Mixul de marketing - busola

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3245
Mărime: 196.32KB (arhivat)
Publicat de: Augustin Vieru
Puncte necesare: 5

Extras din proiect

1.Introducere

Actualul proiect vine în completarea studiilor anterioare care au urmărit analiza pieţei şi a conjuncturii de piaţă precum şi cercetarea de marketing efectuată la nivelul potenţialilor consumatori având în vedere opiniile lor cu privire la noul produs. Astfel, ne-am putut crea o imagine clară asupa preferinţelor cumpărătorilor în funcţie de dimensiuni, gradul de tehnologizare şi precizie precum şi preţul pe care aceştia ar fi dispuşi să-l plătească pentru achiziţionarea unei asemenea busole. În acest sens ne propunem să configurăm linia de produse Superbusola în concordanţă cu cerinţele consumatorilor.

2.Configurarea produsului

2.1. Atribute

Firma SC Bussole SA a hotărât lansarea unui nou produs, creat din dorinţa de a ajuta persoanele ce adoră călătoriile dar şi pe acei ce doresc mereu să exploreze ţinuturi noi. Noul produs a fost realizat într-o manieră în care să fie rezistent, uşor de manevrat şi transportat. Designul atractiv al produsului este dat atât de dimensiuni sale mici (L=90mm, l=40mm, h=10mm ; o greutate de 135g.) cât şi de culoarea acestuia, negru ce reflectă multă eleganţă. O altă caracteristică a produsului ce poate fi remarcată uşor este carcasa foarte rezistentă la şocuri confecţionată din aluminiu. Superbusola dispune de un display TFT (un tip de tehnologie LCD, caracterizat printr-o excelentă calitate a imaginii şi a timpului de răspuns), care ne oferă o imagine foarte clară, cu o rezoluţie bună şi o diagonală de 2,5 inch.

Componente:

Figura a: 1) led galben care indică semnalul GPS-ului.

2) led verde ce indică semnalul transmiţătorului S.O.S.

3) dispay

4) butoane de selectare a funcţiilor dorite

5) butonul de activare a transmiţătorului S.O.S.

6) buton de pornire/oprire

Figura b : 1) antenă GPS

2) mufă de încărcare a acumulatorului

3) difuzor

Fig. a Fig. b

Superbusola este un dispotiv complex ce îndeplineşte mai multe funcţii:

- funcţia de bază-cea de orientare- ce este îndeplită de busolă şi de către mini GPS este cea mai importantă deoarece ajută clientul ghidând-ul pe drumul cel bun.

- Funcţia secundară pe care o îndeplineşte transmiţătorul conctat la satelit, prin activarea lui, acesta transmite mesaje S.O. S celui mai apropiat centru de salvatori, pentru ca aceştia să vină în ajutor victimei (deţinătorul acestui aparat care probabil s-a pierdut şi are nevoie de ajutor).

2.2. Sistemul de susţinere:

Pentru a promova noul produs firma SC. Bussole SA. s-ai luat în cosiderare următoarele variabile: marca, ambalaj, garanţie oferită şi informaţiile tehnice. În ceea ce priveşte numele şi logo produsului, trebuie să fie reprezentative şi folositoare produsului pe care îl promovează. Marca este realizată sub această formă:

Superbusola

Orientează-te bine ca să ajungi întotdeauna la destinaţie!

Am ales această forma mărcii deoarece dorim ca să fie foarte uşor de indentificat şi reţinut de către toate persoanele. Ambalajul face parte integrată din produs şi are rolul de a proteja şi promova produsul fiind confecţionat din carton sub forma unei cutii. Pe această cutie este tiparită atât marca produsului cât şi date cu referire la firma producatoare( nume, adresă, număr de telefon, e-mail şi persoană de contact ) şi alte detalii legate de produs

Preview document

Mixul de marketing - busola - Pagina 1
Mixul de marketing - busola - Pagina 2
Mixul de marketing - busola - Pagina 3
Mixul de marketing - busola - Pagina 4
Mixul de marketing - busola - Pagina 5
Mixul de marketing - busola - Pagina 6
Mixul de marketing - busola - Pagina 7
Mixul de marketing - busola - Pagina 8
Mixul de marketing - busola - Pagina 9
Mixul de marketing - busola - Pagina 10
Mixul de marketing - busola - Pagina 11
Mixul de marketing - busola - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing - Busola.doc

Ai nevoie de altceva?