Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 5355
Mărime: 81.13KB (arhivat)
Publicat de: Abel Jianu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Capitolul I.
  2. Prezentarea generală a SC „RIGA PAN” SA
  3. 1.1. Istoricul SC „RIGA PAN” SA
  4. S. C. RIGA PAN S.A. a luat fiinţă în decembrie 1992. Este persoană juridică română, are forma juridică de societate pe acţiuni şi îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române şi statutul ei. Societatea nu are filiale sau sucursale în ţară sau străinătate.
  5. Sediul societăţii este în Iaşi, strada Şoseaua Păcurari nr. 26 (amplasare prezentata in anexa 1).
  6. S.C. RIGA PAN S.A. are codul fiscal R3911847 şi este înregistrată la Registrul Comerţului sub numărul J22-464-1993.
  7. • Argument 1
  8. Capitolul I. Prezentarea generală a S.C „RIGA PAN” S.A 4
  9. 1.1. Istoricul S.C „RIGA PAN” S.A 4
  10. 1.2. Evoluţia economică a S.C „RIGA PAN” S.A 7
  11. Capitolul II. Studiu de caz privind calitatea produselor la SC S.C „RIGA PAN” S.A 10
  12. 2.1. Calitatea produselor 10
  13. 2.2. Controlul calităţii produselor la SC S.C „RIGA PAN” S.A 13
  14. • Concluzii 16
  15. • Bibliografie 17
  16. • Anexe

Extras din proiect

Argument

Caracteristic pentru produsele alimentare este sensul complex al noţiunii de calitate, deoarece, spre deosebire de alte produse industriale, calitatea produselor alimentare are un cuprins mult mai larg şi efecte mult mai profunde,şi de aceea este foarte important să existe un control permanent al produselor fabricate ce sunt destinate consumului.

Am ales aceasta tema: „Analiza calităţii produselor la SC „RIGA PAN” SA” întrucât consider calitatea produselor alimentare ca fiind foarte importantă, aceasta având implicaţii profunde, deoarece alimentaţia stă la baza vieţii, constituind un factor cu acţiune permanentă şi care poate avea influenţă determinantă asupra dezvoltării organismelor.

Realizând produse pentru colectivităţi mari (produsele de catering), specialiştii din industria alimentară devin responsabili de starea de sănătate a naţiunii, participând la una din cele mai eficiente căi de ocrotire şi promovare a sănătăţii. Pentru un produs alimentar, toate elementele constituente ale acestuia reprezinta elemente constitutive ale calitatii. Orientarea activităţilor economice spre produse superioare din punct de vedere calitativ reprezintă nu numai o modalitate necesară în lupta concurenţială, în câştigarea de noi pieţe, dar, nu în ultimă instanţă, contribuie la creşterea performanţelor economice, la îmbunătăţirea situaţiei financiare a oricărui agent economic. Experienţa mondială şi orientarea economiilor statelor spre globalizare demonstrează creşterea în ritm alert a interesului pentru calitate astfel că pentru societatea modernă ridicarea continuă a calităţii produselor şi serviciilor constituie condiţia de bază a creşterii economice. Acestea sunt câteva din motivele pentru care calitatea produselor are o contribuţie substanţială în existenţa oricărei întreprinderi. La nivel naţional, această perspectivă este influenţată nu numai de concurenţa internă tot mai acerbă, dar şi de extinderea relaţiilor economice internaţionale, de integrarea economiei româneşti în structurile Uniunii Europene.

La nivel microeconomic, o contribuţie importantă la elucidarea unor asemenea aspecte o are analiza calităţii produselor sub toate aspectele sale: tehnice, tehnologice, economico-financiare, juridice. Termenul de calitate îşi are originea în cuvântul latin „qualitas” derivat din „qualis”, având semnificaţia de „atribut”, „caracteristică”, „proprietate”, „fel de a fi”. Pornind de la acest lucru, literatura de specialitate prezintă un număr considerabil de definiţii ale conceptului, care se înscriu pe o linie de evoluţie continuă. În prezent, calitatea este o noţiune cu o foarte largă utilizare, ceea ce face extrem de dificilă definirea din punct de vedere ştiinţific. Discipline ca filosofia, economia şi cele tehnice dau un înţeles diferit acestui termen.

În filosofie, calitatea este definită ca o categorie ce exprimă sinteza lucrurilor şi însuşirilor esenţiale ale obiectelor, precum şi ale proceselor. În logică, prin calitate se înţelege un criteriu de ordin logic, după care judecăţile de predicţie se împart în afirmative şi negative.

