Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4558
Mărime: 66.82KB (arhivat)
Publicat de: Alexandra Coman
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Capitolul 1. Date de identificare/descriere a organizatiei 3
  2. Capitolul 2. Gestiunea reclamatiilor – eforturi si efecte in firma de servicii 5
  3. Capitolul 3. Concluzii si propuneri 11
  4. Bibliografie 13
  5. Anexe 14

Extras din proiect

Capitolul 1. Date de identificare/descriere a organizatiei

RCS & RDS este o companie moderna, cu o experienta de peste 15 ani in furnizarea solutiilor de telecomunicatii.

Compania si-a dezvoltat propria infrastructura de telecomunicatii pe suport de fibra optica si acopera cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixa si mobila, peste 200 orase din tara.RCS & RDS este lider pe piata din Romania in furnizarea serviciilor de internet si de televiziune prin cablu si satelit si este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixa.

Este totodata unul din cei mai importanti operatori din regiune, furnizand servicii de telecomunicatii si in Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia, Serbia si Spania.Serviciile furnizate de catre operatorul telecom lider de piata in Romania acopera atat zona rezidentiala cat si pe cea de business.

Pe segmentul rezidential, este singura companie de telecomunicatii din Romania care ofera pachete complete, cu 4 servicii: televiziune prin cablu sau satelit Digi TV, internet de mare viteza Digi Net, telefonie fixa Digi Tel si telefonie mobila Digi Mobil.

Pentru toate pachetele de servicii, compania practica cele mai accesibile tarife de pe piata.Pe segmentul business, RCS & RDS ofera servicii integrate de telecomunicatii – internet fix si mobil, comunicatii de date, telefonie – pe baza unei unice infrastructuri, detinuta exclusiv de companie: reteaua de fibra optica integrata “over IP”.

Operatorul asigura cele mai mari viteze pentru internet si garantarea oricaror viteze, in cadrul celei mai mari conexiuni de internet din Romania. Pentru telefonie fixa si mobila, ofera tarife minime si mobilitate maxima.RCS & RDS are peste 5500 angajati si dispune de un numar de 200 puncte de prezenta la nivelul intregii tari.

RCS & RDS este un operator de servicii de telecomunicatii din România, înfiintat în anul 1994.

Compania Romanian Cable Sistem (RCS) a cunoscut o dezvoltare rapidă pe piata din România, primii pasi concretizându-se prin achizitionarea mai multor retele de comunicatii din tară. Deja în anul 1996 se realizează consolidarea Grupului RCS, iar acesta începe să se extindă tot mai mult prin achizitii.

Compania RCS & RDS este prezentă încă din anul 1998 în Ungaria si începand cu anul 1999 în Slovacia oferind în acest moment servicii de televiziune prin cablu, Internet si telefonie fixă. În prezent (martie 2008), RCS & RDS are operatiuni în Ungaria, Slovacia, Serbia, Cehia, Croatia si în Moldova.

Principalul actionar este Cable Communications Systems din Olanda, cu 94,15%, al cărui actionar majoritar este omul de afaceri Zoltán Teszári.

Istoric

În 1994 se înfiintează compania Romanian Cable Systems (RCS).

În 1995 este construită o retea de cablu în Chisinău (Republica Moldova), care ulterior va fi vândută, iar fondurile folosite pentru achizitii de retele în România. Doi ani mai târziu, grupul RCS s-a consolidat si a fost pregătit pentru noi investitii. Conform strategiei companiei de a realiza o extindere regională, în noiembrie 1998 este initiată achizitia si reconstructia primelor retele de cablu din Budapesta, în prezent Grupul RCS fiind al treilea operator din Ungaria.

În aprilie 1998 este înfiintată compania Romanian Data Systems (RDS), specializată în transmisii de date si Internet; în prezent RDS este lider al pietei de profil din România;

În decembrie 1999 - ianuarie 2000 sunt achizitionate primele retele de cablu în Slovacia, unde Slovakia Cable Systems (SCS), detinută în proportie de 95% de către RCS, este al doilea operator.

