Alginații - surse, structura. utilizarea lor în industria alimentară

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 4461
Mărime: 31.38KB (arhivat)
Publicat de: Adelina Dobrin
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Introducere

Ca si componentele structurale din algele marine maro (Phaeophyceae) şi

polizaharidele capsulate bacterii în sol, alginatii sunt destul de abundenti in natura. Productiile industriale sunt de aproximativ 30000 tone metrice anual, fiind probabil mai puţin de 10% din bio-sinteza materială anuală în macroalgele culturi permanente. De asemenea, ca si macroalgele pot fi cultivate - ca şi în China continentală - ca şi de producţie de fermentare din punct de vedere tehnic posibil (deşi nu sunt fezabile din punct de vedere economic în momentul de faţă), sursele de producţiei industriale de alginati pot fi considerate ca fiind nelimitate, chiar pentru un ritm constant a industriei in crestere.

Aşa cum fost deja menţionate, funcţia biologică a alginatilor este, în general, structura de formare a componentei. Intercelular, gelul de alginati dă plantelor putere si flexibilitate. Această legătură între structură si functie este reflectată in diferentele compozitionale, in diferite alge sau chiar şi între diferite tesuturi ale aceleiasi plante.

Funcţia biologică a alginatilor în bacterii nu este pe deplin înţelesă Chisturile sunt celule latente metabolice, caracteristice care au mai multe straturi depolizaharidice, în jurul a materialelor de celule. Acest strat protejează celulele polizaharide de stres. Semnificatia structurală al alginatilor in formarea de microcgisti tip A vinelandi nu explică ambundenta productiei de exopolimeri de celule vegetativă in conditii nu favorizează formarea de chist, nici nu se explică rolul alginatiilor in Pseudomonas. Prin urmare este rezonabil să se creadă că alginatii ( ca sii cu alte exo-polizaharide microbiene) nu au nici o singură functie pentru celulele in sine vegetative, ci mai degrabă oferă propietăti de protectie in conditiile de mediu. Din punct de vedere farmaceutic produsele alimentare si aplicatiile tehnice ( cum ar fi pasta de imprimare in industria de textile) sunt principalele zone de piata pentru alginati. Există, deasemenea, o mare aplicatie al alginatiilor in domeniul biotehnologiei. Cel din urmă, este cea mai mare conectat la aplicatiile de mare valoare cum ar fi celulele in vitro sau in vivo. Acest tip de cerere a fost o forţa motrice pentru cercetare care vizează înţelegerea structură – functie al alginatiilor. Baza de cunostinte obtinută din domeniul biotehnologiei a făcut ca alginatii să fie foarte bine caracterizati si bine intelesi

Mai multe surse de alginati au fost descoperite pană in prezent cu toate că acestea nu sunt utilizate in comert. Initial, două specii de bacteriile Azotobacter vinellandi si agentul patogen Pseudomonas aeruginosa au fost identificate ca producătoare de alginati. Ulterior, Govan a izolat alginatii producatori de tulpini Pseudomonas fluorescens, Pseudomonas mendocina si Pseudomonas putida după cresterea bacteriilor in agenţii care conţin antibiotic carbenicillin. Mai recent s-a raportat că planta patogenă Pseudomonas syringae produce deasenenea alginaţi şi că poliyaharida este o parte esenţială a procesului de infectare a acestui organism.

SURSA DE DEPENDENŢA

Alginaţii comerciali sunt produşi principal din Laminaria hyperborea, Macrocystis pyrifera, Laminaria digitata, Ascophyllum nodosum, Laminaria japonica. Eclonia maxima,Lessonia nigrescens, Durvillea antarctica şi Sargassum da unii parametric secvenţiali( determinat de domeniul de mare spectroscopie RMN) pentru probe din aceşti alginaţi. Compoziţia si structra secvenţială pot, totuşi, sa varieye in funcţie de seyon şi condiţiile de creştere. In general, un continut ridicat de L -acid guluronic este de gasit in alginaţi preparat din vechi plante din Laminarea hyperborean. Alginaţii din A. nodosum, L. japonica şi Macricystis pyrifera sunt caracteriyate printr-un conţinut scăzut de G- blocuri. Este de văzut cum natura poate face alginaţi să dea diferite forţe si flexibilitatea necesară pentru diferite plante si ţesuturi.

Alginaţii cu mai multe compoziţii extreme pot fi izolaţi de la bacteri 23 care poate contine pana la 100% manuronate. Bacteriile din alginaţi sunt, deasemena, frecvent acetilate. Alginatii cu un conţinut foarte ridicat de acid guluronic pot fi preparaţi prin ţesuturile special agal, cum ar fi cortexul exterior al L. hyperborea. Această familie de enzime este in măsură să epimerizeze M- unităti in G – unităti. Epimerizarea de la A. vinelandii ş-a conat şi s-a exprimat si prezintă in preyent o unealta puternică pentru alginaţi. Este , de asemenea evident, ca alginaţii comerciali cu mai puţina heterogenitate molecular cu privire la compoziţia chimică pot fi obşiniţi prin tratamente cu unul din C-5 epimeri.

Preview document

Alginații - surse, structura. utilizarea lor în industria alimentară - Pagina 1
Alginații - surse, structura. utilizarea lor în industria alimentară - Pagina 2
Alginații - surse, structura. utilizarea lor în industria alimentară - Pagina 3
Alginații - surse, structura. utilizarea lor în industria alimentară - Pagina 4
Alginații - surse, structura. utilizarea lor în industria alimentară - Pagina 5
Alginații - surse, structura. utilizarea lor în industria alimentară - Pagina 6
Alginații - surse, structura. utilizarea lor în industria alimentară - Pagina 7
Alginații - surse, structura. utilizarea lor în industria alimentară - Pagina 8
Alginații - surse, structura. utilizarea lor în industria alimentară - Pagina 9
Alginații - surse, structura. utilizarea lor în industria alimentară - Pagina 10
Alginații - surse, structura. utilizarea lor în industria alimentară - Pagina 11
Alginații - surse, structura. utilizarea lor în industria alimentară - Pagina 12
Alginații - surse, structura. utilizarea lor în industria alimentară - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Alginatii - Surse Structura Utilizarea Lor in Industria Alimentara.doc

Ai nevoie de altceva?