Finanțarea firmei SC Textil SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 1937
Mărime: 31.53KB (arhivat)
Publicat de: Nicolae Sabin Filip
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1. OBIECTUL DE ACTIVITATE 2
  2. Obiectul de activitate şi motivul alegerii 2
  3. 2. DETERMINAREA SEGMENTULUI DE PIAŢĂ 2
  4. Determinarea segmentului de piaţă, furnizori, concurenţi, sediul 2
  5. 3. CHELTUIELI DE ÎNFIINŢARE 4
  6. 4. CHELTUIELI DE DOTARE A SPAŢIULUI ÎN VEDEREA FUNCŢIONĂRII 5
  7. 5. CHELTUIELI DE FUNCŢIONARE 7
  8. 6. VENITURI LUNARE 8
  9. 7. DETERMINAREA PROFITULUI ŞI A PERIOADEI 9
  10. DE RECUPERARE A INVESTIŢIEI
  11. BIBLIOGRAFIE 11

Extras din proiect

Planul de afaceri întocmit serveşte pentru estimarea posibilităţii de desfacere a unei afaceri pe suprafeţele suplimentare ale întreprinderii S.C. ''TEXTIL'' S.A. ce se doreşte a se realiza şi pentru evaluarea rezultatelor într-o perioadă de timp determinată.

Afacerea preconizată are ca temă organizarea unei secţii de confecţii vestimentare şi comerţul cu ridicata a producţiei.

S-a ales deschiderea unei afaceri cu obiectul de activitate bazat pe producerea şi comercializarea produselor textile deoarece în prezent pe piaţă nu există foarte multe firme ce produc şi comercializează produse vestimentare în special pe piaţa internă.

Ne dorim ca produsele fabricate de noi să se ridice la nivelul aşteptărilor persoanelor interesate, chiar să trezească interesul celor ce în mod normal nu ar accepta un compromis , în sensul “testării” unor produse noi pe piaţă.

Avem încrederea că afacerea va fi o reuşită având în vedere că materialele folosite vor fi de cea mai bună calitate, preţurile accesibile, modele moderne şi interesante ce se adresează unui segment mare de consumatoare.

Personalul întreprinderii este format din persoane competente, ce sunt calificate în domeniu, îşi iubesc meseria şi de asemenea au ca motivaţie şi partea financiară.

2. DETERMINAREA SEGMENTULUI DE PIAŢĂ

Determinarea segmentului de piaţă, furnizori, concurenţi, sediul

Activitatea se va desfăşura în oraşul Bucureşti, Strada Primăverii, nr. 25, sector 2, în incinta întreprinderii S.C. “TEXTIL” S.A. (se închiriază clădirea unei fabrici ce nu mai este pe piaţă). Aceasta decizie este însoţită de unele avantaje economice precum sunt: chirie mică, spaţiu asigurat, condiţii pentru a activa (energie electrică, termică, utilaje).

Firma se adresează în general adolescentelor şi doamnelor în vârstă de 30-50 ani, consumtorii potenţiali îi constituie studenţii care vin în oraş din toate judeţele, pentru a-şi continua studiile, astfel numărul clienţilor este variabil.

Misiunea afacerii este de a produce şi comercializa produse profitabile pe piaţa internă şi externă, în scopul permanentei îmbunătăţiri a pecepţiei pe care clienţii, angajatii şi asociaţii o vor acumula despre calitatea activităţii noastre.

În acest scop fiecare compartiment al firmei trebuie să obţină rezultate superioare în comparaţie cu principalii concurenţi. Ne vom dezvolta în principal prin inovarea şi perfecţionarea de noi produse, servicii lucrând pe bază de contracte, succesul depinde în cea mai mare măsură de felul în care vom satisface cerintele pieţei. Acesta presupune o colaborare deplină cu clienţii noştri care depăşind înţelegerea şi satisfacerea necesităţilor lor, vor încearca să le anticipeze.

Principalii concurenţi sunt:

Magazinele de elită orientate pe anumite stiluri ca: elegante, sport, pentru tineret. În aceste unităţi comerciale se practică un regim de preţuri destul de ridicate faţă coşul mediu de consum. În aceste unităţi comerciale se practică o politică de produse calitative de la diverşi producători de renume mondial.(„Puma”, „Adidas”, „Nike”etc.) Aceste articole se bucură de succes în general de persoanele cu un nivel înalt de venituri şi în rândurile oaspeţilor ţării.