În aprilie 2000 este initiat proiectul de construire a unei retele nationale de fibră optică în România (4.200 km) din care, în prezent, este functional un tronson de aproape 1000 km (cu o capacitate instalată de 622 Mbps). În 2001 încep lucrările de modernizare a retelei de distributie, ceea ce permite introducerea pachetelor de programe diferentiate. Tot din acest moment este disponibil serviciul Cablelink (Internet prin cablu TV) la un tarif neprohibitiv pentru persoanele fizice.

În aprilie 2003, compania a cumpărat furnizorul de televiziune prin cablu TerraSat, care avea 150.000 de abonati, pentru suma de 4,5 milioane dolari[3]. TerraSat a fost înfiintată în 1991 cu o investitie initială de 70.000 de mărci germane iar în 2003 detinea aproape 5% din piata de CATV, find numărul patru pe piată[4]. Operatiunile firmei erau concentrate mai ales în partea de sud-vest a tării: Pitesti, Craiova, Turnu-Severin, Resita.

În martie 2004, RCS&RDS, a cumpărat, împreună cu Astral Telecom, furnizorul de televiziune prin cablu FX Communications si furnizorul de internet FX Internet. FX Communications avea 107.000 de clienti iar FX Internet avea 13.000 de utilizatori.

Decembrie 2004. RCS & RDS lanseaza Digi TV. Serviciul este extins si în alte tări: februarie 2006 - Ungaria, august 2006 - Slovacia, Cehia, noiembrie 2006 - Croatia, Serbia.

26 aprilie 2005 a adus ocazia de unificare a celor două companii din Romanian Cable Systems (RCS) si Romania Data Systems (RDS). Motivul acestei fuziuni era îmbunătătirea modului de utilizare a infrastructurii, reducerea costurilor operationale si de administrare a retelei.

În noiembrie 2007 renuntă la ideea listării la Bursa de la Londra, optând spre o finantare bancară record pentru România, de 500 milioane de euro. In tară, compania are nevoie de bani pentru dezvoltarea unei retele 3G la nivel national, a cărei constructie depaseste 300 milioane de euro.

În ianuarie 2010, RCS&RDS a preluat compania Airbites, furnizor de servicii de comunicatii cu câteva zeci de mii de clienti. Airbites furniza servicii în Bucuresti si Iasi si a înregistrat în 2008 o cifră de afaceri de 2,9 milioane de euro si o pierdere netă de 8,5 milioane de euro. Airbites este divizie a companiei elvetiene Swisscom si furnizează servicii de televiziune, internet si telefonie fixă.

Preview document

Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 1
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 2
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 3
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 4
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 5
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 6
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 7
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 8
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 9
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 10
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 11
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 12
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 13
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 14
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 15
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 16
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 17
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 18
Gestiunea reclamațiilor - eforturi și efecte în firma de servicii RCS & RDS - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Gestiunea Reclamatiilor - Eforturi si Efecte in Firma de Servicii RCS & RDS.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul Reclamațiilor

Introducere În zilele noastre cel mai greu lucru pentru companii nu reprezintă doar cum să dobândească interesul consumatorilor ci și cum să-i...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Modalități de Soluționare a Reclamațiilor Clienților

CAPITOLUL I. NOTIUNI GENERALE DESPRE CLIENŢI SI CONSUMATORI Pentru a-si procura bunuri sau servicii, consumatorii intra in relatii cu persoane...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Posibilități de Optimizare a Reclamațiilor Clienților

CAPITOLUL I. NOŢIUNI GENERALE DESPRE CLIENŢI ŞI CONSUMATORI Pentru a-şi procura bunuri sau servicii, consumatorii intră în relaţii cu persoane...

Tratarea reclamațiilor clienților

5.1. Aspecte generale Pentru o bună cunoaştere a cerinţelor clienţilor în cadrul organizaţiei trebuie să existe un proces eficace şi eficient de...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?