Proiect practică - Prosper Meridian

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 2952
Mărime: 18.02KB (arhivat)
Publicat de: Teona Cristea
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1. PREZENTAREA ORGANIZATIEI

Firma "Prosper Meridian" se afla amplasata in municipiul Iasi, str. Sf. Lazar nr 24, bl. K4, ap1.Nu are filiale.

Istoric,infiintare,evolutie:

Compania de turism "Prosper Meridian" a fost infiintata in anul 1992 prin vointa d-nei Ana Onica (asociat unic) si este persoana juridica romana, avand forma de societate cu raspundere limitata ala carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniul societatii.

In toate insemnele financiare sau contabile , conform articolelor precizate in statut, se va folosi notatia S.R.L.

Este o societate licentiata (tour operator) cu o echipa dinamica si motivata, care isi propune sa ofere solutii complete pentru vacante si calatorii de afaceri.

Agentia desfasoara o activitate Tour Operator, fiind capabila sa ofere pe langa produsele standard (bilete de avoin, asigurari) si produse proprii , creeate si desfasurate de profesionisti. Astfel, misiunea firmei Prosper Meridian este de anticipa s i satisface nevoile consumatorilor oferind produse de calitate superioara si atractive in cdrul turismului intern si international.

Obiectivul firmei este dezvolatrea fapt ce este in curs de realizare prin achizitionarea unui nou sediu si sa devina lider pe piata locala, iar datorita faptului ca turismul reprezinta un barometru al nivelui de trai in ultima perioada societatile de turism s-au confruntat cu situatii dificile (criza economica, inflatie , devalorizarea monedei nationale, scadere puterii de cumparare, migrari ale fortei de munca) conducerea a incercat pe cat posibil sa contracareze efectele negative ale economiei astfel incat firma si tot odata calitatea serviciilorsa nu aiba de suferit.

In ceea ce priveste obiectivele strategice se pot enumera urmatoarele in functie de importanta: calitatea produselor, imaginea firmei, profitul, cota de piata, conditiile de munca, inovarea.

Obiectul de activitate:

Societatea comerciala "Prosper Meridian" face parte din randul acelor societati ce au ca obiect principal de activitate turismul intern si international si prestatrea de srvicii: rezervari bilete de avion, excursii, transport autocar, rezervari de locuri de cazare in diferite statiuni din tara si strainatate, ticketing rutier (ATLASSIB), ticketing aerian (KLM, AIR FRANCE, BRITSH AIRWAYS, SWISSAIR, CSA, LUFTHANSA, TAROM, DAC AIR), organizari de sejururi , serii de odihna si tratament in statiuni montane si pe litoralul Marii Negre, asistenta turistica pt. obtinera de vize turistice, asigurare de ghizi, agroturism, dat fiind faptul ca administratorul societatii este si reprezentant Antrec Iasi, consultanta si informare turistica.

In ceea ce priveste capitalul social subscris si varsat de asociatul unic a fost in valoare de 100.000 lei numerar si se divide in 20 parti sociale a 5000 lei fiecare care ii apartin in totalitate iar majorarea sau reducerea sa ramane la latitudinea asociatului.

Astfel majoritatea capitaluilsocial s-a realizat din sume proprii si credite.

Deasemeni, conform statutului acesta se mai poate realiza si din donatii, drepturi publicitare, beneficii care sunt stabilite prin bilantul contabil.

Exercitiul finaciar contabil incepe la 1 ian. si se terminba la 31 dec. cu exceptia primului an, cand a inceput la data infiintarii societatii.

In ceea ce priveste formele de propietate, activele corporale, societea nu detine decat sediul amplasat in cadrul unui apartament la parterul unui bloc cu adresa mai sus mentionata, un autoturism Cielo, mobilier de birou, consumabile, un fax, un telefon, o imprimanta si un computer; active necorporale: se pot enumera programele financier contabile, programele legislative,informatice etc.Nu are alte forme de propietate.

Preview document

Proiect practică - Prosper Meridian - Pagina 1
Proiect practică - Prosper Meridian - Pagina 2
Proiect practică - Prosper Meridian - Pagina 3
Proiect practică - Prosper Meridian - Pagina 4
Proiect practică - Prosper Meridian - Pagina 5
Proiect practică - Prosper Meridian - Pagina 6
Proiect practică - Prosper Meridian - Pagina 7
Proiect practică - Prosper Meridian - Pagina 8
Proiect practică - Prosper Meridian - Pagina 9
Proiect practică - Prosper Meridian - Pagina 10
Proiect practică - Prosper Meridian - Pagina 11
Proiect practică - Prosper Meridian - Pagina 12
Proiect practică - Prosper Meridian - Pagina 13
Proiect practică - Prosper Meridian - Pagina 14
Proiect practică - Prosper Meridian - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Proiect Practica - Prosper Meridian.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?