Bella România Impex SRL - Happy

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1030
Mărime: 11.66KB (arhivat)
Publicat de: Renata Albu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu
Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Iaşi

Extras din proiect

I.ANALIZA

I.1 Analiza macromediu

Bella Romania Impex SRL a venit in ajutorul mamicilor, taticicilor, bunicilor cu produse din toate ariile de activitate: igiena, cosmetice, alimentatie, articole de gravide, etc. toate pentru a “scuteci de griji” proaspetii parinti si pentru a face micutii sa se simtă ca niste vedete. De aceasta firma monitorizeaza toti factorii exteriori care pot influenta cererea si bunul mers al companiei.

Mediul socio-cultural

-Mediul demografic: este reprezentat de populaţie şi structurile sale; prin analiza modificarilor în structura demografică face posibila anticiparea posibilelor schimbari pe piaţă. Astfel creşterea natalităţii poate infuenţa în mod pozitiv vânzările.

-Mediul cultural: interesul populaţiei pentru lux şi comoditate.

Mediul economic

-Veniturile si puterea de cumparare: principalii clienţi sunt din clasa medie si înalta societate, puterea de cumparare a celor din clasa de jos fiind foarte mica.

Mediul natural-tehnologic

-Cresterea costului enargiei, cresterea costurilor de producţie

Mediul politic-legislativ

-Protecţia consumatorilor: asigurarea unui standard minimal al produselor si serviciilor; controlarea modalitatilor de vanzare si a informatiilor oferite cumparatorului despre produsele oferite; evitarea inducerii in eroare a cumparatorului in ceea ce priveste pretul; condamnarea practicii necinstite. Avizul Ministerului de Sanatate, teste dermatologice.

I.2 Analiza micromediu

Bella Romania doreşte să fie alaturi de parinţi în momentele minunate cand pe lume apare un nou micuţ de aceea investeşte foarte mult în campaniile publicitare încercând astfel să caştige încrederea parinţilor.

Clienţii

-Este foarte important pentru Bella Romania să caştige încrederea clienţilor deoarece produsele sunt destinate copiilor în special nou-nascuţilor care sunt foarte sensibili. De aceea firma nu îsi poate permite greşeli care să puna la îndoiala siguranţa produselor.

-Clientela Bella Romania este atat piaţa de consum, cu consumatori individuali, cat şi pieţele de distribuţie formate din comercianţi (angrosişti sau detailişti).

Concurenţii

-Firma Bella Romania se confrunta cu un competitor foarte puternic pe piaţa din Romania şi anume compania Procter & Gamble cu brandul Pampers. Firma Bella Romania a înregistrat în 2007 o cifră de afacri de 18 milioane de euro.

Furnizorii

-Reţeaua de distribuţie este foarte importantă de aceea compania trebie sa ia in calcul coeficientul de risc pe care si-l asumă încercând să evite situaţiile neplacute gen situaţia “out of stoc”

Organismele publice

-Mediile de comunicare în masă (TV, radio, presa scrisă)

-Personal propriu

I.3 Analiza internă

Brandul Bella este lider pe piaţa din Polonia la produse de igienă , iar numărul de clienţi la nivel global este în continuă creştere. Datorită unei experienţe îndelungate în domeniu şi a tehnologiei avansate, ofera produse de cea mai bună calitate care să îndeplinească perfect cerinţele clienţilor. . Compania investeşte foarte multe resurse financiare în campanii publicitare şi concursuri pentru fidelizarea clienţilor şi caştigarea încrederii.

II.4 Analiza SWOT

PUNCTE TARI

-Notorietate , popularitate

-Clienţi fideli

-Experienţă

-Relaţii stranse cu parinţii

PUNCTE SLABE

-Confuzia produselor gen scutece de unică folosinţă cu produsele brandului Pampers

OPORTUNITĂŢI

-Fidelizarea clienţilor

-Apropierea de consumatori prin publicitate şi stimularea lor prin concursuri

-Diferenţierea produsului

-Caştigarea încrederii consumatorilor

ANENINŢĂRI

-Concurenţa care profită în urma confuziei clienţilor în legatura cu produsul şi brandul “PAMPERS”

II.OBIECTIVE

Obiectivul principal este cresterea volumului vanzărilor cu un procent de 20 % în decursul a 5 luni, însă firma şi-a propus să dezvolte o atitudine favorabila în rândul clienţilor faţă de marcă şi o creştere a popularităţii cu 25% faţa de anul precedent.

Preview document

Bella România Impex SRL - Happy - Pagina 1
Bella România Impex SRL - Happy - Pagina 2
Bella România Impex SRL - Happy - Pagina 3
Bella România Impex SRL - Happy - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Bella Romania Impex SRL - Happy.doc

Te-ar putea interesa și

Practică SC CDE Interex SA

1. AGENTUL ECONOMIC 1.1.Obiectul de activitate al firmei CDE R INTEREX este filiala romaneasca a grupului francez “Groupement des Mousquetaires”,...

Campania publicitară Pampers

Date despre produs Din ce este facut un scutec? Scutecele ocupa o mare parte din garderoba copilului . Cateodata, acesta este singurul lucru pe...

Ai nevoie de altceva?