Practică contabilitate - SC ICRTI SA Iași

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1879
Mărime: 15.29KB (arhivat)
Publicat de: Ovidiu Mitu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dascalu
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza ” Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

Extras din proiect

FISA INFORMATIVA A SOCIETATII

Societatea comerciala SC ICRTI SA Iasi cu sediul in B-dul Poitiers nr.14, din municipiul Iasi, este persoana juridica romana si dispune de o larga autonomie, cu drepturi de decizie corespunzaroare ce decurg din legislatia in vigoare cu privire la organizarea si functionarea societatilor comerciale.

1. Obiectul de activitate al societatii este urmatorul:

-Exercitarea comertului cu ridicata si amanuntul cu marfuri nealimentare si alimentare;

-Efectuarea de operatiuni de import-export cu produse nealimentare;

-Recuperarea, reconditionarea si valorificarea ambalajelor refolosibile;

-Prestarea de serviciii in domeniul transporturilui, informaticii si in alte domenii.

2. Potrivit acestui specific al activitatii sale furnizorii sai pentru activitatea de baza, sunt producatorii de confectii si incaltaminte, textile si alte produse asemanatoarecare care practic se regasesc in intreaga tara, cea mai mare parte fiind furnizaori constanti, pentru unii dintre acestia, preferintele la un moment dat fiind determinate si de nivelul preturilor practicat.

Incepand cu luna februarie 1992 aceasta societate a inceput practice si comercializarea produselor alimentare care provin din industria locala.

Comercializarea acestor produse in prezaent este foarte restransa (pana la 30.09.1992 volumul de vanzari fiind 5,545 mil. lei, ceea ce reprezinta 0,24% din totalul cifrei de afaceri localizat pe vanzarea de produse interne prin magazinul propriu) urmand ca ea sa fie dezvoltata avandu-se in vedere cererea pentru unele categorii de produse alimentare care sunt solicitate la export (carne, indeosebi preparate, branzeturi si altele) si care in perspectiva, potrivit programului de dezvoltare al agriculturii,

prezentat de guvern, se vor realiza excedente care vor putea fi valorificate la export.

Recuperarea, reconditionarea si valorificarea ambalajelor refolosibile ca si prestarea de servicii in domeniul transportului, informaticii si alte sectoare in prezent constituite doar potential, motiv pentru care s-a si inscris in obiectul de activitate, neconstand insa activitati efective decat doar pentru nevoile proprii.

3. Beneficiarii Societatii comerciale ICRTI SA Iasi, reconsiderati mult in ultima perioada sunt, in principal marile si micile magazine de desfacere cu amanuntul, cu capital de stat, privat sau chiar mixt, unele unitati de confectii pentru cantitati mai restranse de textile si altele.

4. Organizarea societatii tine seama de specificul activitatii si organigramele cadru recomandate de Ministerul Comertului si Turismului.

Numarul total de personal este de 261 repartizat in structura, astfel:

-personal operativ: 217;

-personal TESA: 44;

Conducerea executiva este realizata asa cum rezulta din organigrama de un director general si un director economic, un contabil sef in subordinea caruia functioneaza compartimente si activitati cu specifc financiar si contabil. Directorului general ii sunt subordonate compartimentele: oficiu de calcul, oficiu juridic, birou commercial,birou administrator, birou personal.

Conducerea societatii, potrivit satutului este asigurata de consiliul de administratie. In prezent actionarii fiind statul si salariatii unitatii.

Atributiunile conducerii executive, realizata prin directori, sunt stabilite de catre consiliul de administratie, potrivit legislatiei in vigoare.

Preview document

Practică contabilitate - SC ICRTI SA Iași - Pagina 1
Practică contabilitate - SC ICRTI SA Iași - Pagina 2
Practică contabilitate - SC ICRTI SA Iași - Pagina 3
Practică contabilitate - SC ICRTI SA Iași - Pagina 4
Practică contabilitate - SC ICRTI SA Iași - Pagina 5
Practică contabilitate - SC ICRTI SA Iași - Pagina 6
Practică contabilitate - SC ICRTI SA Iași - Pagina 7
Practică contabilitate - SC ICRTI SA Iași - Pagina 8
Practică contabilitate - SC ICRTI SA Iași - Pagina 9
Practică contabilitate - SC ICRTI SA Iași - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Practica Contabilitate - SC ICRTI SA Iasi.doc

Ai nevoie de altceva?