Incursiune în Tărâmul Sfânt

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 43 în total
Mărime: 5.59MB (arhivat)
Publicat de: Leonidas Anton
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

I.Poziţia geografică

II.Cadrul natural şi clima

III.Populaţia şi aşezările umane

Suprafaţa: 22072 kmp/20.770 kmp

Populaţia: 8.880.000 locuitori (estimare pentru 2012)

Densitate: 357 loc./kmp

Structura etnica: 76% evrei, 20% (împreună cu Ierusalimul de Est) arabi și 4% alte minorități (druzi ,cerchezi, armeni), precum și un număr remarcabil de evrei având „doar” tatăl evreu;

Structura confesionala: evreii israelieni sunt în proporție de 12% foarte religioși (ultraortodocși), 10% religioși (ortodocși), 35% „tradiționaliști” ortodocși, iar restul de 43% sunt laici. Arabii sunt 91% musulmani suniți și 9% creștini de mai multe rituri.

Principalele oraşe: Tel-Aviv (capitala administrativă), Ierusalim (capitala ţării), Haifa.

Desi nu este recunoscuta de catre ONU, guvernul israelian a desemnat orasul Ierusalim ca fiind capitala, insa majoritatea ambasadelor straine isi au sediul in Tel Aviv.

IV.Informații utile

Gastronomie:

Bucataria israeliana este foarte diversa si consta in feluri traditionale si bucate aduse de imigrantii din toata lumea. Feluri precum falafel si hummus au devenit sinonime cu bucataria specific israeliana. Acestea sunt exemple de feluri etnice, care au devenit populare in toata tara. Etnia evreilor askenazi a daruit bucatariei israeliene supa de pui, snitelul si pireul, precum si salata de ou si maioneza. Etnicii nord-africani au adus couscous si mafrum. Balcanii au adus in Israel iaurtul si taramosalata. Chamin este un fel ce se serveste de Sabbath si in general consta in carne si legume gatite multa vreme la foc mic. Fiecare etnie isi are propria varianta de Chamin.

Israelienii au un stil informal si iti vorbesc direct. Nu confundati acest stil cu lipsa de respect, insa. expresia Shalom (pace) este folosita ca bun venit dar si la despartire. Nu este permis fumatul in ziua de Sabbath (sambata).  Ora locala este GMT +2, iar moneda folosita - shekel. Limbile vorbite sunt ebraica si araba.

V.Circuit turistic

Circuitul turistic ales are o durata de 10 zile:24.10.2012-02.11.2012

Servicii incluse in pret:

-bilet avion Bucuresti-Tel-Aviv si retur

-mic dejun si cina inclusa;

-ghid local vorbitor de limba romana/engleza;

-transport cu autocarul pentru efectuarea programului zilnic;

Servicii neincluse:

-taxele de intrare la obiectivele turistice;

-taxa de aeroport si taxa de securitate;

-taxa de rezervare;

-asigurarea medicala;

Ziua 1:

Plecare de la Aeroportul International “Henri Coanda” (Otopeni), ora 08:00. Se ajunge in Tel-Aviv la ora 10:30. Se face transferul in autocar cu destinatia Bethleem (68km). Pe traseu, oprire la Ein Kerem, patria Sfantului Ioan Botezatorul, cu vizitarea Bisericii si a Criptei in care s-a nascut ”cel mai mare om nascut dintr-o femeie”. Continuam cu Biserica Vizitarii si Fantana Fecioarei Maria. Cazarea se va face la un hotel in Bethleem.

Ziua 2 şi 3

Se porneste catre Ierusalim,capitala statului aflata la distanta foarte mica de Betleem.Acest loc este Orasul Sfant pentru trei religii si Taramul fagaduintei pentru doua dintre acestea.Pelerinajul incepe prin urcarea pe Muntele Scopus pentru a avea o vedere de ansamblu a orasului(panorama).Se va face o reconstituire a Drumului Crucii(Via Dolorosa):Curtea casei lui Pilat din Pont - Judecata lui Hristos si condamnarea la moarte (actualmente Capela Flagelarii),Biserica ,,Ecce Homo”,Capela poloneza(marcheaza prima cadere a lui Iisus),Capela armeneasca(intalnirea lui Iisus cu Maica Sa),Paraclis Franciscan(marcheaza ridicarea crucii de catre Simon Cireanul),Manastirea Sfantul Cosmos(stergerea lacrimilor lui Iisus),Capela Franciscana(a doua cadere),Manastirea Sf.Haralambie,Patriarhatul copt din Ierusalim(a treia cadere),Biserica Sfantului Mormant.

A doua parte a explorarii Ierusalimului va consta in vizitarea Orasului Vechi Israel,Muzeului Israelului,Muzeul de Arta Islamica,Muzeul arheologic Wohl,Muzeul Holocaustului Yad Vashem,Muzeul Armean,Muzeul Arhelogic Rockfeller.Cazarea in ambele zile va avea loc in Ierusalim la un hotel de 4*.

Conținut arhivă zip

  • Incursiune in Taramul Sfant.pptx

Te-ar putea interesa și

Lumea lui Leonardo da Vinci - Figură enciclopedică

Pronunțarea numelui său ducea, în evul mediu târziu și în zorii epocii moderne, cu gândul la emblema epocii renascentiste, la pictorul care a atins...

Ai nevoie de altceva?