Diagnostic Economico-Financiar SOCEP SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2404
Mărime: 109.52KB (arhivat)
Publicat de: Claus C.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Siminica Marian

Extras din proiect

1. Prezentare SOCEP Constanta

SOCEP S.A. este o importantã companie de exploatare portuarã din Portul Constanta Nord, înfiintatã în anul 1991; capitalul social al societãtii este privat.

SOCEP S.A. este membru FIATA, are implementat sistemul de Management al Calitãtii, pe standard ISO 9001/2001, este detinatoare a certificatului " Punctul Verde "

• Societatea este situatã în molurile II si III ale portului Constanta Nord; ocupã un important segment din piata serviciilor oferite în Portul Constanta în derularea containerelor, mãrfurilor generale si vrac solide de import, export si tranzit.

• Cifra de afaceri anualã: peste 18 milioane euro

• 650 angajati

• Societatea este organizatã în 2 terminale: Terminalul de Containere - capacitate trafic de peste 300.000 TEU anual Terminalul de Marfuri Generale - capacitate trafic de peste 3.000.000 tone anual

• Pe lângã terminalele din Portul Constanta Nord, SOCEP S.A. dispune si de o platformã de depozitare mãrfuri generale cu o suprafatã de 4000 mp în Portul Constanta Sud.

2. Analiza dinamicii şi structurii patrimoniului

2.1. Bilantul financiar

- Active corporale

Evolutia activelor imobilizate a cunoscut o apreceire semnificativa in 2008 fata de 2007 de 67% influentata de cresterea activelor corporale care ocupa cea mai mare pondere din activele imobilizate. Aceasta variatie se explica prin reevaluarea activelor fixe conform notelor explicative din anul 2008.

- Imobilizari financiare

In toti cei trei ani anlizati imobilizarile financiare au ramas constante, societatea nu a achizitionat titluri de participare la alte societati.

Activele circulante evolueaza diferit de la an la an, în cadrul acestora elementele componente evoluează diferenţiat aşa cum vom vedea în cele ce urmează.

- Stocuri

Stocurile entitatii sunt compuse in majoritate din materiale consumabile si sunt prezentate la costul mediu ponderat.

Cresterea volumului stocurilor in 2007 fata de 2006 de 83% se explica prin includerea în aceste active a productiei în curs, respectiv a serviciilor portuare în curs de executie care in anul urmator au scazut cu 50% conducand si la o scadere de 14% a activelor circulante.

In 2007 fata 2006 se constata urmatoarea situatie Istocuri=183%>100%; ICA=112%>100% situatia reflecta o stare putin favorabila prin cresterea stocurilor de materii prime si materiale mai accentuata decat cifra de afaceri.

In anii 2008-2007 se constata urmatoarea situatie Istocuri=107%>100% si ICA=133%>100% o stare favorabila prin crestere mai mare a CA fata de consumul de stocuri de materii prime si materiale. Comparativ cu anul anterior, gestionarea stocurilor de materii prime şi materiale apare ca fiind mai eficientă.

In concluzie in 2008, societatea îşi gestionează mai bine stocurile de materii prime şi materiale comparativ cu anul 2007.

Preview document

Diagnostic Economico-Financiar SOCEP SA - Pagina 1
Diagnostic Economico-Financiar SOCEP SA - Pagina 2
Diagnostic Economico-Financiar SOCEP SA - Pagina 3
Diagnostic Economico-Financiar SOCEP SA - Pagina 4
Diagnostic Economico-Financiar SOCEP SA - Pagina 5
Diagnostic Economico-Financiar SOCEP SA - Pagina 6
Diagnostic Economico-Financiar SOCEP SA - Pagina 7
Diagnostic Economico-Financiar SOCEP SA - Pagina 8
Diagnostic Economico-Financiar SOCEP SA - Pagina 9
Diagnostic Economico-Financiar SOCEP SA - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Diagnostic Economico-Financiar SOCEP SA.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?