productia de catoane de puzzle din Europa, Suedia

- Sun Chemicals  numarul 2 in lume la productia de cerneluri offset din lume, Anglia

- Man Rofand  numarul 1 in lume la calitatea masinilor de tipar, Germania

- Offcomp  numarul 2 in productia de hartie offset din Europa, Spania

II. Analiza mediului extern

In aceasta era a tehnologiei copii sunt tot ma preocupati de jocurile pe calculator, fapt care le dauneaza grav sanatatii mai ales din punct de vedere a vatamarii sistemului olfactiv. Tododata reduce simtitor si nivelu de socializare a acestora cu alti copii prin lipsa comunicarii. Din acest motiv incercam sa atragem atentia parintilor asupra jocurilor colective care implica mai multi participanti si asupra jocurilor ecologice care nu afecteaza in nici un fel sanatatea copiilor dar care contibuie activ la dezvoltarea imaginatiei acestora.

Principalul concurent este societatea Norifel care comercializeara jocuri de acelas fel dar de o calitate mai slaba. Totusi inregistreaza vanzari semnificative datorita pretului redus. Conform articolelor publicate anul trecut in ziare se pare ca acestia au avut nenumarate cereri de rambursare din partea clientilor care nu au fost multumiti de produsele acestora. Insa campaniile celor de la Norifel se adreseaza celor cu venituri minime dar care sunt foarte numerosi. O amenintare prezenta ar fi cresterea calitatii produselor Norifel dar mentinere a preturilor. Deocamdata insa nu este vizibila pe piata o astfel de schimbare.

Societatea Smart Games isi propune sa captiveze atentia copiilor si sa-i faca interesati de acest tip de jocuri care au o grafica atractiva. Pentru aceasta campanie de sezon au fost concepute jocuri cu imagini speciale de Craciun. In acest an dorim sa mentinem calitatea produselor oferite dar sa largim gama de articole si sa crestem preturile de anul trecut doar cu 2,5% care reprezinta rata medie a inflatie pe ultimele 6 luni. In acest scop am achizitionat un echipament de tipar offset modern.

In cea ce priveste relatiile cu furnizorii avem contracte semnate bilateral ca preturile materiilor prime vor ramane neschimbate pana la inceputul anului 2007 cu toate ca se estimeaza o crestere a acestora cu 5%.

Principalii colaboratori sunt cele 3 retele de supermarketuri din tara care totalizeaza in total 26 de magazine. In toate aceste magazine am reusit sa ocupam cate un raft de la raionul de copii si am intodus cate un displey cu articole Smart Games. In schimbul acestor facilitati le oferim urmatoarele discounturi la articolele de sezon:

Preview document

Smart Games SRL campanie de promovare a articolelor de Crăciun - Pagina 1
Smart Games SRL campanie de promovare a articolelor de Crăciun - Pagina 2
Smart Games SRL campanie de promovare a articolelor de Crăciun - Pagina 3
Smart Games SRL campanie de promovare a articolelor de Crăciun - Pagina 4
Smart Games SRL campanie de promovare a articolelor de Crăciun - Pagina 5
Smart Games SRL campanie de promovare a articolelor de Crăciun - Pagina 6
Smart Games SRL campanie de promovare a articolelor de Crăciun - Pagina 7
Smart Games SRL campanie de promovare a articolelor de Crăciun - Pagina 8
Smart Games SRL campanie de promovare a articolelor de Crăciun - Pagina 9
Smart Games SRL campanie de promovare a articolelor de Crăciun - Pagina 10
Smart Games SRL campanie de promovare a articolelor de Crăciun - Pagina 11
Smart Games SRL campanie de promovare a articolelor de Crăciun - Pagina 12
Smart Games SRL campanie de promovare a articolelor de Crăciun - Pagina 13
Smart Games SRL campanie de promovare a articolelor de Crăciun - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Smart Games SRL Campanie de Promovare a Articolelor de Craciun.doc

Ai nevoie de altceva?