În practica economică se dau înţelesuri diferite acestui concept. Astfel, calitatea este definită ca fiind: „satisfacerea cerinţelor clientului”, „disponibilitatea produsului”, „un demers sistematic către excelenţă”, „conformitatea cu specificaţiile”, „corespunzător pentru utilizare”, „prestarea de servicii conform cerinţelor cetăţeanului”, „ansamblu de standarde şi caracteristici ale unui produs, raportate la capacitatea sa de a satisface necesităţile care se cunosc sau se presupun”, „satisfacerea cererii clientului, bazându-se pe prevenirea caracteristicilor non-calităţii”, „extinderea prin care un produs sau un serviciu realizează specificările clientului şi este conform cu întrebuinţarea sa”. Definirea calităţii are o importanţă deosebită. Calitatea influenţează productivitatea muncii, nivelul preţurilor, şi, în general, performanţele economice ale firmelor. Calitatea se găseşte într-un anumit raport faţă de valoarea de întrebuinţare, individualizează produsele între ele în funcţie de numărul caracteristicilor utile pe care le au şi după măsura în care corespund domeniului de utilizare căruia i-au fost destinate.

Standardul ISO 8402 defineşte calitatea ca reprezentând „ansamblul careacteristicilor unei entităţi, care îi conferă aptitudinea de a satisface nevoile exprimate sau implicite”. Din această definiţie pot fi desprinse o serie de elemente extrem de importante referitoare la modalitatea concretă de analiză a calităţii, anume: - calitatea nu este exprimată prin intermediul unei singure caractersitici, ci printr-un ansamblu de caracteristici; - calitatea nu este un concept singular, ea se defineşte numai în relaţie cu nevoile clienţilor; - calitatea este o variabilă de tip continuu; - calitatea satisface nu doar nevoile exprimate, ci şi pe cele implicite ale utilizatorilor.

În ceea ce priveşte abordarea problemei calităţii produselor, este unanim acceptat faptul că aceasta trebuie să se facă de-a lungul „filierei” produsului, pornind de la faza de concepţie a produsului şi ajungând până la faza de reciclare a deşeurilor realizate în urma consumului produsului respectiv.

Produsele obtinuţe din prelucrarea cerealelor au fost considerate întotdeauna componente esenţiale ale unei alimentaţii echilibrate datorită:

- compoziţiei lor chimice;

- posibilităţilor variate de prelucrare;

- accesibilităţii in asimilare.

Aceste produse asigura zilnic organismului uman circa 45% din totalul proteinelor, 65% din totalul caloriilor si un aport insemnat de glucide, vitamine (mai ales B1, B2, B3, PP, E), saruri minerale (P, K, Mg).

Valoarea nutritivă a produselor de morărit şi panificaţie este determinată de :

- structura şi compoziţia chimica a bobului cerealier (de grâu, porumb, orez, secară, orz,ovaz);

- modul de obţinere a acestor produse, care prezintă particularităţi de la o grupa la alta şi chiar de la un sortiment la altul.

Calitatea este sau nu un concept abstract? Se poate sau nu măsura? Cine poate aprecia cât mai exact mărimea calităţii unui produs sau serviciu? Acestea sunt câteva din întrebările care îşi vor găsi un răspuns în prezenta lucrare.

Lucrarea de fata este structurata in doua capitole care au titluri semnificative pentru continut. Primul capitol vizeaza prezentarea societatii comerciale “RIGA PAN” SA, iar cel de-al doilea capitol reprezinta un studiu de caz privind calitatea produselor realizate în cadrul societăţii “RIGA PAN” SRL.

Preview document

Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 1
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 2
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 3
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 4
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 5
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 6
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 7
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 8
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 9
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 10
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 11
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 12
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 13
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 14
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 15
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 16
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 17
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 18
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 19
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 20
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 21
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 22
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 23
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 24
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 25
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 26
Analiza Calității Produselor la SC Riga Pan SA - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Analiza Calitatii Produselor la SC Riga Pan SA.doc
  • cuprins.doc

Te-ar putea interesa și

Prezentarea Firmei - Pambac

1. PREZENTAREA GENERALĂ A SOCIETĂŢII 1.1 Denumire si localizare. Forma juridica de constituire Societatea comercială S.C. Pambac S.A Bacau a...

Plan de Afaceri - SC Dory Prod SRL

1. ISTORICUL FIRMEI S.C. DORY PROD S.R.L. 1.1. Data înfiinţării S.C. DORY PROD S.R.L a luat fiinţă în decembrie 2008. Este persoană juridică...

Ai nevoie de altceva?