Campanie de Comunicare Supreme Group - Primola

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2100
Mărime: 31.71KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI FACULTATEA DE ECONOMIE AGROALIMENTARA SI A MEDIULUI

Cuprins

  1. INTRODUCERE
  2. 1. Prezentarea companiei Supreme Group .
  3. 1.1 Scurt istoric al brandului Primola ;
  4. 1.2 Gama sortimentala existenta pe piata ;
  5. 1.3 Locul pe piata in prezent ;
  6. 2. Obiective specifice planului de comunicare .
  7. 3. Activitati necesare indeplinirii obiectivelor .
  8. 4. Publicul tinta ;
  9. 5. Mesajul adresat publicului.
  10. 5.1 Mesaj adresat publicului specializat;
  11. 5.2 Mesaj adresat publicului larg;
  12. 6. Calendar de activitati .
  13. 7. Rezultatul asteptat .
  14. 7.1 Rezultate directe;
  15. 7.2 Rezultate indirecte ;

Extras din proiect

INTRODUCERE

Istoria ciocolatei incepe cu doua mii de ani in urma, cand cultura arborelui de cacao era practicata in America de Sud.

Cristofor Columb (1502) a fost primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao din Lumea Noua. Aduse in Europa, acestea nu s-au bucurat de o prea mare atentie, deoarece nimeni nu stia la ce folosesc..

Cu o gama variata de produse prezenta pe piata, publicul are deales intre ciocolata la un pret redus, de diverse sortimente la cea de lux cuarome inedite, in ambalaje sofististicate.

Desi ciocolata este prezenta mai ales in domeniu culinar, calitatile ei de afrodisiace sunt cunoscute de sute de ani.Sotrimentele de ciocolata se inmultesc pe zi ce trece, cel mai nou dintreele fiind, batonul de ciocolata “Renul lui Mos Craciun” de la Primola, cu mere si scortisoara.

Ciocolata este un produs alimentar obținut dintr-un amestec de cacao, zahăr, uneori lapte și unele arome specifice. Ciocolata este servită, de obicei, sub formă de tabletă, baton, praline, înghețată sau alte produse de cofetărie.

1. PREZENTAREA COMPANIEI SUPREME GROUP

Supreme Group este un grup de companii din România, din care fac parte producătorul de ciocolată Supreme Chocolat, firma de procesare de cafea Supreme Imex, firma de distribuție de produse alimentare SDN Trading, dezvoltatorul imobiliar Supreme Estate, precum și Supreme Gourmet, compania care operează cafenele, și divizia de distribuție Supreme Distribution.

Istoria Supreme Group, a inceput in urma cu mai bine de 120 ani cand au fost puse bazele primei fabrici de ciocolata de pe teritoriul Romaniei de astazi: fabrica Kandia Timisoara.

Datorita traditiei mostenite de la companiile nationalizate in 1948, Intreprinderea de produse zaharoase Bucuresti, introduce in piata produse unice.

In 1964 lanseaza primul baton de ciocolata din Romania, sub brandul ROM si in 1979 prima prajitura ambalata din tara, sub brandul Magura.

Pe 19 februarie 1991, prin transformarea Intreprinderii de produse zaharoase Bucuresti ia nastere compania Excelent Bucuresti. In 1997, Excelent Bucuresti devine companie cu capital integral privat. La acea vreme, activitatea Excelent Bucuresti ia amploare, dovada fiind faptul ca producea cea mai diversificata gama de dulciuri din tara.

In 2003, Excelent Bucuresti preia 60% din capitalul Kandia Timisoara, companie infiintata in anul 1890 ca atelier de zaharicale si privatizata in 1998 si care a bucurat generatii de romani prin ciocolata fina si inovatii de produs surprinzatoare. In 2003 este relansat brandul Kandia, printr-o memorabila si impresionanta campanie de comunicare care a spart tiparele sociale ale momentului.

Datorita traditiei acumulate si a performantelor inregistrate, in 2007 Kandia-Excelent a devenit parte a grupului Cadbury-Schweppes, cel mai mare producator de dulciuri la nivel mondial, devenind astfel Cadbury Romania. In acelasi an Kandia-Excelent achizitioneaza de la Kraft Romania, brandul de dropsuri si jeleuri Silvana, lansat in 1994 si brandul de bomboane gumate moi si jeleuri Sugus, lansat in 1998.

Kraft Foods vinde Cadbury Romania fondului de investitii Oryxa Capital, dupa ce grupul global Cadbury a fost achizitionat la nivel mondial de Kraft Foods. Compania de dulciuri adopta numele Kandia Dulce, capitalizand pe valorile asociate acestui nume: traditie, dulciuri romanesti, explorarea noilor gusturi ale romanilor.

Supreme Chocolat, ce ocupa locul al treilea pe piata romaneasca de ciocolata, detinand (conform propriilor declaratii) o cota de 23-24% din segmentul tabletelor de ciocolata in 2006. Supreme Group, care cuprinde alaturi de Supreme Chocolat si o unitate de procesare a cafelei pentru compania Kraft Foods, este o afacere de familie, detinuta de fratii Jabra si creata in anul 1992. Compania Supreme Chocolat a fost infiintata in anul 2001, dupa ce proprietarii au renuntat la businessul cu cafea, vanzand marcile companiei Kraft Foods Romania.

Supreme Group, are in component urmatoarele “Branduri dulci” :Kandia, Anidor , Primola, Laura, Novatini, Magura, Rom, Silvana, Ulpio, Sugus, Fagaras.

Noi, ne-am gandit sa ne oprim asupra unui singur brand, s-anume PRIMOLA, despre care o sa vorbim in urmatoarele capitole.

Preview document

Campanie de Comunicare Supreme Group - Primola - Pagina 1
Campanie de Comunicare Supreme Group - Primola - Pagina 2
Campanie de Comunicare Supreme Group - Primola - Pagina 3
Campanie de Comunicare Supreme Group - Primola - Pagina 4
Campanie de Comunicare Supreme Group - Primola - Pagina 5
Campanie de Comunicare Supreme Group - Primola - Pagina 6
Campanie de Comunicare Supreme Group - Primola - Pagina 7
Campanie de Comunicare Supreme Group - Primola - Pagina 8
Campanie de Comunicare Supreme Group - Primola - Pagina 9
Campanie de Comunicare Supreme Group - Primola - Pagina 10
Campanie de Comunicare Supreme Group - Primola - Pagina 11
Campanie de Comunicare Supreme Group - Primola - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Campanie de Comunicare Supreme Group - Primola.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru mărcile Milka și Heidi

I. Elementele definitorii ale pietei ciocolatei 1.Caracterizare generala Istoria ciocolatei incepe inca din 250-900 I.H., cand maiasii utilizau...

Proiect Milka

Povestea mărcii Milka reprezintă o incursiune în istoria familiei și companiei Suchard.În mai 1824 Philippe Suchard plecă în lunga călătorie spre...

Promovarea mărcilor de ciocolată Milka, Kandia și Primola prin intermediul reclamelor TV

Introducere „Principala formă de promovare al unui produs este reclama. Prin reclamă, firma se promovează, iar esența promovării este: combinarea...

Ai nevoie de altceva?