Agenția de turism - Sunny Tour

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4580
Mărime: 56.71KB (arhivat)
Publicat de: Teodor Preda
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lorin Dragan

Extras din proiect

1.Agentia de turism “Sunny Tour”

A.Prezentare generala:

Demararea activitatii acestei agentii de turism incepe o data cu detinrerea brevetului de turism a managerului de agentie si cu inregistrarea ei la Registrul Comertului al Municipiului Iasi. Agentia de turism Sunny Tour este o agentie tour-operatoare dinamica, infiintata in ianuarie 2008, fiind inregistrata la Registrul Comertului al Municipiului Iasi sub numarul J40/4707/2008, are un sistem propriu de vanzare, specializata in realizarea si comercializarea de pachete si servicii turistice (vacante exotice, sejururi si circuite) prestabilite sau personalizate pentru fiecare client atat pe plan national cat si international. Deoarece vanzarea de pachete turistice la nivelul orasului Iasi este foarte dezvoltata am decis specializarea agentiei Sunny Tour pe oferirea de carduri clientilor cu varste de pana la 25 ani.

Infiintata abia de la mijlocul anului 2008 agentia Sunny Tour s-a impus pe piata ieseana datorita cardurilor ce au determinat fidelizarea clientilor, dar si datorita valorilor pe care le respecta: integritate profesionala si personala, creativitate si relatii excelente cu clientii, dinamism, comunicare libera.

Agentia Sunny Tour este structurata pe urmatoarele domenii principale de activitate:

- Ticketing - agentia noastra este acreditata IATA si ofera solutii complete cerintelor clientilor sai: planificarea calatoriilor, efectuarea rezervarilor si emiterea biletelor pe companiile aeriene. Sistemele de rezervari folosite permit oferirea unor servicii rapide, eficiente si de incredere.

- Turism intern - prin echipa numeroasa, departamentul turism intern, gestioneaza un numar impresionant de contracte cu hoteluri in toate orasele din tara si hoteluri de pe litoral si montane cu tarife foarte avantajoase.

- Turism extern - pachetele turistice cu avion cursa de linie si charter, precum si autocar pentru grupuri, dar si individual sunt ofertate de catre agentii de turism, specializati pe produsele pietelor externe solicitate de catre turistii din Romania, precum Bulgaria, Grecia, Turcia, Croatia, Spania, Malta, Austria, Italia, Franta, destinatii exotice, sejururi pe litoralul european, vacante in Europa, Asia, America si Africa.

- Turism de afaceri - Sunny Tour se implica in organizarea de evenimente bussines: congrese, conferinte, cocktailuri, aniversari de firma, lansari de produse, in marile orase ale tarii.

B.Numele agentiei:

S-a ales acest nume agentiei de turism, format din doua cuvinte deoarece resprezinta cel mai bine tipul acestei firme. Provenind din limba engleza cele doua cuvinte semnifica: sunny= insorit, vesel iar tour= calatorie, excursie reprezentand in acest mod specificul acestei firme. Scopul ei este de a face cat mai frumoase zilele clientilor ei, de a-i inveseli. Reprezentativ pentru acest nume si pentru mesajul care il transmite este si sigla agentiei de turism:

Combinatia acestor doua cuvinte cu sonoritati aparte reprezinta exact ceea ce vrem sa le oferim clientilor nostri : calatorii, excursii de cea mai buna calitate, relaxare, distractie, buna dispozitie.

Pe langa titlul Sunny Tour agentia mai apeleaza si la sloganul “Sunny Tour iti inveseleste vacantele !” pentru a se face cunoscuta. Cu toate acestea este vital ca agentia noastra sa apeleze si la publicitate, pentru inceput de nivel mediu ce consta in site de prezentare a ofertelor, fluturasi, reclame in ziare, radiourile si televiziunile locale.

C.Amplasare :

Sediul agentiei Sunny Tour se afla in orasul Iasi, pe strada Han Tatar, nr 3 la parterul blocului T2, apartament nr 2, avand o suprafata de 50 mp locatia prezinta in urma modificarilor de amenajare trei birouri, o sala de asteptare si un grup sanitar. A fost aleasa aceasta locatie deoarece in zona Tatarasi Nord numarul agentiilor de turim este foarte scazut insa traficul de persoane este suficient cat sa atraga un numar ridicat de potentiali clienti

Locatia pastreaza culorile firmei avand peretii varuiti in culoarea galben, iar mobilierul birourilor si al salii de asteptare este de asemenea in culori de trimit cu gandul la excursii, la relaxare. Nuantele de bej, verde si maro ale acestora intregesc acest cadru. Sediul firmei este dotat cu canapele, birouri si biblioteci, iar pentru un cadru cat mai natural si aerisit incaperile gazduiesc diverse sortimente de flori ornamentale. Din incaperi nu pot lipsi calculatoarele dotate cu imprimante, scannere si toate cele necesare desfasurarii activitatii in conditii propice. Sala de asteptare detine si un televizor LCD cu scopul de a le face clientilor asteptarea cat mai usora, sa faca trecerea timpului cat mai rapida.

Preview document

Agenția de turism - Sunny Tour - Pagina 1
Agenția de turism - Sunny Tour - Pagina 2
Agenția de turism - Sunny Tour - Pagina 3
Agenția de turism - Sunny Tour - Pagina 4
Agenția de turism - Sunny Tour - Pagina 5
Agenția de turism - Sunny Tour - Pagina 6
Agenția de turism - Sunny Tour - Pagina 7
Agenția de turism - Sunny Tour - Pagina 8
Agenția de turism - Sunny Tour - Pagina 9
Agenția de turism - Sunny Tour - Pagina 10
Agenția de turism - Sunny Tour - Pagina 11
Agenția de turism - Sunny Tour - Pagina 12
Agenția de turism - Sunny Tour - Pagina 13
Agenția de turism - Sunny Tour - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Agentia de Turism - Sunny Tour.doc

Alții au mai descărcat și

Analiză economico-financiară - plan de afaceri SC Goldy Turism SA

1. Prezentarea firmei: SC. Goldy Turism SA. SC.Goldy Turism SA. este o societate privata pe actiuni, avand o larga experienta si traditie...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Agenție de turism - SC Exotour SA

1. Prezentarea firmei Amplasamentul S.C. ExoTour S.A. este amplasată pe Bulevardul Magheru, Bucureşti. Aflându-se în zona centrală a oraşului,...

Ai nevoie de altceva?