Centrele comerciale unde sunt expuse confecţiile diferitor producători cu un renume mai mic. Centrele de comercializare precum: „Carrefour”, „Cora”, „Mall Vitan”, „Platza România”, „METRO”. Produsele comercializate în aceste unităţi sunt de o varietate foarte mare, cu o tendinţă spre calitate, însă adesea se pot întâlni chiar şi produse de o calitate ce lasă de dorit, preţurile etalate la produsele în vânzare având în vedere cheltuielile de realizare şi promovare sunt foarte înalte ceea ce face ca consumatorul să nu îşi permită un consum mare de articole adesea acceptând să meargă în piaţă.

Produsele oferite de către S.C. „TEXTIL” S.A sunt într-un sortiment mare, confectionate în corespundere cu moda şi ţinând seama de cerinţele consumatorului. Comparativ cu cele existente pe piaţă aceste produse sunt superioare ca şi calitate, aspect exterior, fiind la un preţ mai redus ca cele ale concurenţilor ceea ce va determina consumatorul să procure anume aceste produse.

Necesităţile consumatorilor diferă. Volumul şi structura necesităţilor depind de mai multe circumstanţe: nivelul de dezvoltare economică a ţării, tradiţiile naţionale, cultura consumului, condiţiile climaterice şi geografice etc. Toţi cumpărătorii pot fi grupaţi conform unor caracteristici comune din punct de vedere al structurii consumului. Împărţirea cumpărătorilor după un anumit criteriu în grupuri aparte care reacţionează într-un mod specific la activitatea de marketing şi se numeşte segmentarea pieţii.

Preview document

Finanțarea firmei SC Textil SA - Pagina 1
Finanțarea firmei SC Textil SA - Pagina 2
Finanțarea firmei SC Textil SA - Pagina 3
Finanțarea firmei SC Textil SA - Pagina 4
Finanțarea firmei SC Textil SA - Pagina 5
Finanțarea firmei SC Textil SA - Pagina 6
Finanțarea firmei SC Textil SA - Pagina 7
Finanțarea firmei SC Textil SA - Pagina 8
Finanțarea firmei SC Textil SA - Pagina 9
Finanțarea firmei SC Textil SA - Pagina 10
Finanțarea firmei SC Textil SA - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Finantarea Firmei SC Textil SA.doc

Te-ar putea interesa și

Studiu de fezabilitate a investiției la S.C. Embro S.R.L.

Într-o accepţiune largă, financiară, noţiunea de investire este sinonimă cu orice acţiune de alocare şi plasare a unui capital în vederea obţinerii...

Amortizarea Imobilizărilor

3.3. DEFINIREA PROCESULUI DE AMORTIZARE A CAPITALULUI IMOBILIZAT ÎN ACTIVE CORPORALE SI NECORPORALE Amortizarea este un proces financiar de...

Întreprinderea în mediul competitiv - studiu de caz realizat la SC Textil-Grup SA

Capitolul I - Prezentarea generală a interprinderii 1.1. Scurt istoric S.C.Textil-Grup.S.A a luat fiinţă în iulie 1997.Este persoană juridică...

Analiza Fluxurilor Financiar Monetare

2.1 Analiza fluxurilor financiar monetare pe baza bilantului Fluxuri de numerar din activitati de finantare Activitatile de finantare includ...

Analiza și proiectarea fluxurilor financiar-monetare ale întreprinderii SC Textilă SA

CAP. 1 MEDIUL DESFASURARII ACTIVITATII ÎNTREPRINDERII 1.1 Cadrul general de organizare si desfasurare a activitatii întreprinderii S.C....

Fundamentarea, elaborarea, implementarea și evaluarea strategiei generale a firmei SC Nova Textile Bumbac Pitești SRL

1. Strategia şi managementul strategic al organizaţiei 1.1.Strategia organizaţiei Termenul „strategie” are o istorie multimilenară. Utilizat...

Model Proiect Metodologii Manageriale

Structura ProiecCAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII COMERCIALE I.1 Denumirea si localizarea Societatea comerciala S.C.TEXTILA UNIREA...

Imbunatațirea Mediului Economic pentru imm-uri în Urma Aderării României la Uniunea Europeana

1. Introducere 1.1. Integrarea economică europeană Integrarea economică europeană a debutat în perioada postbelică, cuprinzând ţări de pe întreg...

Ai nevoie de altceva?