Congres UE Slovenia

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2029
Mărime: 10.17KB (arhivat)
Publicat de: Paulica Pătrașcu
Puncte necesare: 5
Probleme ridicate de primul congres european al sportului pentru toţi, Slovenia,Portoroz,12-15 octombrie 2006

Extras din referat

Recent s-a desfăşurat primul congres european al sportului pentru toţi. Având in vedere ca tara noastră este un nou născut al Uniunii Europene consideram benefica prezentarea problemelor ridicate de acest congres pentru a redacta proiecte si a aplica programe in concordanta cu moile orientări si direcţii de dezvoltare a activităţii sportive pentru toţi la nivel european.

Tema congresului:”Autonomie in sportul pentru toţi european-azi si mâine”

- In prezent la nivel european exista peste 70 milioane de cetăţeni ai Europei care practica exerciţiul fizic in cluburi sau asociaţii sportive. Acest număr mare de paricipanti oferă un teren deosebit de propice pentru promovarea si implementarea de acţiuni menite sa contribuie la construirea a ceea ce implica cetăţenia europeana spre realizarea căreia se tinde.

- Crearea si dezvoltarea a noi tipuri de activitati determina pentru mulţi oameni şansa de a deveni activi din punct de vedere fizic.

- Organizaţiile care au in sfera lor de interes activităţile fizice trebuie sa stabilească relaţii temeinice cu alte segmente ale societatii(sănătate,educaţie,turism)

- Guvernele vor trebui sa răspundă solicitărilor cetăţenilor si sa răspundă nevoilor acestora prin a sprijini organizaţiile sportive si dezvoltarea acestora.

Se impune aşadar promovarea sportului pentru toţi in întreaga comunitate prin acţiuni concrete si concise la nivelul mai multor categorii si pe mai multe direcţii,cum ar fi:

1. Politicul si sportul pentru toţi

2. Sanoprofilaxia si promovarea sanatatii

Pornind de la categoriile si direcţiile menţionate mai sus este necesar sa mai facem câteva precizări cu privire la fiecare in parte:

1. Politicul si sportul pentru toţi

Politica regionala a Uniunii Europene,cu baza legala in documentele care vizează o acţiune europeana unica are ca repere principale reducerea diferenţelor regionale in întreaga Europa si întărirea coeziunii sociale si economice a Uniunii Europene. Se considera ca prin iniţiative regionale,naţionale si internaţionale,sportul si societatea civila pot impulsiona integrarea sociala. Sportul pentru toţi promovează in acelaşi timp noi sensuri ale identitatii colective si asigura sprijin si instrumentele necesare politicilor regionale.

CONCLUZII SI RECOMANDARI ALE ATELIERULUI DE LUCRU :

•Sportul pentru toţi trebuie privit ca un drept al cetăţenilor si nu ca un bun mercantil, dependent de posibilităţile economice ale consumatorului.

•Sportul pentru toţi trebuie sa aibă o baza legala solida in fiecare tara,care sa stabilească structura suportului public si limitele implicării guvernelor in politica sportului.

•Sportul pentru toţi trebuie sa constituie sursa de inspiraţie cu privire la construirea facilitaţilor pentru practicarea acestuia si trebuie sa infatiseze nevoile diferitelor grupuri culturale si sociale.

•Sportul pentru toţi trebuie sa fie permanent in ofensiva si sa se adapteze la cererea in creştere pentru activităţile de fitness prin combinarea valorilor culturale ale fitness-ului cu cele tradiţionale ale activitatii de asociere in grupuri. Sportul pentru toţi trebuie sa se pregătească pentru confruntările care se pot ivi in momentul in care se interferează cu activităţile private.

•Având baza in valorile sale culturale,sociale si cele de ameliorare a sanatatii,sportul pentru toţi trebuie sa lupte pentru a deveni o preocupare teoretica si practica a vieţii de familie.

a. Sportul public si cel privat – sunt acestea in relaţii de competiţie sau de sinergie?

• se impune reconsiderarea relaţiilor dintre sportul public si cel privat si stabilirea tendinţelor acestor relaţii.

• conceptul european referitor la sportul pentru toţi se afla in fata unei ofensive intense din partea comercialismului – aceasta noua provocare poate fi benefica sau dăunătoare sportului pentru toţi. In acest sens este deosebit de important ca cetăţenii sa fie autonomi in alegerea sportului pe care vor sa-l practice si cum vor sa practice acest sport;este necesar sa evitam ca aceştia sub influenta publicitatii sa devina victimele ofertelor de marketing si a doctrinelor de marketing in sensul ca vor opta pentru activitati nepotrivite constituţiei lor fizice si,respectiv intereselor lor.

Preview document

Congres UE Slovenia - Pagina 1
Congres UE Slovenia - Pagina 2
Congres UE Slovenia - Pagina 3
Congres UE Slovenia - Pagina 4
Congres UE Slovenia - Pagina 5
Congres UE Slovenia - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Congres UE Slovenia.doc

Te-ar putea interesa și

Parlamentul European

ARGUMENT Unul din proiectele de anvergură care venea în “ajutorul Europei suferinde de dezastrul economic şi social” parvenit la sfârşitul celui...

Studiu de Caz - SC Mobifon SA

Introducere Un cuvânt lung şi care cam zgârâie urechile - liberalizarea - denumeşte totuşi unul dintre cele mai importante evenimente economice...

România în Context Geopolitic European și Mondial

1. Pozitia geopolitica a Romaniei in decursul timpului Tara noastra se afla la o rascruce intre civilizatii, intre cai comerciale, reprezentand o...

Congresul de la Viena și sistemul concertului european, 1814-1848

Veacul XIX a fost epoca ultimă a Europei ca centru al lumii cunoscute. Spre deosebire de modernitatea timpurie, secolul XIX, în materie de relaţii...

Războaiele Iugoslave

I. Introducere - fundalul premergator ostilitatilor. R.S.F. Iugoslavia a fost o ţară care ocupa o fâşie de pământ care se întindea din Europa...

Aspecte din Istoricul Provinciei Kosovo

Introducere Istoria reprezinta pentru noi o adevarata provocare,o atractie determinata de aria vasta a domeniilor pe care le intregeste intr-un...

Crima Organizată

Trăsături specifice crimei organizate 1. Definiţia şi trăsăturile crimei organizate Crima organizata este definita prin existenta unor grupuri de...

Particularități de organizare ale unei competiții sportive

Argument Am ales temă Particularități organizatorice ale unei competiții sportive – Campionat European de Handbal pentru că handbalul reprezintă...

Ai nevoie de altceva?