Plan de Afaceri - SC Fiasto SA

Proiect
7/10 (8 voturi)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4060
Mărime: 49.74KB (arhivat)
Publicat de: Dominic Gal
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Sinteza,
  2. Descrierea afacerii
  3. Piata
  4. Planul de marketing
  5. Politica de pret
  6. Analiza riscurilor
  7. Plan operational
  8. Plan financiar

Extras din proiect

Descrierea serviciilor:

SC „Fiasto”SA ofera un meniu privind mâncaruri si bauturi de fast-food,prepararea pizzei italiene si livrarea acestora la domiciliu ,clientii sai având de ales dintr-o gama larga de preparate. Mancarea va fi produsa si livrata în asa mod ca sa-si pastreze gustul si calitatea pâna la consumator. Societatea va fi renumita pentru politica stricta de asigurare a calitatii seviciilor sale, facând din aceasta un avantaj concurential.

Piata:

Activitatea societatii se încadreaza în sfera alimentatiei publice, focalizându-se pe segmentul consumatorilor intre varsta de 15-45 de ani. Conform studiilor întreprinse piata pe care va activa întreprinderea este o piata în crestere, caracterizata printr-o cerere puternica la astfel de produse. Produsele care vor fi fabricate de societate si anume pizza italiana,preparate fast-food,va satisface cele mai rafinate gusturi ale celor mai alintati gurmanzi. Produsul firmei noastre este orientat spre satisfacerea nevoilor zi de zi, fie zi de lucru, fie zi de sarbatoare. Conditia esentiala de competitivitate într-un astfel de sector o reprezinta satisfacerea exigentelor clientilor printr-un meniu variat, asigurarea unui ambient placut în incita restaurantului precum si promptitudinea livrarilor pentru serviciile de catering.

Ce le mai mari riscuri provin din posibilitatea intrarii pe piata a unor reprezentanti ai lanturilor internationale de restaurante(ex McDonals) .

Solicitarile financiare:

Ca urmare a cresterii continue a cererii pentru asemenea serviciile în conditiile unei capacitati limitate, s-a hotarât deschiderea acestui Fast-Food care vine în întâmpinarea tendintelor pietei.

Pentru dezvoltarea activitatii societatea considera necesara deschidereala primul nivel al cladirii a unei spalatorii auto in dorinta satisfactiei clientelei, investitie care necesita 177.000 Euro. Acestea vor fi folosite pentru cumpararea cladiri si a terenului, procurarea utilajelor de productie si materiei prime necesare.

Estimând rezultatele financiare viitoare obtinem un profit anual de cca. 8611.71 Euro, în conditiile de venituri minime si cheltuieli maxime, regimul de lucru fiind de 10 ore pe zi. În perspectiva se prevede extinderea întreprinderii si în celelalte sectoare ale orasului.

I.Descrirea afacerii

1. Descrirea ideii de afaceri:

Prin intermediul societatii, SC „Fiasto”SA se doreste prestarea serviciilor de alimentatie publica,si a celor privind prestarea serviciilor in cadrul spalatoriei de la subsol, precum si prestarea de servicii prin activitatea de antreprenoriat pentru realizarea intereselor sociale de le data de 12 decembrie 2005. Calitatea ofertei si preturile accesibile vor atrage totusi un numar important de consumatori din zona Bistritei. Se doreste sa avem o capacitatea de deservire a restaurantului utilizata în proportie de 75%.

Pentru realizarea scopurilor propuse întreprinderea va practica urmatoarele genuri de activitate:

producerea si realizarea la comanda a pizzei italiene si a preparatelor de fast-food;

livrarea produselor la domiciliu.

Prestarea serviciilor in cadrul spalatoriei

Pretul pizzei si a celorlalte preparate culinare, precum si pretul livrarii va fi acceptabil.

Va exista o gama larga de preparate, clientul având posibilitatea sa comande oricare în cantitatile dorite la un pret accesibilde 2 Euro. Preturile vor fi mai mici sau egale cu preturile de pe piata, însa calitatea produselor se doreste a fi net superioara.

2. Descrierea societatii:

Prezentatrea situatiei actuale:

Societatea SC "Fiasto" SA cu un capital de 100.000 Euro se doreste a fi infiintata la 12 decembrie 2005 Întreprinderea este o societate cu raspundere limitata si face parte din categoria întreprinderilor mici. Întreprinderea este proprietatea a 2 membri asociati.

Repartizarea capitalului între asociati

Asociatul Suma, Euro Cota, %

Avram Bianca 60.000 60

Sabadi Cosmin 40.000 40

Total 100.000 100

La 12 decembrie 2005, SC „Fiasto” SA isi va consolida imaginea si pozitia de piata-tinta.

Structura anului 2005 a cifrei de afaceri pe luna decembrie va fi urmatoarea:

Structura lunara a

cifrei de afaceri Procent Valoare lunara

(Euro) Numar mediu de

clienti (zilnic)

Catering 25% 1.666,66 20

Servicii directe în in-

cinta restaurantului 55% 8.333,33 100

Servicii directe în in-

cinta spalatoriei 20% 2.500 60

Total 1005 1.450.000 462

Cei 72 de clienti ce sunt deserviti zilnic de sectorul „Catering” sunt generati de comenzile a 5 companii, iar cei 90 de clienti directi ai restaurantului se traduc într-un numar mediu zilnic de 5 clienti/ masa (la o capacitate a restaurantului de 20 mese – aprox. 100 locuri).

Preview document

Plan de Afaceri - SC Fiasto SA - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Fiasto SA - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Fiasto SA - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Fiasto SA - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Fiasto SA - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Fiasto SA - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Fiasto SA - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC Fiasto SA - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC Fiasto SA - Pagina 9
Plan de Afaceri - SC Fiasto SA - Pagina 10
Plan de Afaceri - SC Fiasto SA - Pagina 11
Plan de Afaceri - SC Fiasto SA - Pagina 12
Plan de Afaceri - SC Fiasto SA - Pagina 13
Plan de Afaceri - SC Fiasto SA - Pagina 14
Plan de Afaceri - SC Fiasto SA - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Fiasto SA.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Cercetare de piață - I.D.I.M.M.

Legea privind stimularea întreprinzatorilor privati pentru înfiintarea si dezvoltarea întreprinderilor mici si mijlocii 1. Întreprinzatorul este o...

Ai nevoie de altceva?