Aparate de ras folosință pentru femei - BIC

Proiect
6/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1227
Mărime: 157.40KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: A.Monoranu
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor,IASI,2007.

Extras din proiect

Aparate de ras folosinta pentru femei

1. Analiza pietei

Înca de la înfiintarea sa în Franta în urma cu peste 50 de ani, BIC si-a construit succesul aderând la o viziune clara: sa faca produsele BIC de calitate superioara, functionale si convenabile pentru fiecare consumator. Instrumentele de scris, brichete si aparate de ras BIC au devenit parte din istoria personala a milioane de consumatori din întreaga lume, BIC fiind astazi una dintre cele mai cunoscute marci internationale. Produsele BIC sunt vândute în peste 160 de tari, printre care si Romania, si în fiecare zi sunt cumparate peste 22 milioane produse de papetarie BIC, 4 milioane brichete BIC si 11 milioane aparate de ras BIC.

BIC întelege ca nevoile femeilor sunt diferite de cele ale barbatilor în ceea ce priveste îndepartarea parului, asa ca produce aparate speciale pentru femei. Aparatele consumabile pentru femei sunt disponibile cu una, doua sau trei lame si prezinta caracteristici precum capul îngust pentru acces în zonele dificile sau manerul cu striatii pentru control mai bun chiar si sub dus. Aparatele BIC pentru femei sunt prezentate într-o varietate de culori, roz si alte culori pastelate. Firma continua sa cerceteze si sa dezvolte produse adaptate pentru a oferi femeilor o îndepartare usoara si confortabila a parului.

Pe piata României, unul dintre cei mai importanti concurenti ai aparatelor de ras de unica folosinta pentru femei este Gillette, dar cel mai des folosite sunt cele electrice, care sunt mult mai scumpe si care, desi sunt folosite mai rar si intr-o perioada lunga de timp, provoaca dureri si stari de disconfort în momentul folosirii.

Aparate de ras de unica folosinta pentru femei BIC sunt cu una, doua sau trei lame.

Cele cu o singura lama sunt cele clasice, cu un design special pentru nevoile femeilor. De asemenea sunt si cele mai indicate din punct de vedere al protectiei pielii, deoarece cele care au doua sau trei lame executa o radere sub epiderma, iar în procesul de vindecare naturala al pielii, epiderma acopera foliciul ceea ce va duce la un obstacol atunci când firul de par va trebuia sa iasa.

Cele cu doua lame au capul îngust, ca si cele cu o singura lama, pentru a putea fi folosite si în zonele mai dificile, iar mânerul cu striatii poate fi usor controlat chiar si sub dus.

Aparatele de ras cu trei lame apartin unei tehnologii mai avansate ce ofera un epilat închis si confortabil si care are ca efect o perioada mai lunga pâna la urmatoarea epilare.

Aceste produse se adreseaza femeilor cu vârsta cuprinsa între 16 si 35 ani, cu venituri mici si medii din mediul urban care nu au suficient timp pentru a merge la un salon sau care preferp din diferite motive sa foloseasca un aparat de ras de unica folosinta în locul celor electrice.

Firma si-a propus sa lanseze pe piata judetul Iasi aparatele de ras de unica folosinta pentru femei cu doua lame adresându-se utilizatorilor loiali concurentei, Gillette, prezent pe piata cu aparatul de ras Gillette Sensor For Women cu doua lame.

Populatia totala a judetului Iasi este de 816. 003 locuitori, din care 76.391 dintre femei constituie segmentul tinta.

2. Obiective

Obiectivul principal al firmei este de face cunoscute pe piata Iasului aparatele de ras de unica folosinta pentru femei ale brandului BIC, care sa duca la o crestere a vânzarilor în procent de 20 % pâna în martie 2008. Pentru atingerea obiectivului firma si-a propus sa desfasoare o campanie de promovare, folosind ca tehnica promotionala samplingul. Campania va începe pe data de 20 mai si se va încheia pe 20 iunie 2007.

3. Strategii

Firma a ales samplingul deoarece este instrumentul promotional folosit în momentul lansarii pe piata a unui produs nou cu scopul de a înstiinta consumatorul si de a crea o relatie între acesta si brand, de asemenea prin aceasta metoda produsele se adreseaza utilizatorilor loiali concurentei si nonutilizatorilor care trebuie influentati sa-si schimbe comportamentul în cumparare. Desi este o tehnica mai costisitoare si rezultatele se vad în termen lung, consumatorul are ocazia sa cunoasca, sa încerce gratuit produsul ramânand acea relatie.

Preview document

Aparate de ras folosință pentru femei - BIC - Pagina 1
Aparate de ras folosință pentru femei - BIC - Pagina 2
Aparate de ras folosință pentru femei - BIC - Pagina 3
Aparate de ras folosință pentru femei - BIC - Pagina 4
Aparate de ras folosință pentru femei - BIC - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Aparate de Ras Folosinta pentru Femei - BIC.doc

Ai nevoie de altceva?